Gällivare – Söndag

Fasiken vad kul det är med skidor ändå. Hade nästan glömt bort det. Fina tävlingar i Gällivare med undantag för banpreppen. Känns sådär va. Man minns ju benbrytar-racet i Falun för en tid sen. Vi vill ju inte bli kända för frakturtävlingar.

Sprinten blev väl sådär. Synd att så många försvann men kul att Dyvik verkar hittat rätt i år. Åkte ju rätt bra idag med. Trist att inte få se Ribom idag, känns som att hon kunde ha blivit trea. Men ändå. Jäkligt kul att se Kalla stråla över en tredjeplats. Och kramas med farfar Bengt fick hon också. Han var mindre talför än Stig Strand och sånt gillar man ju.

Kalla alltså. Jag tror hon har lite mer att ge. Fick den känslan i intervjun. Gissar att hon är lite osäker på sig själv. Ska bli kul att se hur länge hon vågar åka med Ebba och Frida imorrn. Stafett i OS luktar det väl ändå. Vilket fint slut det skulle bli om inte Norge förstör det vill säga. Men nån gudomlig rättvisa borde det ju finnas.

Frida var grym, tungan ute redan efter en kilometer. Moa såg ju också stark ut! K.U.L!

På herrsidan vette fan. Halva laget sjuka eller skadade, känns ju sådär. Och de a-lagsåkare som startade övertygade ju inte direkt. Men man kanske ska glädjas åt att en del yngre verkar ha tagit steg. Men. Det vore ju ändå kul om de kunde ta steg samtidigt som våra ” bästa” kunde vinna. Hoppas att Burmans rygg bara var nåt enstaka skit annars blir det nog en jobbig säsong.

Nu blir det fristil imorrn. Ska bli kul. Sätter kaffekokaren på timer.

Förresten. Är det alltså så att vår finaste skidklubb Åsarna har spons från Dollarstore? Man kan säga mycket om svenskt skidmode men Burmans mössa var nog det fulaste jag sett hittills! Värre än Gundes & co:s mosaikdräkt från 80-talet.