Mot nya tävlingar!

Känns lite skönt med en sån rubrik för i ärlighetens namn var inte stafetterna något att hänga i julgranen direkt. Visst brukar det väl vara fler lag som är med och tävlar, kändes väldigt avslaget med så få deltagarländer. Vad tog man med sig då.

Jag hade hoppats att Charlotte skulle se rappare ut och hade faktiskt förväntat mig att hon skulle vara med och styra förstasträckan. Men så blev det ju inte. Istället hade hon rätt svårt att hänga med när finskan drog upp tempot. Jag var ju rätt förvånad när Kalla fick förstasträckan men det kan väl inte tolkas på annat sätt än att ledningen tänker sig henne där i VM. Och då är nog Svahnen paxad för en fjärdesträcka på skate.

Än är nog inte Kallas plats helgjuten. Ribom gjorde det ju rätt bra på andrasträckan och här på hemmaplan har ju Dyvik krossat alla som inte åker i landslaget. Falun till veckan blir en viktig indikator för stafetten. Men jag kan uppleva att Kalla blir stressad i tighta kvinna vs kvinna situationer. Och så blir ju alltid förstasträckan. Jag vidhåller att jag hellre ser henne på tredjesträckan där fältet är utspritt och hon får göra det hon gör bäst, jaga eller åka så fort hon kan utan störningar.

Kul att se Ebba. Kändes som ett steg framåt. Johaug var ju grym såklart men finskan visade ju att det går att undvika att bli totalt mosad på 5km. Kan hon kan vi tänker jag. Tänkte ni på Johaugs utgång. Rätt viktigt att Norge inte växlar först. Det blev lite knepigare och stressigare för Johaug att ta sig runt och fram. Kändes som att det höll ihop fältet en liten stund längre än vanligt åtminstone. Kan bli väldigt viktigt i en VM-stafett där varje meter räknas.

Herrsidan då. Ja helgen var väl både upp och ner för Sverige. Jäkligt kul att se Burman göra nåt bra igen! Snyggt! Att en svensk blev varvad i landslagsdräkt har jag nog aldrig sett förut – säger nåt om läget i laget. Men om Calle, Svensson Häggis, Thorn och Poromaa kan hitta nån slags formtopp så är väl inte bronsmedaljen i stafett helt rökt eller? Kanske ändå.

Bollen då. Såklart jävligt fult att börja veva med staven sådär. Stoppsladden såg nog värre ut än vad den var tänkt men det var ju inte snyggt det heller. Med det sagt måste jag säga att jag stör mig fan ännu mer på de norska uttalandena efter loppet. Bamse sa väl att om man är mycket stark måste man vara mycket snäll. Annars blir man bara dumdryg. Och det är väl det som vissa i det norska herrlaget är lite för ofta för min smak. Ofta med ett snett leende där man försöker ta humorpoäng på andras bekostnad. Bäst i världen ändå såklart och tyvärr.

– Det är stenåldersnivå. Jag är chockad, säger till exempel norske herrtränaren Eirik Myhr Nossum i Expressen.

– Jag är chockad över vad vi fick se. Det är långt över gränsen. Liknade mer vad Conor McGregor höll på i natt, säger Norges tränare Eirik Myhr Nossum.

Och så Iversen. Såklart. Som alltid ska tycka nåt. Tänker ofta att skillnaden på Iversen och Nortug var att Northug kunde vara rätt rolig och träffsäker. Iversen är fan bara töntig.

– Jag har bara sett det där på fest hemma i Meråker. Jag fick flashback från det.

Slagit tillbaka hade han såklart också gjort kunde tuff-Emil berätta efter loppet.

Kanske kan Amanda Lind stänga gränsen lite snabbare nästa gång. Att norska damlaget är folkkära förtstår jag fullt ut. Jag kan till och med lite grann förstå att man tagit tillbaka Johaug in i värmen, det hade vi nog kanske också gjort med en sån som Kalla. Kanske. Men inte kan väl herrlaget vara särskilt populära. Vad säger ni norrmän som hänger här, är det skillnad i hur man uppfattar damerna och herrarna. Drömmer om en bortvallning under VM för vissa av herrarna. Men det lär väl inte hända. Får nog ställa in mig på att de rensar bordet.

Nåja nya tag i Falun!