Efter halva dagen…

Det här att arbeta hemifrån är väl ingen höjdare men en liten fördel än ändå att man kan använda högerögat åt att följa massa olika skidlopp en dag som denna.

Tävlingarna i Östersund från Volkswagen Cup var faktiskt riktigt roliga att följa. Aftonbladets sändning är så nära 5+ man kan komma i min bok. Att med begränsade resurser få till det så här bra är jag riktigt impad av. Det är klart att man hade kunnat önska en kamera till på vissa ställen men vad tusan – det blev nästan mer spännande när man fick vänta en minut på att se täten.
Kommentatorerna gjorde det också riktigt riktigt bra. Alltid härligt att höra Peter Larssons stämma. Insatt, förberedd och på tårna med ett säreget språkbruk – som det ska vara. Hoppas Aftonbladet fortsätter att sända mindre skidtävlingar!

Resultaten då. Man förstår att Charlotte är osäker på vart hon står med tanke på hennes 2 första varv tätt i rygg på åkare som hon borde aktersegla rejält en vanlig dag. Så det var extra skönt att se Charlotte släppa på lite på sista varvet och visst såg det väl bättre ut än sist, små steg framåt. Svårt att värdera men hon åker ifrån världscupmeriterade Henriksson och Settlin. Kanske hade räckt till en 20-plats i världscupen? Men blir det nån riktig VM-form för Charlotte, nja tveksamt va?
Kul att se unga Tove Ericsson köra bra. Måste också säga att det är jäkligt härligt att se Sofia Henriksson skratta och vara så glad över att kunna åka skidor på hög nivå efter alla år av strul som hon haft, hoppas det blir bättre och bättre!

På herrsidan så var det väl kanske inte lika muntert. Jag hade hoppats att Jens skulle kunna spräcka fältet. 30 km i klassiskt stil borde ju passa honom riktigt bra. Känns som att han har en bra bit kvar till nån slags världscupform. Rickardsson verkar ha det riktigt tungt. Föll tidigt i en kurva och kunde inte jobba ikapp täten efter det. Är väl inte helt otänkbart att han slänger in handduken snart.

Imorrn är det sprint i Östersund som gäller, då ersätts Larsson av Ingemarsdotter som expert.

Herrloppet i touren blev väl ungefär som förväntat. Fortsatt stolpe ut för herrarna. Calle bröt efter att ha sett pigg ut från början. Poromaa såg jättebra ut första delen och jag satte mig till och med upp i soffan. Sen körde han ihop med Belov, tappade placeringar. Sen fortsatte oturen när han var på väg in i reklamskyltarna uppe på ett krön och sen var det kört. Tur att inte norrmännen är med, då hade det nog varit helt nattsvart för herrarna. 15 och 19 plats för Svensson och Sandström är ju på pappret okej och bra. Bollen fortsätter att dominera. Måste dock säga att jag ruttnar lite på upploppet i Val di Fiemme. Man vet ju på förhand att det är råkört om man försöker köra hårt i sista backen och inte får en kilometers lucka. Irlands Maloney var före alla svenska åkare idag, lite Polisskolan över det.

Mest impad blev jag nästan av Blomqvist skor idag. Shit vad de glänste.

Nu laddas det om för damerna!!