Tankar om masstarten

Asså Linn Svahn! Satfläsk vad hon är grym på åka taktiskt, hålla huvudet kallt och få loppet precis dit hon vill. Var många som rynkade lite på ögonbrynen när Mathias Fredriksson förra säsongen förutspådde att Linn skulle bli första svenska att vinna sammanlagda världscupen före både Ebba och Frida. Kanske hade han rätt!

Nu leder hon ju touren vilket är grymt. Tror väl fortfarande att hon kommer få svårt i både det individuella loppet och klättringen men riktigt bra kan det ju bli! Tycker Linn påminner väldigt mycket om när Northug var som bäst. Kylan, taktiken och den där vinnarskallen som hela tiden ligger på gränsen.

Övrigt då. Lider med Ebba. Risiga skidor för henne idag. Tappade ju väldigt mycket i utförsbackarna. Påminner om det tidigare inlägget här på Skidpepp som handlade om att Anderssons personliga vallare inte kunde följa med till touren. Spelade det in i dag? Hon känns inte heller riktigt i slag även fast det såg rätt bra ut i Östersund. Vi är ju vana att se Ebba bara dundra på. Hur som helst är ju touren helt körd för henne. Hon får nog rikta in sig på att göra enstaka bra insatser.

Förutom fantastiska Svahn så känns ju formen faktiskt sådär för det svenska laget. Med norskorna borta så trodde jag att vi skulle vara ännu mer dominanta. Kul ändå att se Diggins bjuda upp idag – det behövs. Lite orolig för att det kommer bli 100% svenska etappsegrar, känns väl ganska troligt just nu och jag vet inte…det är ju kul men det måste ju vara bra konkurrens också.

Banan då. Rätt tråkig ändå väl? Skulle vilja se lite tuffare banor. Svårt att bli av med folk när man glider ikapp så lätt. Men visst, Johaug har ju åkt ifrån sina konkurrenter i åratal så det ska väl gå bara man är tillräckligt stark. Karlsson är nog rätt besviken idag. Men vinner hela skiten gör hon väl så länge hon inte blir sjuk.

Ser faktiskt fram emot herrloppet. Ska bli kul att se vad Poromaa kan göra idag!

PS1. Funderade ju lite över Fridas mössa igår. Hon och Maja kör ju med tumvantar också tänkte jag på idag. Rätt ensamma om det. Är det verkligen praktiskt. Minns bara när man var liten och hur handikappande det var att inte kunde ta upp något från marken och att man alltid förlorade snöbollskrigen mot de som hade handskar.DS1

PS2 Tänkte ni på att Linn inte gjorde ”vinnarskuttet” framför kamerorna. Var det medvetet är jag all in för det. Fjantigt att tjejerna ska hoppa. För inte gör väl männen det vid vinst. Ungefär som när Margaret Thatcher vägrade hoppa i Stina Dabrowskis program. Haha dom kanske är lite lika, Thatcher och Svahn. Minns ni det. DS2

Etiketter: