Sprint Val Mustair – Etapp 1 TdS

Insåg precis att jag inte kan skriva ett tyskt y med telefonen men vad spelar det för roll när Tour de Ski äntligen drar igång på nyårsdagen.

Först ut är det en sprintetapp i Val Mustair som gäller. Eftersom FIS hemsida är ett skämt har jag inte hittat någon baninformation så jag utgår från att banan i stort är samma som körts tidigare, och då vet ni ju vad som väntar…just det…puckelpisten eller kamelbuckeln som det tydligen heter på tyska. Lägg till en vägg och ett hopp så har vi väl fått med det viktigaste.

Tydligen har man lagt till nån ny kurva för i år. Min skoltyska räcker inte för att översätta men såhär skriver arrangören:

Die Strecke im Val Müstair bleibt eine der spektakulärsten Rennpisten im Langlaufweltcup. Neben den Kamelbuckeln und dem berüchtigten Val Müstair Sprung, haben wir dieses Jahr neu auch eine Steilwandkurve vorbereitet!

Wandkurve. Ja nån slags väggkurva då kanske…:)

Vem vinner då. Ja skulle förvåna mig om vi inte har åtminstone två svenskor högst upp på prispallen i damloppet. Svahn och Sundling känns ju hur stabila som helst. Det enda som kan stoppa dom är väl antingen Dahlqvist eller den där Wandkurve, men ingen av dom känns väl som en riktig utmanare. För Ebba, Frida och och Ribom så handlar det om att inte tappa för mycket. Kvartsfinal för Ebba och kanske kanske semi för Frida och Ribom skulle väl kännas som en riktigt bra utdelning.

Herrloppet har jag knappt tänkt på. För Calle, Häggström och Svensson och Poromaa är ju vägen fram till pallplatserna öppnare än nånsin med tanke på att världens bästa herrlag inte är med. Samtidigt känns ju formen verkligen sådär för alla utom Poromaa så jag har ändå inga större förhoppningar men vi får väl se om nån kan överraska.

Förra gången vi var i Val Mustair då krossade Stina och Kläbo alla andra. Känslan är väl att det blir jämnare i år…Så här såg det ut då.

Etiketter: