Jönssons kamp mot klockan

emil

Det är något med Emil Jönsson och mästerskap. Det är som två motpoler som aldrig riktigt trivs ihop. Inför detta mästerskap hoppades jag verkligen att demonerna han verkar ha brottats med under alla år kanske försvunnit i och med att han hänger med samma mentala coach som Johan Olsson har. Och så händer det här. Ljumsken brister. Eller ja, en bristning i ljumsken. Är det inte bara för typiskt?

Visst Jösse har ju kanske inte visat vrålform under säsongen men han såg ut att vara på G efter SM osv. och det hade ju varit så trevligt att se Emil stå där på pallen i Falun.

Jag vet att man inte ska säga ”om inte..” men vad tror ni, hade han varit på pallen om han inte skadat sig i helgen? Jag är osäker. Det som skulle tala för det är att Norge inte får ställa upp med hundra personer som i världscupen, utan bara fyra. Det gör att det nästan blir ett sämre startfält i VM än under vissa världscuptävlingar vilket är lite snurrigt men well, så är det.

Hur som helst, kommer Jönsson köra tror ni? Eller är det kört och borde han lämna över platsen till Carl Quicklund redan nu?