Jönsson vill satsa på distans

Detta är kanske inte dagsfärskt men ändå en viktig nyhet. I en TT-nyhet publicerad på SVT.se berättar Emil Jönsson att han var sugen på att lägga ner skidåkningen efter Falun-VM. Men efter lite semester bestämde han och Anna Haag att de kör några år till, närmare bestämt fyra.

För att motivera sig har Jönsson valt att försöka satsa mer på längre distanser framöver.

Jag måste säga att det är väl inte första gången Jönsson säger att han ska åka mer distans? Well, det vore så klart kul om han gjorde en rejäl satsning.

Något som inte fick lika mycket uppmärksamhet i artikeln men som är minst lika spännande som distansnyheten är att han kommer börja samarbeta med Stig Wiklund. Stig who? kanske ni säger. Wiklund är alltså herrn som (kanske) ligger bakom Anna och Johan Olssons framgångar. Alltså en mental coach.

Blir det slut på hjärnspöken inför mästerskap nu kanske?! Det ska bli spännande att se.