Fyra svenskar på pallen!!!

fotofinish

Alltså vilken start vi fått i Falun!!!

Svenskarna såg riktigt hungriga ut redan i kvartsfinalerna och som de levererade när det till slut blev final!

Stina Nilsson behåller formen och är framme och nosar på segern idag. Tyvärr fanns det två norskor som var snäppet starkare, men ändå gryyymt kört Stina!!

Kan skidåkare bli dömda på delad förstaplats? Om ja, då borde Jönse och Teddy få en delad seger. För alltså hur liten skillnad gällde det? Tusendelar? Miljondelar? Miljarddelar?

Hur som helst, sjukt starkt av Calle Halfvarsson också som kommer bli riktigt giftig i totalen tror jag. De andra två pallgossarna lär ju tappa sina bonussekunder rätt snabbt på söndag, men inte Calle.

Som SVT-gubbarna påpekade, det finns lite olika taktiker att köra med på denna bana, frågan är bara vilken som är bäst. Är man i snorbra form, ja då kanske man kan göra som Emil gjorde i finalen och rycka redan i första backen. Lyckas man inte ta den, ja då kommer nog VM nästa år se ut som sprinten i Turin-OS där ingen ville vara först över krönet och det nästan blev totalstopp innan någon stackare fick kasta sig ut först och därefter se sig omgliden strax innan upploppet.

En variant är ju också att försöka rycka i andra backen, så som Emil gjorde i ett tidigare heat.

Hur som helst, nu håller vi tummarna för att Calle bevarar formen och Charlotte hittar tillbaka till sin gamla fina form så kan det nog bli en härlig helg!

Till sist, vilken rafflande upplösning det blev på sprintcupen när Hattestad diskades! Jag måste säga att visst har man varit lite inkonsekventa med dessa diskningar men jag är verkligen för hårdare tag mot ful åkning. Hattestad valde ju att byta spår alldeles för sent och så borde man ju inte kunna göra utan att få spö. Och varningar leder ingen vart. Bättre att vara hård.

Nu kommer jag säkert få hela Norge över mig, men jag får väl ta den smällen. Kanske hade jag resonerat annorlunda om Hattestad var svensk, men samtidigt är jag så lack över att folk faller som käglor i sprint. Hatar det. Starkast, schystast ska vinna.

Som tur var fick hela baletten ett lyckligt slut. Kanske första gången Hattestad är rejält nöjd över att så många svenskar var på pallen? Tack vare att Brandsdal inte åkte bättre i finalen fick Hattestad till slut flest poäng i sprintcupen och segrade! Väl?

Ställningen i minitouren just nu
1. Bjørgen
2. Østberg, +0.1
3. Nilsson, +7
10. Kalla, +22
19. Ingemarsdotter, +31

1. Peterson
2. Jönsson, +2.5
3. Halfvarsson, +3.4
18. Nelson, +31.8
25. Richardsson, +34.3
26. Hellner, +34.8

Räkna med stora omkastningar efter morgondagens skiathlon!

Etiketter: