Medaljligan

Enligt devisen bättre sent än aldrig är det så äntligen dags att summera medaljligan i längdskidåkningen i OS.

När Norge fick ordning på vallan och formen trillade medaljerna in i rask takt och det blev aldrig riktigt spännande att följa medaljligan. Ett stort grattis till Norge som återigen visade vilken nation som är överlägset bäst i världen. Tack vare en bruten skida för Cologna i den avslutande femmilen kunde Schweiz och Cologna inte utmana Sverige i medaljligan.

Sverige gör sitt bästa OS någonsin, tyvärr saknades det individuella guldet, men det vägs nästan upp över dubbeln i stafetten. Det måste svida för Norge att trots ett fint mästerskap gå medaljlösa ur de så statusfyllda stafetterna.

Land Guld Silver Brons
Norge 5 2 4
Sverige 2 5 4
Schweiz 2
Ryssland 1 3 1
Finland 1 2
Polen 1
Frankrike 1
Slovenien 1
Tyskland 1

 

 

Etiketter: