Krasslig Kalla orkade inte idag

Det var inte Charlotte Kallas dag idag. Hon försökte hänga med i täten så länge det gick. Tyvärr gick det inte så värst länge. Förkylningen satt nog fortfarande i tyvärr.

Direkt började vi och kommentatorerna spekulera om inte Charlotte borde kliva av eftersom man såg tydligt hur infektionen påverkat henne. Efteråt fick hon frågan varför hon inte bröt. Då förklarade hon att hon ville bryta men gjorde det inte:

”För att jag aldrig gjort det förut.”

Hon gjorde en Gunde Svan med andra ord!

Stackars tjej. Med facit i hand skulle hon aldrig aldrig ställt sig på startlinjen idag. Då hade hon nästan bara haft goda minnen från detta fantastiska OS. Nu blev det istället ett riktigt skitslut.

Jaja, när Kalla aldrig kom in i matchen var det trevligt att de andra svenskorna visade fin form. Emma Wikén blev en mycket glad åtta efter att ha varit en av de tongivande i klungan som jagade topptrion. Anna Haag var också sprudlande glad efteråt och med all rätt, hon gjorde även hon en stabil insats. Sara Lindborg såg stark ut i början men insåg rätt raskt att formen inte fanns där och dalade geonom fältet. I sprintbacken slog hon i knät, men inte så allvarligt som det såg ut tydligen.

Sen så måste jag ändå kommentera faktumet att så få gick in och bytte skidor! Tydligen tappar man hela 30 sekunder på att göra ett skidbyte och frågan är om man verkligen tappar mer genom att inte byta? Tror inte det. Detta kan göra morgondagens femmil lite mer dramatisk då tider och placeringar kommer skifta rejält om de går in i depå. Dock måste jag säga att det räcker med depå inom bilsporten, jag hade gärna sluppit detta moment. Det blir ju lite som skidskytte helt plötsligt. Har man dåligt glid får man åka på straffrunda och byta skidor…

Till sist måste man ändå gratulera norskorna till pallen idag! Bra jobbat! Synd bara att ni inte väntade lite längre innan ni ryckte, spänningen försvann ju nästan direkt. Ni norrmän här inne på Skidpepp, tyckte ni loppet var spännande över huvud taget? Måste ju ändå kännas lite tråkigt när de tre i tät är så himla överlägsna?

PS. fascinerande med en spanjorska bland topp 10! Det har väl inte hänt sedan Mügels tider? Och då var han varken ren eller egentligen spanjor.