SILVER till Kalla efter omöjliga Bjørginator!

Skiathlon-förbannelsen är bruten!!! Silver!!

Charlotte Kalla gjorde allting rätt idag. Tyvärr var det en annan som också gjorde allting rätt: Bjørginator heter hon.

Men vi börjar med Kalla. Jag tyckte hon såg lite sliten ut nästan hela tiden. Eller, hon är ju med utan kollaps men det såg ut som om hon slet lite. Jag bet på mina naglar och tänkte ”inte en fjärdeplats tack! Inte!!”

Det blev ingen fjärdeplats. Det blev istället ett mäktigt ryck i sista backen där det först såg ut som om hela gänget parkerades när Kalla gick på treans växel, men när man gick över på tvåan kunde Bjørgen gå i kapp och la sig som ett frimärke fram till sista kurvan då hon gick om och såg till att Norge fick det första, och förmodligen inte det sista, guldet.

Det var lite tråkigt att man bara följde tätgänget under tävlingen. Emma Wikén gick ju enormt starkt, speciellt i slutet och slutade nia. Det fick vi inte se alls. Iofs svårt att följa flera klungor samtidigt men det borde ju gå.

Britta Johansson Norgren spände bågen under den klassiska delen men föll sen som en sten tyvärr. Sara Lindborg blev 20:e vilket är helt OK.

Hej heja Kalla!!!

Till sist måste jag säga att jag saknar Blommans ”HmMMmmmmmmm” som fan. Det känns inte som OS på riktigt på något sätt även om Forsberg/Öhrstig skötte sig helt OK.