Nu brinner den olympiska elden i Sotji

Invigningsceremonin är avslutad. OS-elden brinner. De olympiska spelen är nu äntligen igång på allvar. Den där känslan av att kampen om medaljerna snart drar igång börjar så sakteligen smyga sig på.

Först ut för längdskidåkarna är alltså damernas skiathlon. Kommer Charlotte Kalla kunna få med sig en medalj imorgon? Jag tänker vara optimistisk och säga att jag faktiskt tror det. Den klassiska tekniken har fungerat bättre än någonsin, vad hon kan göra i den fria stilen vet vi alla redan och självförtroendet är det inget fel på. Hon har fått de svar hon vill ha. Det känns som om Kalla har det lugn som behövs inför en OS-start. Hon vet att hon har gjort allt hon kunnat och mer än så kan man inte be om.

För att använda en lite utnött fras som ändock känns passande:

Imorgon håller vi alla tummar och tår vi bara kan!