Britta stakade till sig fin placering

 

Sprint i klassisk stil i italienska Asiago stod på schemat idag. Först lite om damtävlingen. Ännu en världscupseger för Justyna Kowalczyk. Jag skriver i skolan för tillfället en uppsats om metaforer i sportjournalistiken. Här passar just en metafor in. Kowalczyk är en maskin i den klassiska skidåkningen, man kan inte annat än att imponeras av henne.

Behållningen för svensk del, de andra svenskorna får ursäkta, var Britta Johansson Norgren och hennes stakning. Ännu ett styrkebesked från Britta som inlett den här säsongen på ett lysande sätt. Hon kommer kunna inkassera en OS-biljett mycket snart, något annat skulle förvåna mig. 

Herrarnas sprint vanns av Nikita Kriukov. Killen vet hur man stakar, det är ett som är givet. Finalen var lite småstrulig, med fall på Emil som drog med sig Panzhinskiy (som båda dock såg ganska slitna ut) och stavbrott på Eldar Rönning. Rönning visade sin frustration i målområdet, en frustration som är förståelig, han hade nog kunnat staka till sig en fin placering. På tal om stakning, lillebror Cologna spände bågen idag och blev belönad med en pallplats. Kul!

Lite kort om Emil Jönsson. Dagens tävling ser jag som en framgång för Jönsson. Han tog ett stort steg i rätt riktning. Ett riktigt bra kval och en finalplats. Även om krafterna inte räckte till hela vägen kan han ge sig själv en klapp på axeln för ett gott dagsverke.

 

Resultat damer:

1. Justyna Kowalczyk, Pol                       3.14.03

2. Anne Kyllönen, Fin                              + 1.34

3. Maiken Caspersen Falla, Nor             + 2.30

4. Britta Johansson Norgren, Swe         + 5.17

5. Denise Herrmann, Ger                       + 6.31

6. Kari Vikhagen Gjeitnes, Nor               + 7.28

 

13. Ida Ingemarsdotter, Swe

23. Hanna Falk, Swe

26. Magdalena Pajala, Swe

34. Linn Sömskar, Swe

37. Jennie Öberg, Swe

 

Resultat herrar:

1. Nikita Kriukov, Rus                             4.21.18

2. Alexey Poltoranin, Kaz                        + 0.14

3. Gianluca Cologna, Sui                         + 4.11

4. Eldar Rönning, Nor                             + 7.85

5. Emil Jönsson, Swe                               + 30.41

6. Alexander Panzhinskiy, Rus               + 44.40

 

12. Teodor Peterson, Swe

24. Robin Bryntesson, Swe

50. Anton Karlsson, Swe

59. Anton Lindblad, Swe

62. Gustav Nordström, Swe

DNF Simon Persson, Swe