Snart är väntan över!

Då var det dags för min Skidpepp-premiär och den kommer att handla om en helt annan premiär. Med första världscuptävlingarna bara tre dagar bort är det svårt att inte vara förväntansfull på gränsen till vad som kan anses vara nyttigt. Efter en aptitretare i form av tävlingarna i Bruksvallarna drar tävlingssäsongen igång på allvar med minitour i finska Kuusamo. Tittar vi lite snabbt i backspegeln hittar vi flera svenska fina prestationer från lopp i Kuusamo. Den främsta stod nog Teodor Peterson för när han 2011 vann sprinten. Samma år bjöd Charlotte Kalla också hon på en fin sprint som resulterade i en andraplats.

Hur blir det då i helgen? Kommer Charlotte Kallas form från Bruksvallarna vara god nog för att matcha norskorna? Kommer Teodor Peterson kunna återupprepa det han gjorde i Kuusamo för två år sedan? Kommer Petter Northug ha några nya sylvassa kommentarer färdiga för leverens? Något jag verkligen gillar med inledningen av skidsäsongen är alla frågor som bara väntar på att bli besvarade. Nedan följer några jag själv reflekterat över inför helgens lopp.

Vad ser jag fram emot allra mest?

Att få se världseliten åter igen samlas på en och samma plats och göra upp om pallplaceringarna. Längdskidåkning på högsta nivå, vad mer kan man önska sig?

Vad är jag mest nyfiken på?

Grabbarna som inte visade upp sig i Bruksvallarna i helgen, nämligen Johan Olsson och Marcus Hellner. Olsson har på senare år haft en tendens att skämma bort oss med fina placeringar de gånger han kommit till start i världscupen. Det får han gärna fortsätta med. Hellner brukar inte direkt övertyga när det handlar om klassisk sprint. Hellners tidigare placeringar i sprintkvalen i Kuusamo är 40:e, 63:e, 53:e och 70:e. Jag hoppas att han kan ändra på det på fredag så att han får ett bra utgångsläge inför resterande delen av touren.

Vad hoppas jag på?

Jag hoppas att Charlotte Kalla vinner någon av helgens tre distanser. Ett gott självförtroende ska aldrig underskattas och en OS-säsong som denna kan några världscupsegrar inte vara helt fel.

Vad hoppas ni att premiären bjuder på?

Etiketter: