Hellner gick ut för hårt…

Alex Harvey var den som disponerade loppet bäst idag och tog sin första världscupseger någonsin! Tvåa blev alltid lika stabila Cologna och trea blev en annan stark kanadick: Devon Kershaw.

Marcus Hellner gick ut hårdast av alla och ledde med ett par sekunder vid toppen av mördarbacken. Men sedan fick han inte riktigt till det på de plattare partierna där man ligger på fyran eller femmans växel, förklarade han efteråt. Tyvärr har vi sett det förut. Grabben är vansinnigt bra uppför men när det är lite enklare åkning tappar gutten.

Men var inte oroliga, han är fortfarande bra med i denna minitour. Just nu ligger han på en åttonde plats, 15 sekunder efter Eirik Brandsdal som fortfarande leder trots sin blygsamma 31:a placering idag. Harvey ligger tvåa, Valjas trea och Kershaw elva. Vilken laginsats!!

Calle Halfvarsson måste vi lyfta fram lite också. Han gjorde en av hans bästa placeringar i världscupen med sin tiondeplats! Grymt kört!

Resten av svenskarna hade det tungt. Teodor Peterson blev 38:a och Daniel Rickardsson 41:a.

Ställningen i minitouren