Skidpepp avslöjar: Craft Russia tvingas byta namn

Har alltid velat dra på stora trumman med en sådan rubrik. För några veckor skickades ett pressmeddelande ut att ett lag under namnet ”Craft Russia” skulle ställa upp i Vasaloppet. Oskar skrev ett inlägg om det som kan läsas här. I laget fanns bland annat den ryske åkaren Sergej Shiriaev representerad som är tillbaka efter en dopingavstängning. I och kring laget fanns även andra aktiva och före detta aktiva med kopplingar till otillåtna medel, delar av pressmeddeandet kan ni läsa här.

Efter att Skidpepp varit i kontakt med svenska Craftavdelningen för en kommentar kring företagets tankar kring att använda tidigare dopingavstängda åkare för reklam meddelar nu företaget till Skidpepp att laget kommer att tvingas byta namn för att minska exponeringen. Så här säger Daniel Larsson på Craft till Skidpepp:

”Såklart jättebeklagligt att dessa åkare har den bakgrund som de bevisligen har, då vi alltid strävar efter att endast samarbeta med ”rena” åkare och tar avstånd från all typ av doping. Craft Internationellt har tydligt markerat detta internt och vi kommer framåt att se över alla rutiner. Konkret i detta fall har Craft Internationellt tagit [sic] agerat genom att inte tillåta laget att tävla under varumärket Craft, laget kommer att byta namn och exponeringen kommer att minimeras så mycket som möjligt.”

Daniel Larsson betonar även att detta har skett utan inblandning från vare sig Craft Sverige eller Craft Internationellt.

Kanske kan de ryska åkarna få spons av något annat företag exempelvis amerikanska BALCO…