Dopingsavstängd ryss satsar mot Vasaloppet

Ibland kan jag tycka att Kjell-Erik Kristiansen på sweski.com är lite väl förlåtande mot dopingsavstängda återvändare. Denna gång rapporteras det om att Craft Russia ställer upp med bland annat Sergej Shiriaev som KEK kallar världsåkare.

”Sergej Shiriaev är i Sverige mest känd för att han varit avstängd i två år för doping, men han är en mycket bra åkare. ”

Visst ska man vara förlåtande mot skidåkare som dopat sig och vill ha en chans till, men jag anser ändå att man bör ha en kritisk hållning till återvändare. Å andra sidan har få så mycket insyn i längdvärden som KEK eftersom han är speaker på de flesta värlscuploppen.

Vad tycker ni? Själv känns det här som gränsfall…

Med i teamet är även Vassili Rotchev som är gift med Julija Tchepalova som testades positiv för EPO-dopning 2009

Etiketter: