Lista över tidigare poängtagare i WC

Som de flesta av er nog vet håller vi noga reda på vilka som tagit WC-poäng med tanke på den nationella kvoten nästa säsong. Det gör vi på denna sida.

Oskar skrev för ett par dagar sedan ett mejl till mig om att vi borde spara statistik bakåt över svenska WC-poängtagare. Det fanns ingen statistik att spara från tidigare (då sidan ovan är ny för denna säsong på Skidpepp) men jag tog Oskar på orden och skapade en ny sida med listor över svenska WC-poängtagare tidigare säsonger. Den finns här och går nu bakåt till säsongen 2000-01 1981-82

Man kan följa alla de nutida landslagsåkares karriärer i listorna. Från den första säsongen som är med (2000-01) är bara Anders Södergren med i dagens landslagstrupp. Finns flera intressanta saker i listorna som t.ex säsongen 2005-06 hade vi hela 23 herråkare som tog poäng i distans (!)

Sidan nås normalt via fliken ”Tävlingsregler” högst upp på sidan och sedan ”Svenska poängtagare tidigare säsonger”

EDIT 2012-02-08 22:47: Samtliga säsonger tillbaka till 1981-82 är nu inlagda på sidan, längre bak än så går inte FIS:s databas på nätet. Om någon har resultaten från tidigare säsonger än så – hör gärna av er!