Ryssfest i Rybinsk

Idag var det skiathlon om 30 km där det kändes som om halva startfältet var ryssar. Åtminstone i tätklungan. Vilken mäktig bredd dom har! Norge är ju rena rama blåbärsnationen i jämförelse. Under den klassiska delen var det ju knappt så att man trodde att någon annan nation var med då klumpen av åkarna som låg först uteslutande bestod av blåröda dräkter. På något sätt är det skönt att ryssarna är så dragvilliga, annars hade det nog blivit extremt tråkigt idag. Nu blev det bara ganska tråkigt.

Kershaw, som tog sin första seger igår, låg länge med och smög i klungan och jag kände stor Northug-feeling över honom. Han gjorde ingenting i onödan och när det vankades spurtpris kom han flygandes från ingenstans. När han flög fram till sista spurtpriset tänkte jag att den där grabben har ju hur mycket krut som helst, han kommer snart knäcka hela gänget. Men jag hade faktiskt fel, grabben visade sig vara mänsklig.

Istället byggde ryssarna upp en stor tätklunga i slut och vips så ryckte Chernousov och Vylegzhanin samtidigt som de andra ryssarna i tät inte orkade följa och agerade istället som en mur mot åkarna från andra nationer bakom. Fast jag tror banne mig att få hade lyckats hänga med när de två i täten gick – satan vilken fartökning!!

I mål var det Vylle som drog längsta stråt, Chernousov gav helt upp när han insåg att han var slagen utmed upploppet. Därefter blev det spurtstrid med bland annat Dementiev och Angerer. Åh jag blev så glad när tysken gled in som trea med en lite längre stortå än fuskryssen Dementiev. Vafan gör han i spåret? Jaja..

I NRK verkar man ha släppt ut en rätt så dum kommentar. Pølsa på twitter: ”gamle gode dementiev” sitat t.bjørn. Dagens dummeste og mest unødvendige kommentar… #likerikkedopere

10 ryssar bland de 18 bästa. Herregud! Det landet behöver aldrig fundera över kvoterna…

Resultat

 

Etiketter: