Kalla nära pallen i Rybinsk


Lite fish tacos till skiathlon tack!

Jag satt på en brunch med familjen när damloppet gick idag vilket kanske inte är helt optimalt om man vill kolla på skiathlon. Men det gick faktiskt ganska bra med iPhone, hörlurar och SVT Play. Ingen blev så värst störd och jag kunde hålla ett öga på loppet, som utvecklade sig ungefär precis som man trott i förväg. De tre satte iväg i rasande tempo från första stavtag och fick en ganska stor lucka tidigt.

En lucka som växte och växte. Under tiden låg Charlotte Kalla med bra i andraklungan som bestod av ett tiotal åkare. I mitten av fristilsdelen skruvade Duracell Johaug upp tempot ännu ett snäpp och gårdagssegraren Bjørgen blev tvungen att släppa. Kvar var endast det polska ångloket och kaninen. I ett tag, för i en av de sista uppförsbackarna kom nästa ryck som fick även Kowalczyk att tappa kontakt med flygande Johaug. Hon är helt makalös i långa uppförsbackar i fri stil!! Under tiden som tättrion först blev en duo och till sist en soloresa för Johaug började Kalla känna vittring längre bak då hon upptäckte att Bjørgen släppt täten. Tillsammans med Skofterud började de plocka sekund efter sekund på Marit, tyvärr plockades det inte så värst mycket när Skofterud drog så när någon kilometer återstod tackade Kalla för sig och la in turbon för att försöka hinna ikapp Bjørgen. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen fram, men hade banan varit en till två kilometer längre så hade det lätt blivit spurtstrid, som iofs Bjørgen lär plockat hem ändå.

Lite spännande blev det ändå.

Maria Rydqvist fortsatte att visa form i kylan. Idag krigade hon i mål som 16:e tjej efter att ha fått släppa förbi sig ett gäng på upploppet. Emma Wikén höll också riktigt bra idag och tog några till världscuppoäng med plats nummer 24!

Dagens Diggins-placering blev 12. Inte lika bra idag som igår men med tanke på att halva loppet gick i klassisk stil så var det ändå riktigt bra. Vid skidbytet låg hon 20:e och under skate-delen hon åkte hon upp sig rejält. Verkar som om skate passar young’n bättre?


…samtidigt i Norge blev Anna Haag tvåa i Norgecup-loppet över 5 km slagen endast med 2 sekunder av sprintspecialisten Falla. Haag verkar vara riktigt nöjd:

”På väg hem från två fina tävlingsdagar i Norge. Dagens lopp var ett rejält kliv framåt i känsla! Bra träning&tävling, nu är jag redo för VC!”

Etiketter: