100 m skate

Längd.se rapporterar att 22 mars blir det världsrekordförsök på skidor inne på Bislett stadion i Oslo. Guinnes rekordbok kommer vara där för att mäta inte bara distansen 100 meter utan även 500. I en artikel norska Dagbladet hävdar Emil Jönsson att han sitter på det inofficiella världsrekordet på 100 m. Kommer han hålla det?

Många norskar är anmälda, men även Marcus Hellner. Inte nog med att det gäller att ha en hög maxhastighet så gäller det att accelerera bra. Pölsa tror på junioren Sondre Turvoll Fossli som tydligen ska vara ruskigt bra på 15-sekundersintervaller vilket är ju strax längre än vad rekordet lär landa på.

100 m är ju rätt så maffigt men egentligen är det ju nästan ännu coolare med 500 m. Vem kan hålla ett maxtempo så länge? Jag menar, på sprinttävlingar är det ofta ganska hög fart och sedan en spurt. Ska man ta världsrekord på 500 m måste det nog vara full gas hela vägen från start.

Etiketter: