06 januari 2012, av Oskar

Rydqvist hade sjätte åktid igår!

A248932 012A
Rydan jagar i Falun

Jag har varit lite dålig på att rapportera från damloppen senaste dagarna men det har kommit en röd dräkt i vägen. Men nu läser jag till min stora förtjusning på Maria Rydqvists blogg att hon hade sjätte bästa åktid igår!

Bara Jacobsen, Bjørgen, Zeller, Kowalczyk och Kristoffersen var snabbare! Härligt! Så skönt att äntligen se att Rydan verkligen kan åka fort. Imorgon är det klassisk stil vilket nog inte vi ska hoppas för mycket på men sen, på sista etappen tror jag hon kommer klättra rejält med tanke på att formen är på uppåtgående och att skate är hennes melodi!

56 kommentarer till ”Rydqvist hade sjätte åktid igår!”

Kul om det lossnar för Rydkvist. Man har nästan räknat bort damerna denna säsong.Så det kanske vänder för dom till slut. Otroligt hur form kan påverka, Rydan var på 60:e plats i prologen och nu på 6:e.

Inlagd: 2012-01-06, 12:49
Skriven av: nisse

Kul att se Rydqvist å Haag åka så pass bra äntligen :) dom åkte väl ihop med några andra..tydligen en bra grupp..

Lisa Larsen har de tufft som jag befarade hoppas hon kan göra någon bra etapp på slutet..

Inlagd: 2012-01-06, 12:57
Skriven av: jossa

Tyckte inte att det var så många starka åkare i den gruppen, men många från den hade bra åktider. Konstigt. Men de hade nog fördel av att vara många som växeldrog. Det tåget gick nog också snabbare utför än de som åkte ensamma eller tillsammans med en-två andra.

Inlagd: 2012-01-06, 13:26
Skriven av: Johan

Roligt för Rydqvist. Men hur står det till med Kalla egentligen? Jag tycker hennes utvecklingskurva går neråt istället för uppåt, hon är knappast bättre nu än när hon vann touren för fyra år sedan. Okej, hon har varit sjuk bla bla bla men faktum är att sedan Vancouver 2010 så har det gått väldigt mycket nerför. Om vi ska ta fristilen som exempel, det som är hennes specialitet. För åkte hon fjäderlätt och stort men nu tycker jag det bara ser tungt ut när hon åker, som hon hade en 30 kg ryggsäck på sig. Som hon åkte för ett par år sedan så skulle hon blåst ifrån ”den unga finskan”, Kristoffersen och Randall lätt på gårdagens sträcka. Istället blir hon ikapp- och förbiåkt av Krisfoffersen och en okänd norska till (som iofs tappade på slutet) och så säger folk att hon åker bra. Det begriper inte jag. Det är väl för f-n inte bra. Kanske det är så att Kalla står kvar på ruta ett och de andra har blivit några snäpp bättre. Tja, jag vet inte men jag tycker hennes utvecklingskurva så oroväckande inför kommande stora mästerskap. Som jag ser det så kommer hon aldrig att bli en ny Björgren (som många faktiskt påstår).

Inlagd: 2012-01-06, 13:52
Skriven av: rs

Grymt kul med allas våran dagsslända, då kanske det inte bara är graviditets dopning trots allt ;)

Tyckte personligen det var rätt att ta med Lisa Larsen hit även om det kanske inte har blivit någon jätte succe. Slog mig precis, har hon någon topp 30 på touren ännu i distans lopp. Det är givetvis våran kvot på 6åkare som jag redan bekymrar mig för.

Inlagd: 2012-01-06, 14:13
Skriven av: Gunnar

RS, jag håller helt med om Kallas fristil. Hon åker sämre än förut. Kanske har hon tänkt för mycket.

Man får hoppas att det lossnar igen. Hon är fortfarande ung. När Kowalczyk var 24 år så hade hon inte uppnått en tiondel av vad Kalla gjort.

Inlagd: 2012-01-06, 14:23
Skriven av: Gabriel

Gunnar>> Larsen var 29 i Kuusamo, 5 km fritt.

Inlagd: 2012-01-06, 14:26
Skriven av: JonasE

Angående Kalla var det först och främst tveksamt om hon skulle åka överhuvudtaget, avslutade en antibiotikakur så sent som ett par dagar före touren så jag anser verkligen inte att hon gör en dålig tour under de omständigheterna!

Visst, det hade verkligen varit roligt med en Kalla i form på den här touren! Men denna säsong har inte startat så bra för henne. Får hoppas att hon håller sig frisk resten av säsongen!

Inlagd: 2012-01-06, 15:58
Skriven av: Aliide

En sak som jag tycker är helt uppenbar är ju att träningsupplägg och säsongsupplägg för damerna måste göras om. Dom går på för hög belastning och hittar inte formen. Det började vara tydligt redan förra säsongen och är ännu tydligare nu. Personligen tycker jag att dom som skall åka TdS borde ta ett brejk och bara träna mot TdS efter Kuusamo. Och om dom är pigga varför inte åka Dusseldorf i stället för dessa tunga höjdtävlingar som oftast bara ger sjukdomar.

Inlagd: 2012-01-06, 16:30
Skriven av: nisse

Var har Frans tagit vägen?

Inlagd: 2012-01-06, 16:46
Skriven av: JonasE

rs och Gabriel: Nu öppnade iofs Kalla den här säsongen ung. som den förra med andra plats i Sjusjön. Hon gjorde också ett hyfsat VM 2011. Men visst: även jag känner mig lite orolig. Gårdagens fristilslopp var nog en av de enstaka toppresultat som lagledningen och Blomqvist trodde att hon skulle göra på TdS trots sjukdom. Istället blev det ett usel lopp för henne med 18:e åktid eller ngt liknande. Och det trots lyckad vallning. Rädd för att hon åker hiss neråt i resultatlistan de 2 sista dagarna.

Inlagd: 2012-01-06, 17:28
Skriven av: Per

Det är väl svårt för Kalla att åka fristil fjädelätt när hon gått på en rätt aggressiv penecellin-kur innan hon börja tävla. Finskan är uppenbarligen i sitt bästa slag någonsin och överlägset bästa finska och kommer säkert vara bland de bästa framöver när Björgen/Kowa eran tar slut.
Kalla har väl ett ”mellanår” i år där hon tränat extra mycket och tur är väl det eftersom det är mästerkskapsfritt :)
Om man ser till Haag är det ju ganska liknande status på henne när det gäller utveckling, hon blev väl topp 10 hennes första tour…nu är hon inte ens bland de 20 bästa…svårt att säga exakt vad det beror på, men kanske ha alla tränat lite för mycket.

Inlagd: 2012-01-06, 17:38
Skriven av: Adrian

Haags första TDS var helt grym faktikst tror hon var 12-13 eller något men faktun är ett i ren åktid de året tappa hon inte mer än ca 20 sek på tvåan Kuitunen..

Angånende deras träning så vet vi nog för lite om vad som är fel..

Tycker Kalla gör de bra med dom förutsättningar hon fick..

Inlagd: 2012-01-06, 19:14
Skriven av: jossa

Håller med flera av föregående talare – Kalla har inte tagit steget efter det att hon slog igenom med dunder och brak i Touren för fyra år sedan.

Kalla har svårt för masstart, sprint och klassiskt. Det håller inte i längden om hon vill fajtas med Björgen, Kowa och Johaug.

Denna säsong har Kalla inte lyckats heller i fristilen, om man bortser från säsongsinledningen. Saknar den Kalla som vann Touren för fyra år sedan.

Inlagd: 2012-01-06, 19:54
Skriven av: Jörgen

Grejen med Kallas första tour var att hon var i toppform och att hon lyckades i varje moment. I loppet där hon trillade gick hon i kapp och slutade till slut 2:a i klassiskt! Hon vann sprintlopp i skate bland annat. Sen var väl inte Björgen eller Kowa med när hon vann?
Sen vill jag inte påstår att hon har det svårt i klassiskt eller sprint, hon är ju världmästare i klassiks sprint, visserligen i stafett men ändå. Hon va ju på pallen i klassiskt sprint i början av säsongen med. Sen att Kowa, Björgen och Johaug är bättre är en annan femma, de är väldigt väldigt starka just nu…de kan man se på de tidsavstånd som blir i vissa lopp.

Inlagd: 2012-01-06, 21:27
Skriven av: Adrian

Tycker att juryn fortfarande är ute när det gäller Kalla, Rydqvist och Ingemarsdotter. Men när det gäller Haag så börjar det väl nu stå klart att hon har tappat sedan säsongen 09/10. Det känns inte längre realistiskt att skulle nå pallen i v-cupen. Hon är helt enkelt inte på den nivån längre. Och om de svenska tjejerna har haft samma träningsupplägg så är klart att man blir lite orolig.

Inlagd: 2012-01-06, 21:29
Skriven av: Per

Adrian: Björgen å Kowa. var med när Kalla vann 2008..

Inlagd: 2012-01-06, 22:16
Skriven av: jossa

När det gäller Ingermarsdotter hoppades jag på att hon skulle ta ännu ett snäpp i år framför allt i distans men icke…men än där finns ju kvar av säsongen.
Per om du kollar sen på Daniel R så har inte heller varit på samma nivå som förra säsongen, inte ens i närheten. Han var väl en åkare som förut tränade för mycket och inte fick till det pga det helt enkelt, vet inte hur han gjort i år?
Då slogs han om pallen var och vartannat race.
En sak känns dock bra och det är väl att det verkar finnas gott om motivation i truppen, men Södergens lär väl gå på ångor nu?

Inlagd: 2012-01-06, 22:16
Skriven av: Adrian

Jo, håller med. Richie oroar också. Samtidigt finns det ju åkare som tagit stora steg framåt i år: Tänker på Peterson och Halfvarsson. Nu är ju säsongen långt ifrån över. Det kan ju börja komma försenade formtoppar och stolpar in efter TdS.

Inlagd: 2012-01-06, 23:04
Skriven av: Per

Jag tror att Marcus och Daniel har tränat vansinnigt hårt i år. Marcus tål det hyfsat, men Daniel kanske tål det sämre. Förhoppningsvis får de betalt nästa år för jobbet de har gjort.

Inlagd: 2012-01-06, 23:18
Skriven av: Gabriel

Kalla säger själv att hon åker fortare nu än vad hon gjorde för några säsonger sen men det gör dom andra åkarna också det är väl det som är skillnaden.

Vidare tränar Kalla hårdare än någonsin förut, därför att det är en mellan säsong och hon kan experimentera lite extra.

Vidare gör hon en bra TDS om man inser att hon kunde åka lite lättare först på söndag före TDS efter hennes sjukdom.

Haag får inte godkänt inte Ingmarsdotter eller Rydqvist heller.

Det var många som skrev hur dåligt det gick för Justyna Kowalczyk i början på säsången men se vilken skillnad när formen är nästan i topp.

Inlagd: 2012-01-07, 00:23
Skriven av: Andreas P

Jag tror svenska landslaget har haft en satsning mot TDS, dvs tränat hårt längre än vad tex Norge gjort. Sedan kan det vara att de har kört för hårt för länge. Kalla, Hellner har nog tålt träningen bäst, men Kalla blev tyvärr sjuk. Januari blir en väldigt spännande månad. Om vi inte får se Rtdqvist, Haag, Rickardsson, Kalla i bättre form så är det ju något annat som är fel med upplägget och då måste man göra förändringar inför nästa år.

Inlagd: 2012-01-07, 00:27
Skriven av: Alexander

Kowalczyk Blev ju bra först vid 24 års åldern men långt ifrån lika bra som hon är nu så Kalla har ju ännu nått år på sig o bli bättre.

Vet inte riktigt vad det är med Haag hon har ju inte gjort nån bra tävling denna säsong samma sak gäller för Rydqvist.

Inlagd: 2012-01-07, 00:32
Skriven av: Andreas P

Efter varje säsong sitter åkarna ner å sumerar vad som varit bra å dåligt och försöker förbättra sig efter det..

Tycker Kalla Hellner gör det riktigt bra i TDS alla andra kan man kräva mer av förutom Hanna B så klart..

Inlagd: 2012-01-07, 00:32
Skriven av: jossa

Dom kör ju olika upplägg dom du nämner Alexander enda jag vet är att Kalla skulle träna x antal timmar mer detta år mot förut men annars ha samma upplägg som tidigare…

Inlagd: 2012-01-07, 00:35
Skriven av: Andreas P

Jeg har litt medfølelse med en løper som Johaug.

Hun er ingen sprinter, men når ble det egentlig bestemt at det var veldig viktig med disse egenskapene for å være en god all-round langrennsløper?

I touren er det en prolog på 3,3 km, en klassisk sprint, en meningsløs distanse på kun 3,3 km og så sprint igjen (fristil). I går gikk gutta 35 km og jentene kun 15 km. Klart dette konstruerte programmet med en rekke unormalt korte distanser er i direkte disfavør av en langrennsløper av den gode gamle sorten som Johaug. Så hvem definerer egenskapene som teller for den totale vinneren og hva er deres agenda? Noe å tenke på.

Inlagd: 2012-01-07, 00:51
Skriven av: fabulator

Adrian: Kowa och Björgen var med när Kalla vann Touren för fyra år sedan! På den tiden var det finskorna som regerade (Virpi och Aikku). Världsmästare i sprintstafett gills inte, det är ett B-guld om vi ska vara ärliga. Flera av de främsta åkarna avstod från det tävlingsmomentet. Hade det varit exempelvis Björgen och Falla i det norska laget hade det nog inte blivit något svenskt VM-guld…

Per: Håller med dig, känns som om Haag har peakat redan. Känns som om hon blivit bekväm, har en stabil landslagsplats etc och nöjer sig med det. Dessvärre.

Andreas P: Rydan måste väl få godkänt efter gårdagens prestation (6:e bästa åktid)? Håller med annars dvs underbetyg till Ida, Haag, Larsen och framför allt Brodin.

JonasE: Har också saknat Frans, Lelle m.fl finlandsvenskar här bland kommentarerna. Var är ni?

Inlagd: 2012-01-07, 00:57
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Jo men menar totalt sett i TDS fast i prestation i ett lopp får hon godkänt så klart.

Slog exempelvis Kalla med ca 20 sekunder så där ser man ju bara i vilken form Kalla är i och i klassiska masstarten kommer hon att tappa ännu mer.

Finns mer löpare som inte alls är i slag tex SHEVCHENKO, SAARINEN och alla Ryskor är ju helt borta men det visste man ju redan före TDS ens hade börjat. Ryssland har ju inga riktigt bra damåkare just nu med tanke på hur stort land det är så är det anmärkningsvärt.

Inlagd: 2012-01-07, 01:16
Skriven av: Andreas P

Jörgen: Brodin måste ha en förkylning på gång eller något. Var trea i fristil och har sedan presterat långt under sin förmåga. Kan höjden spela in? Hon och Ida är ju ganska muskulösa och sådana åkare brukar få svårare på hög höjd.

Jag skulle tro att höjden även var en faktor för Thuggen när han släppte Cologna. Som norsk är han ju ocskå van att ha bättre glid än konkurrenterna.

Inlagd: 2012-01-07, 01:23
Skriven av: Alexander

Kalla kommer att tappa imorgon, det är något som står helt klart. Masstart och klassiskt, den kombinationen passar henne inte samt hon är inte i form. Tyvärr.

Aikku Saarinen är detroniserad – Krista Lähteenmäki sitter nu på den finska damtronen. Vad händer egentligen med Heikkinen och Jauhojärvi? De tycks befinna sig i ingenmansland och presterar inte alls? Frans och Lelle – hjälp oss med att upplysa här?

Angående ryskorna ligger nog WADA på dem och upprättar blodpass så de har inte lika stort utrymme som förut. Det är bra.

Inlagd: 2012-01-07, 01:24
Skriven av: Jörgen

Alexander: Man skulle kunna tro att Brodin skulle överglänsa Larsen som är född samma år men det har blivit tvärtom nu under touren. Brodin lyckades i början men har sedan fallit igenom totalt.

Inlagd: 2012-01-07, 01:28
Skriven av: Jörgen

Man ska också tänka på att det året Kalla vann TDS var det 2 jaktstarter i fristil och två sprintar i fristil men ändå var det GRYMT av kalla. Jag tror dock att Kalla har rätt, hon kör lika bra som förr men björgen, Kowa och Johaug är mkt bättre

Inlagd: 2012-01-07, 01:37
Skriven av: Markus

Hej, hej! Haha, ser att några har saknat mig, kul! ;). Hänger nog här inne, men har legat lite lågt med kommenterandet.

Skall väl slänga ihop en kommentar nu då det efterfrågades.

Finska damerna har ju gjort en kanontour hittills om man ser till bredden. Sju (!) damer bland de 24 bästa i totalen är ju helt sjukt bra, det är ju nästan en tredjedel av fältet! Bättre än Norge tillochmed. Visst svenskorna och ryskorna är helt under isen vilket gör det lite lättare att vara många där uppe, å andra sidan presterar tyskorna bättre än väntat. Men det är en fantastisk bredd på finsk damskidåkning just nu, tots att Kuitunen och Muranen lagt av. Finns flera alternativ till stafettlag och en bra grund att bygga vidare på mot VM och OS.

Riikka Sarasoja-Lilja är den största positiva överraskningen i vinter. Hennes skatefacit denna säsong är riktigt bra. Krista Lähteenmäki har fortsatt att utvecklas. Hon är fyra nu i touren trots en massa oflyt med fall i prologen och klassiska sprinten. Hon hade varit under minuten efter Johaug utan allt strul. Otroligt bra! Att Anne Kyllönen åker så bra på distans är också imponerande. Hon var 11:a i skiathlonen Oberstdorf. Riktigt bra av en som ifjol typ bara åkte sprint på VC.

Ska vi ta det negativa så är det ju Saarinen. Hon peakade definitivt 2009. Tycker hon borde koncentrera sig på den klassiska tekniken och skita i att träna och tävla i skate i de år hon ännu tänker fortsätta. Sarasoja-Lilja och Kerttu Niskanen var också krassliga igår, så de tvingas kanske avbryta touren.

På herrsidan går det ungefär som väntat. Matti är för dålig i sprint och Jauhojärvi är för dålig i skate för att lyckas vara riktigt högt upp TdS. När formen dessutom inte är på topp, ja då blir det ju inte riktigt bra. Matti har dessutom haft rejält med oflyt, var sjuk precis innan TdS och ramlat fyra gånger sammanlagt hittills i touren. Ville Nousiainen har underpresterat rejält. Han är ganska allround och borde vara med högre upp.

Inlagd: 2012-01-07, 05:10
Skriven av: Frans

Matti Heikkinen har haft lite otur å fallit några gånger i kritiska skeden å sen kan man undra hur lyckat det var att byta skidmärke. Möjligen har man inte kommit underfund med Salomon skidornas egenskaper ännu.Heikkinen e ju världsmästare från Oslo VM men även mästare i att åka ojämt så han kommer aldrig att ha framgång i tävlingar av TDS typ.

Inlagd: 2012-01-07, 05:19
Skriven av: Lelle

Finland har det mycket bättre ställt på damsidan med unga åkare som Lähteenmäki å Niskanen. Roponen kommer att få det svårt att rymmas med i det finska stafettlaget, det ser ut som dom äldre damerna gått bakåt en aning i år… Roponen skyllde mycket på sina Atomic skidor förra året men inte går hon bättre med Fischer heller.

Inlagd: 2012-01-07, 05:35
Skriven av: Lelle

JAAAAAAAAAAAAAAA, Frans och Lelle är tillbaks!

Det finska damlaget har förändrats mycket sedan säg 2007, när de hade 4 världsåkare men nästan inget annat. Som Sveriges herrar 2010, en sjukdom och en medalj i stafett var borta. Finland har väl bara en pallplats denna säsong, 7sjön stafett damer, men väldigt många topp 10 placeringar. Tror det är bättre med bredd än en extrem topp, även om det är pallplatserna som gör att man syns, framförallt internationellt. Dessutom har man flera unga åkare nu, med framförallt Krista och Niskanen.

Inlagd: 2012-01-07, 07:43
Skriven av: JonasE

Fabulator, ja det är så vi har känt med Södergren i alla år vettu!

Inlagd: 2012-01-07, 09:59
Skriven av: Gabriel

Veldig hyggelig at Frans og Lelle er tilbake, dere trengs for at vi som ikke skjønner finsk skal kunne følge med på de finske utøvere, da norsk og svensk media totalt overser disse utøverne.

Det var morsomt å se Krista gå så bra på torsdag, og hun hadde jo en stor ulempe da hun gikk alene, mens de flest andre hadde noen å jobbe med. Håper hun får flyt med gode ski på de to siste etappene og sikrer seg 4. plassen, noe mer blir vel urealistisk?

Inlagd: 2012-01-07, 10:53
Skriven av: Hanne

Ny intervju med Harvey och Kershaw från idag.

http://youtu.be/zV91eYcX7Xw

Devon är en härlig profil. Man blir glad när man ser honom.

Inlagd: 2012-01-07, 11:31
Skriven av: Gabriel

Jörgen: nog kan man väl säga att Hanna Brodins TDS är betydligt bättre än Lisa Larsen en tredjeplasts är i mina ögon betydligt bättre än de Lisa presterar..bättre med höga toppar än bara liga jämt långt ner..

Inlagd: 2012-01-07, 11:40
Skriven av: jossa

Jag tycker Saarinen gör en bra TDS..hade åxå otur med två fall i DP loppet i Obersdorf.. är väl bara de korta klassiskaloppet som hon var sämre än väntat..

Inlagd: 2012-01-07, 11:42
Skriven av: jossa

Markus: Helt klart har hon rätt när hon säger att hon åker fortare i klassiskt än förut och i fristil är det väl också så enligt henne själv, fast man kan ju inte jämföra hur hon åker i denna tour då hon inte är i form än efter förkylningen.

Jo Finland har många unga åkare på damsidan som säkert kommer att vara i toppen om några år med Krista som den som redan är i toppen kanske inte riktigt i toppen men där är ju bara 2 stycken just nu.

Dagens lopp så tror jag Kalla kommer att tappa men hoppas att inte Hellner gör det, fast han har ju tappat i dom två senaste tourerna just på denna sträcka.

Inlagd: 2012-01-07, 11:50
Skriven av: Andreas P

Saarinen tillhör toppen vad gäller klassiskt, men är mer eller mindre en medelmåtta vad gäller fristil. Saarinen åker säkerligen bra idag, men kommer tappa många placeringar imorgon. Då banan är tuff tror jag det blir en härlig körning på damernas lopp idag. Johaug lär försöka grilla Kowalczyk och Björgen så gott det går idag.

Inlagd: 2012-01-07, 11:51
Skriven av: Cigge

Cigge: Jag har läst att Johaug kör för Björgen nu så hon kommer säkerligen inte att spurta ner Björgen för bonussekunder. Däremot kommer hon säkerligen göra allt för att hamna före Kowa hela tiden.

Inlagd: 2012-01-07, 12:00
Skriven av: Joel Burman

jossa: Det är ju också vad man förväntar sig av Saarinen om hon överpresterar el åker sämre än förväntat hon är väl där hon ska ligga men kollar man vad hon har gjort för några år sen så är det ju sämre åkt nu. Ta 2009 när hon blev total tvåa…Fast nu kom jag ju på att hon tog ju brons ifjol i VM på 10km klassiskt bakom Björgen och Kowalczyk endast slagen med 10sekunder.

Inlagd: 2012-01-07, 12:01
Skriven av: Andreas P

Cigge: Kan ju bli så att det är Kowalczyk som grillar både Björgen och Johaug, alla 3 kommer iaf att slita idag…

Inlagd: 2012-01-07, 12:04
Skriven av: Andreas P

Joel Burman

Jaha, trodde det gällde övriga norskor, men det är väl inte mer än rätt. Realistiskt sett har ju inte Johaug någon chans på totalen och pallplatsen är spikad för hennes del så där gör norskorna helt rätt. Skulle vara roligt och höra Kowalczyks bortförklaringar om nu norskarna verkligen samarbetar. Om nu Johaug ska hjälpa Björgen lär hon ju inte dra upp något mördartempo direkt.

Inlagd: 2012-01-07, 12:21
Skriven av: Cigge

Det har ju pratats om norsk lagtaktik på damsidan. Frågan är vad det innebär i praktiken..? Det uppenbara är givetvis att försöka få in så många norskor som möjligt mellan Björgen och Kowalczyk i spurterna. Och att Kowalczyk ska få kubbas med ett gäng norskor så fort hon tar något som helst initiativ.

Ja… vi får se…

Inlagd: 2012-01-07, 12:24
Skriven av: Manne

Haha, det här kan bli riktigt spännande. Johaug, Jacobsen, Kristoffersen, Östberg och inte minst Björgen mot Kowalczyk vad gäller spurtpriserna. Kowalczyk kommer att få dra upp tempot själv om inte Saarinen gör som på etapp två och ger järnet från början för att inte ha något kvar på slutet.

Inlagd: 2012-01-07, 12:27
Skriven av: Cigge

Går det inte för fort, ska Kalla ha en liten chans att haka på kan man tycka. Brukar dock bli stora tidsavstånd på masstart 10km klassiskt.

Inlagd: 2012-01-07, 12:29
Skriven av: Cigge

Hur ska Jacobsen, Kristoffersen och Östberg kunna köra taktik mot Kowalczyk när dom är 1 kilometer bakom henne? Det kan bli svårt!!

Men det är ju gulligt att damerna försöker med lite taktik. Tyvärr kommer det inte att fungera.

Inlagd: 2012-01-07, 12:31
Skriven av: Gabriel

Hoppas att Kowalczyk kan stå emot norskorna idag. Jag gillar egentligen norskorna väldigt mycket, men jag gillar också Kowalczyk som ensam urstark åkare och dessutom behövs det någon som kan bryta den norska dominansen på damsidan.

Inlagd: 2012-01-07, 12:32
Skriven av: swestam

Den delade screenen Svt kör är en dålig kompromiss. Visa den ena tävlingen i Svt Play istället (alpint).

Inlagd: 2012-01-07, 12:33
Skriven av: Per

1km? Ta det lilla lugna nu, även om det inte är för troligt att de är med i toppen särskilt länge. Jag hoppas att Norge och Björgen vinner till slut.

Inlagd: 2012-01-07, 12:35
Skriven av: Cigge

Idag blir det att hålla på JK i kampen mot norskorna

Inlagd: 2012-01-07, 13:39
Skriven av: KnutG

Ja det är då så att Johaug inte är i sin bästa form just nu hon är nog lite sliten. Kalla 3a idag i ett klassiskt lopp är ju jätte bra av henne. Det trodde jag aldrig men det är ju bra att man kan ha fel ibland :P

Inlagd: 2012-01-07, 16:25
Skriven av: Andreas P

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values