FIS, lyssna på Northug!

I dagarna För ett tag sedan mottogs vi av det sorgliga beskedet att Holmenkollens femmil (och tre för damer) blir masstart för evigt framöver. Många skidentusiaster blev nog ordentligt besvikna över det beskedet.

De allra mest fanatiska och besvikna masstartshatarna har ju en favoritkonspiration. Det är att FIS-bossen Ulvang gör allt han kan för att anpassa skidåkningen efter vad Petter Northug vill. Tänk om det vore sant.

Då kanske Kollenfemmilen skulle återgå till att vara individuell start! Va, hur då? Jo, för i en intervju i norska TV2 efter Davosloppet i lördags sa nämligen Northug detta:

”Hvis jeg fikk bestemme skulle det være femmil med fellesstart i mesterskap og enkeltstart i Kollen. Herregud, tenk for et løp Kollenfemmila er med enkeltstart – en klassisker. Det hadde vært noe å vinne! Jeg håper FIS (Det internasjonale skiforbundet) får gjeninnført Kollenfemil med enkeltstart, mener Northug jr.”

Heja Northug!!!!