Skidpepp-statistik!

Förra året vid den här tiden skrev jag lite om besöksstatistiken. Dags att göra det i år igen! Bilden ni ser ovan är antal sidvisningar om dagen under de senaste 365 dagarna. Som ni ser är vi nästan redan nu uppe i samma antal visningar som under VM förra året. Riktigt bra med tanke på att vi inte har några mästerskap denna säsong och intresset kanske då skulle vara svalare. Men så verkar det inte vara!

Denna bild visar en jämförelse mellan de senaste 30 dagarna i år och för ett år sedan. Som ni ser har vi passerat förra årets siffror rejält. Kan detta bero på att samma personer är inne flera gånger per helg och kollar tips, resultat osv, eller är det fler unika besökare än förut också?

Ja, det är det! Och det är väldigt roligt. Jag har även märkt en liten ökning i annonsintäkter denna säsong och det beror nog inte bara på att ni är fler utan att annonsernas innehåll har förändrats. För ett par år sen var det mest reklam för dating-sidor och konstiga resmål, nu däremot ligger annonser ute för rullskidor, Visit Finland (Kuusamo) och Vasalopps-annonser. Bara så att ni vet är det ingen gigantisk kassako det här, vi brukar tjäna runt 1000 kr per säsong i annonsintäkter genom google..

Vilka är ni då? Under den senaste månaden har besöken bestått av drygt 90 procent återkommande besökare varav resten är helt nya. Med andra ord, Skidpepps besökare är väldigt trogna och kommer tillbaka! Det tackar vi för. Vanligtvis brukar vi ha lite fler nya läsare under mästerskapen då många kommer hit från Aftonbladet och Expressen genom Twingly.

Vem vinner browserkriget på Skidpepp.se då? Jo, Internet Explorer är fortfarande störst, men inte med många procent! Firefox ligger tvåa och Safari trea. Chrome har kommit starkt på sistone också. Jag skulle rekommendera alla ni Explorer-användare att byta till någon av de andra webbläsarna, jag lovar att ni inte kommer att ångra er!

Annan info. Inlägget som läst flest gånger är Kommande säsong som har besökts hela 13000 gånger (och förmodligen många tusen till under oktober månad). 25% av alla besökare har varit inne fler än 200 gånger tidigare. Denna siffra låg på 15% förra året!

Största trafikkällorna (alltså vartifrån man klickat in sig till Skidpepp om man inte skrivit in adressen själv) är Google, därefter kommer Jans eminenta sida worldofxc.com. Trea är xcstorm.com.

Vad söker folk på då för att komma hit? Jo, bortsett från orden skidpepp och skidpepp.se ligger daniel richardsson blogg på tredje plats. Därefter har vi många sökningar på allas vår joel burman. Jag vet inte om det är han själv som googlar sig hela tiden eller om han har många stalkers, men långt upp ligger han i alla fall. Sedan har vi jennie öberg, hanna brodin och frognerseteren 16,7 löypa (?) m.m. Hela 82 personer har sökt på skdipepp och ändå lyckats hitta hit. Tack för det Google! Till sist en annan goding: marcus hellner singel!

Etiketter: