Northug revanscherar

Petters vinnarskalle är nog den fläskigaste jag någonsin varit med om. Inför dagens lopp visste han att det var tvunget att göra ett brutalt bra lopp för att plocka ikapp de sekunder han missade i gårdagens sprintmisslyckande. Så därför gjorde han ett brutalt bra lopp, ja, han mosade verkligen världseliten på samma sätt som Johan Olsson gjorde förra helgen. Nu är det helt plötsligt Northug som leder i sammandraget och får åka ut i ensam majestät imorgon. Cologna, förmodligen det största hotet i morgon som låg dryga 20 sekunder före Northug inför dagens tävlingar, fick däng med hela 30 sekunder idag. Det betyder alltså att Northugs ledning är 10 sekunder i morgon. Hur kommer det se ut, tror ni?

Bästa svensk idag blev tidigt startande Marcus Hellner med en stark sjätteplats, dock hela 35 sekunder efter Northug! Lägger man då till de 15 sekunder norsken ledde med fram tills idag är ju Hellner hela 50 sekunder efter i morgon! Ungefär samma sak gäller för Johan Olsson som blev sjua idag. Ingen megaform men ändå ett riktigt bra lopp, placeringsmässigt.

Calle Halfvarsson gjorde en skaplig insats idag när han tog vc-poäng igen, 21:a plats blev det till slut. Värre var det för Richardsson och Södergren som fortsätter att visa medioker form. Richie 34:a och Löken 39:a. Ingen höjdare det där inte.

Fredrik Jonsson blev 77:a, Lars Nelson 79:a, Jesper Modin 88:a och gårdagens sensation Teodor Peterson 103:a(!) över tre minuter efter Northug…

Resultat

Ställningar inför sista etappen

Läs mer: AB, Expressen

Etiketter: