Satan i gatan!!!!

Toddy pulveriserar resten av världseliten!!!! Och Charlotte tvåa!

Det var inte lätt att följa dagens sprinttävlingar. Jag började med en kackig polsk sändning på nätet som helt och hållet skippade de heaten med herrar i och körde istället analyser och repriser efter repriser på kvartsfinalen då Kowalczyks tå inte var tillräckligt lång. Så jag bytte till radiosporten, men jag kände direkt att jag måste ha bild! Så jag köpte mig ett månadspass på Eurosport. Givetvis tog det några minuter att få igenom transaktionen och då hade jag missat nästan alla dam och herrsemifinaler. Jag lyckades precis se Jesper Modin krokna på slutet. Stackars karl, det är verkligen hans signum, att krokna strax före upploppet. Inför denna säsong hoppades jag att det äntligen var slut med den grejen.

Men i Modins frånvaro i finalen (och även Jönssons öht) var det en svensk som såg så otroligt cool ut, och då pratar jag om Teodor Peterson. Vilken åkning!!!! I slutet av finalen började jag bil riktigt orolig, är det verkligen möjligt? Visst kommer han krokna? Men nej, istället ryckte han och fick en lucka in i mål!!!

Men för totaltouren spelade det inte så himla stor roll vad Teodor åstadkom eftersom han förmodligen inte alls kommer klara sig så värst långt imorgon och på söndag. Samma sak gäller nog resten av finalgänget på herrsidan. En väldigt bra sak som gör att touren fortfarande lever och det är att Northug inte gick så värst långt idag.

Däremot är det helt andra bud på damsidan. Där är det distansåkarna som redan idag tagit kommandot, och då tänker jag på Björgen, Charlotte Kalla och Skofterud mfl. Eftersom Skofterud åkte så sinnessjukt fort i kvalet ligger hon ändå före Kalla i sammandraget trots tredjeplatsen idag. Men inte med så värst mycket. Hur som helst betyder det att Kalla kommer gå ut tredjen sist i morgondagens 5 km fritt. Jag tror det kommer bli åka av då. Förhoppningsvis plockar Kalla på Björgen i totalen och kanske kan hon gå ut samtidigt som norskan på söndag. Eller är det bara önsketänkande från min sida?

(ps. man får svära i rubriker om man är tillräckligt upphetsad, och det var jag idag)

Läs mer: Aftonbladet 1 2, Expressen

Etiketter: