Endast tre av nio damer vidare från kvalet

Lite oväntat var det mycket ryskt bland de bästa tiderna i sprintkvalet i Kuusamo! Tyvärr var det inte lika många svenskor med i toppen. Snabbaste svenska blev inte helt oväntat Ida Ingemarsdotter med en 14:e plats. Efter henne fann vi Hanna Brodin på 17:e och sedan Charlotte Kalla på 21:e. Det märks att våra gamla trotjänare Lina Andersson, Anna Olsson och Britta J-N saknas. Dessa kunde man nästan alltid lita på. Jennie Öberg som tog brons på U-23 VM i just klassisk sprint blev endast 66:a. Kan det ha hänt något eller är hon så ojämn?

Andra svenska placeringar

33. Anna Haag
48. Sara Lindborg
52. Lina Korsgren
63. Maria Rydqvist
67. Jennie Öberg
77. Lisa Larsen

Snabbast av alla i kvalet var Vibeke Skofterud. Det gillar jag eftersom jag tippade henne högt… Och så verkar hon vara ganska skön. En som jag hade glömt bort lite var ju Katja Visnar som gled in som tvåa. Trea blev ryskan Matveeva.

Här har ni resultaten

Nu hoppas vi på lite fler framskjutande placeringar bland de svenska herrarna!

Etiketter: