Några tankar efter premiären…


Inte lika vitt som på bilden i Bruksvallarna men arrangörerna lyckades få till en riktigt bra tävling.

Först och främst ett stort hatten av till tävlingsledningen i Bruksvallarna. Spåren höll och farhågorna om rusningstrafik a´la Stockholms innerstad runt den korta banan visade sig vara just farhågor.

Så hur kan vi utvärdera den första tävlingshelgen den här vintern?

Utropstecken

Hanna Brodin verkar ha tagit ett nytt kliv. Bara Kalla och Khazova framför sig idag efter 10 kilometers åkning. Tar hon kanske till och med upp kampen med Ida om en stafettplats den här vintern?

Mathias Fredriksson visar att han fortfarande kan. Ibland kan man undra om vissa åkare tränar för hårt. Fredriksson har dragit ner på träningen och har redan vunnit ett testlopp (i dålig konkurrens visserligen) samt slagit större delen av landslaget i premiären. Kanske är det inte mamma-effekten utan minskadet av träning som ger bättre resultat för vissa. Nu höjs röster för att Mathias ska få åka världscup nästa helg. Jag ser det gärna. Frågan är vad som händer om resultaten fortsätter att se bra ut för Fredriksson som kränger sin utrustning efter varje lopp. Kanske får han köra på Majbäcks träskidor nästa säsong?

Johan Olssons skateåkning förvånade nog de flesta. Det såg lätt och kraftfullt ut. För några veckor sedan talades det om pension nu känns det helt plötsligt mycket bättre.

– Det kommer unga åkare som utmanar. I dagens lopp var Stina Nilssons 21:a plats en härlig bekräftelse på att det kommer nya hela tiden. Det känns också som att Calle Halvarsson kommer göra en riktigt bra säsong i år.

Frågetecken

Blomman och Håård börjar bli slarviga med mellantiderna och målgångarna – trots att de fått nya färgpennor. Är det dags att börja tänka tanken att några andra ska ta över kommenterandet?

Per Elofsson är supermysig i soffan med Pops men säger oftast bara det förväntade. Är det någon mer är jag som är sugen på att se Mathias Fredriksson i den rollen nästa säsong?

Ida Ingemarsdotters resultat idag kändes lite väl svagt. Många med mig har hoppats på det stora genombrottet den här säsongen. Förhoppningsvis var det bara dagsformen som svek.

Status Quo

Anders Södergren blir sjuk när säsongen närmar sig…igen

Kallas resultatrad på 10 km börjar se ut som en tipskupong – utom kryssen förstås. 13 rätt är respekt.

Northug skapar nya rubriker. Får samma känsla som hos bloggare som Kissie som måste skapa större skandaler och uttalanden varje gång för att få samma uppmärksamhet som tidigare. Den här veckan lekte Petter kurragömma med pressen och skojade med Lasse Anrell och krönikör Karlsson. Nästa vecka leker han förmodligen med hela världseliten – frågan är bara vem han ska driva med.

– Kanadensare verkar alltid vara så trevliga – Devon Kershaw är inget undantag. Spela gitarr kan han också.

– Hur många längdåkare har Norge egentligen. Känns som att man lär sig ett nytt namn för varje tävling. Idag var det Elise Ringen igår var det Andreas Sveen.

Etiketter: