Längdåkare nominerade till idrottsgalan

Som vanligt har vi ett gäng längdåkare som blivit nominerade till Idrottsgalan. Marcus Hellner har lyckats få två nomineringar: årets manlige idrottare och årets prestation. Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter är nominerade i kategorin årets lag. Sen så är även Jocke Abrahamsson och Rikard Grip är nominerade i kategorin årets ledare/tränare.

Moståndet inte så himla stort, eller hur? Hellner skulle kunna ta hem, men eftersom längdåkningen hade storslam förra året (årets manlige, årets kvinnliga, årets lag, årets ledare) kanske man låter andra sporter synas lite mer i år?

Vad tror ni?

Eftersom orientering ligger nära mitt hjärta (idrotten jag utövar själv) hoppas jag även att Helena Jansson blir årets kvinnliga idrottare och att Tove Alexandersson tar hem nykomlingspriset.

Läs mer: zport.se, svt.se