Jippolopp i Davos


Vi har ju diskuterat en hel del kring den planerade tävlingen där åkare först ska upp för ett berg och sedan ner. I helgen finns det chans för några av åkarna att generalrepetera.

Det är Red Bull Nordix som ska avgöras i Davos. Några av deltagarna är vår egen Marcus Hellner och deras egna Dario Cologna. Tävlingen går ut på att först ta sig upp genom en ski-cross bana för att sedan ta sig ner. Tävlingen genomfördes även förra året och då var Bryntesson inte oväntat förste svensk ner. Så här säger Hellner om spektaklet:

”- Det ska bli kul! Man har ju lite respekt för de där hoppen. Inget jag håller på med annars, så det är väl lite av en svag länk. Hoppas att jag får några träningsrundor.”

Reglerna för tävlingen ser ut så här:

Under ett kval kör åkarna banan individuellt där de 64 snabbaste herrtiderna och 16 snabbaste damtiderna tas ut. De går sedan vidare till finalheat (åttondels-, kvarts- och semifinal), som körs om fyra deltagare, varpå två går vidare till nästa heat, tills final nås.

Vad tror ni, kommer Ulvang vara på plats med sitt anteckningsblock?