Rickardsson och Jönsson kör hårt!

Jag missade så klart nästan hela herrloppet idag pga tramsande efter maskeradprylar på stan. Sjukt dåligt prioriterat!! Har inte heller sett damloppet alls utan ska försöka se det senare, därför säger jag ingenting om det nu. Och håller mig undan.

I herrloppet kom jag in efter ett varv i skate-delen då Northug och DiCenta låg kommit ikapp Daniel Rickardsson. Hur var det? Spännande under klassiska delen också? Fan, varför ska man vara ute när det är som mest spännande.

Otroligt mäktigt åkt av Emil Jönsson också! Jag tänkte att visst, klassiskdelen kan han nog hänga med på men inte när det blir fritt, men det gjorde han! Det var också väldigt intressant att höra hur han resonerade efter loppet. Det fanns mycket taktik i huvudet, t.ex. hur han körde hårt under de platta partierna för att kunna ligga i täten när mördarbacken började och då kunna slå av lite på takten och sjunka i fältet när han var på toppen, dock inte så mycket så att han tappade kontakt med gruppen. Snackar nästan som Northug!

Omöjlige Northug går ut med gigantisk ledning i morgon, 1:27 före, vilket är helt galet! Och loppet är ju bara 15 km vilket är helt omöjligt att plocka in för de nästkommande, som är Jönsson och Rickardsson. Petter kanske stannar utmed banan bara för att ha någon att spurta ifrån på upploppet! Måste kännas konstigt att inte ha någon att fightas med. Det blir ju nästan ett lopp med individuell start för grabben…

Fjärde man är Dario Cologna, 23 sekunder efter Rickardsson. Han och Di Centa (3 sek efter Cologna) lär åka steinhårt för att gå ikapp svenskarna. Vi får se hur mycket Jönsson pallar. Men kul ska det bli!

Nä nu måste jag fortsätta förbereda mig inför 30-årsfesten som är anledningen till att jag inte är i Falun.

Etiketter: