Jönsson säkrade totalcupen!

Idag var det TV4 som var värd för världscupen i Lahtis och herregud vad jobbigt det var att se på reklam varannan minut. Det förtar ju hela intrycket av dagen! Istället för att njuta över Jönssons grymma åkning minns jag bara all reklam för hopplösa bilmärken. Usch!

Sen så var det något vajsing med ljudet också, vet inte om det var TV4:s eller producenterna på plats fel men allt ljud ekade dubbelt under hela sändningen vilket var fantastiskt irriterande.

Men men, Emil Jönsson visade åter igen att han är bäst sprinter i världen. Åtminstone sett över hela säsongen. I och med att Hattestad, som ligger tvåa i cupen, tappade poäng mot Emil idag är spinttiteln säkrad. Grattis Emil!!

På onsdag kan han åka runt slottet med ett brett leende och bara njuta. Hoppas han ger järnet dock!

Jesper Modin fick ett fall i finalen vilket grusade hans chanser att göra någon topplacering. Tyvärr såg han lite blek ut även innan fallet. Inför nästa säsong hoppas vi att grabben tränar upp uthålligheten så att han räcker hela sprinttävlingarna igenom!

Daniel Rickardsson blev 18:e, Calle Halfvarsson 19:e, Fredrik Jonsson 32:a, Teodor Peterson 37:a och Jens Eriksson 41:a.

På damsidan var det endast Charlotte Kalla som lyckades ta sig till finalen och väl där fick hon prova på hur det är när vallan fryser fast under skidorna. Det såg ut som om det var helt kört och att hon skulle ramla men hon lyckades komma på fötter på något mirakulöst sätt. Tyvärr tog det för mycket på krafterna och så var det slutkört. Men trots det var det Kallas bästa klassiska sprint. STARKT!

Ida Ingemarsdotter såg stark ut men lyckades inte hela vägen till finalen. Hanna Falk har inte den uthålligheten för att bomba på en sådan uppförsbacke som dagens bana mest bestod av. Hon är dock en geni när det gäller att samla position utan att göra av med allt för mycket krafter. Ni såg bara hur mäktigt hon åkte i kvartsfinalen! Släppte tätgruppen helt i början för att sedan åka supersnabbt i utförslöporna och sedan ta hem kvarten helt!

Nä nu måste jag dra ut och springa långpanna och vakna till liv.

Läs mer: Expressen, DN, Skidor.com