04 mars 2011, av Oskar

Gjerdalen fixade Norges guld

Som jag sa igår. För mig är det bara guld som gäller inom herrstafett. Åtminstone så länge Petter Northug åker skidor. På det sättet han åker skidor vill man bara att han ska åka på däng. Nu gick det inte idag. Och det var framför allt inte Petters förtjänst att de plockade hem guldet, utan Gjerdalens.

Gjerdalen, eller vi kanske ska kalla honom Hängdalen, är världens tråkigaste skidåkare. Han hänger, han hänger, och han hänger. Det tråkiga för oss svenskar var att hängtaktiken var det som gjorde att Norge tog hem guldet!

Eftersom han vägrade hjälpa till att dra upp tempot var det bara för Södergren att slå av på takten och vänta in den jagande klungan. På så vis blev gruppen större och chanserna mindre för Hellner att kunna göra något på sistasträckan. Ren och skär taktik alltså.

Som ni märker är jag inte så värst glad. Och det var inte Hellner heller efter loppet. För honom var det inte ett vunnet silver, utan ett förlorat guld.

Efter loppet berättade Hellner att det inte var någon idé att dra upp och köra när klungan var så stor. Hade det däremot varit bara han och Petter i spåret, ja då hade han grillat norsken rejält, berättar Hellner. Och det, har vi som sagt Gjerdalen att tacka för.

Faktum är att Hellner sa att chansen till guld hade varit mycket större om han gått ensam med Petter än om de gått ut i klunga, så som det blev.

Vad kan vi glädjas åt då? Well, Rickardsson var otroligt stark på förstasträckan! Hade han haft bra skidor på 15 klassiskt hade det blivit medalj, utan tvivel. Men nu hade vi visst inte bra skidor då.

95 kommentarer till ”Gjerdalen fixade Norges guld”

Klockren summering Oskar.

Inlagd: 2011-03-04, 17:07
Skriven av: Joel burman

Södergren var tyvärr inte rolig att se i dag. Hade han varit en liten aning mer passiv hade han stått stilla, trots superglid. Han gjorde ingenting för att ge Hellner ett annat utgångsläge än sämsta tänkbara.
Också trist att vi fick rätt, alla vi som tyckte att Richardsson skulle åkt en mera betydelsefull sträcka.

Inlagd: 2011-03-04, 17:10
Skriven av: Hawkeye

jag tror fortfarande att han skulle tjänat på ett ryck när det var 2 km kvar!

Inlagd: 2011-03-04, 17:14
Skriven av: Petter senior

Med facit i hand (hade aldrig med på det innan tyvärr) hade jag velat se Jönsson, richardsson, Olsson och hellner. Tveksamt om det hjälpt men då hade det känts som vi försökt iaf. Stafettkungen Mogren var rätt aggressiv på Södergren och Co. På tredje sträckan idag med rätta!

Inlagd: 2011-03-04, 17:17
Skriven av: Joel burman

Håller med dig fullständigt Oskar…

Väldigt tråkigt tävling detta o då har inte tråkloppet 5 milen varit än…

Men man kan bara gratulera Norge till segern, Sverige till Silvret och Tyskland till Bronset…

Inlagd: 2011-03-04, 17:17
Skriven av: Andreas P

Om jag hade tagit ut stafettlaget hade jag kört med följande lag och startordning: Emil Jönsson, Johan Olsson, Daniel Rickardsson och så Hellner på sista. Banan passade Emil med relativt lättåkt profil och vi kunde utnyttjat Rickardssons styrka bättre på näst sista sträckan…

Inlagd: 2011-03-04, 17:32
Skriven av: Cykellars

Äh det var Sverige som var för dåliga

Inlagd: 2011-03-04, 17:34
Skriven av: Experten

Södergren och till viss del Olsson bäddade för Norskt guld. Jag har fortfarande inte förstått hur Olsson och den ej så bildsköne ryssen lyckades tappa försprånget så otroligt fort. Det var ju uppenbarligen inte för att Olsson gått på en Brink.

Inlagd: 2011-03-04, 17:38
Skriven av: Benke Benbrott

Cykellars: Rönning hade parkerat Olsson antagligen det är inget dumt förslag i övrigt.

Inlagd: 2011-03-04, 17:39
Skriven av: Joel Burman

Benke: På radion lät det som att ingen av dem ville dra… helt sanslöst om det är så!

Inlagd: 2011-03-04, 17:39
Skriven av: Joel Burman

Cykellars: argh, när Rickardsson tog ledningen med 22s över norrmännen så vill du att ha ska köra fristil?

Det var en spännande stafett idag. De tråkig stunderna var slökörningen på tredje och fjärde.

Hade Olsson inte varit sjuk innan VM hade det sett betydligt bättre ut efter andra sträckan. Sånt är livet.

Inlagd: 2011-03-04, 17:42
Skriven av: Skidjan

Som någon annan påpekat redan. På Olssons sträcka så har han nästan hängt av ryssen och viftar då fram honom. Ryssen åker dessutom långsammare. Detta gör att de snabbt tappar många sekunder till Rönning. Själv tror jag inte detta har någon betydelse då Rönning hade åkt ikapp Olsson ändå.

Inlagd: 2011-03-04, 17:42
Skriven av: uttern

uttern: svårt att säga, det kan bli så, men tidsavståndet var stabilt kring 12s innan Volshentsev viftades fram, svårt att säga hur Eldar hade reagerat på om avståndet fortsatte vara 12s eller till och med ökade lite.

Nu fick han ta de där sista metrarna ”enkelt”…

Inlagd: 2011-03-04, 17:45
Skriven av: Skidjan

Skidjan: De tråkig stunderna var slökörningen på tredje och fjärde.

Det var mer eller mindre hela 3 och fjärde sträckan…

Inlagd: 2011-03-04, 17:46
Skriven av: Joel Burman

Skidjan: Instämmer, det gick grymt snabbt på slutet. Tyvärr hade nog Pilotbrillemannen kunnat hängåka med någon bakifrån för att komma ikapp Södergren ändå.

Det bestående intrycket är ändå att både Olsson och Södergren var väldigt tandlösa idag. Tycker gott de kunde varit lite mer självkritiska efteråt nu får Hellner oförtjänt mycket skit för att han indirekt påstås ha gjort en sämre sträcka taktiskt. Efter Richardsson var han den som var närmast att komma upp i sin normala kapacitet.

Inlagd: 2011-03-04, 17:48
Skriven av: Joel Burman

Jeg er nå glad for at Sverige fikk silver. Synd at Södergren ikke er i toppform.

Jeg syntes hele stafetten var dritspennende!

Inlagd: 2011-03-04, 17:50
Skriven av: Gunnar Bull

Enda teoretiska chansen Sverige skulle kunnat ha att hänga av Norge efter tre sträckor hade varit att ha richardsson på tredje. Richardsson hade med stor sannolikhet inte kunnat hänga av rönning med den fördelen det innebär att ligga bakom (även om jag tror att richardsson hade gjort en snabbare intervallsträcka än rönning). Johan Olsson såg rätt tandlös ut, trodde faktiskt att han skulle vara i bättre form (önsketänkande?) och Södergren var rent ut sagt usel. Petter såg lika stark ut som när han var som bäst. Hellner kändes inte i lika glimrande form som i början av VM men ändå helt ok. Trodde faktiskt inte han skulle släppa Northug så pass mkt som han gjorde. Trodde snarare Northug skulle vinna med typ en skidlängd. Tråkigt för richardsson som tappade en given medalj på 15 klassiskt

Inlagd: 2011-03-04, 18:17
Skriven av: Sam

Jag hade också tyckt det varit skitspännande om vi haft Rönning och ni haft Olsson. :)

Inlagd: 2011-03-04, 18:18
Skriven av: nisse

Hellner måste ha varit väldigt besviken på Södergren. Sämsta utgångsläget och en omöjlig uppgift. Han var tvungen att köra för ett silver även om han nog helst hade velat ge fan i allt.

Inlagd: 2011-03-04, 18:21
Skriven av: nisse

Jag har tittat på sträcktiderna och om jag inte tittat slarvigt så åkte Göring, Lalluka och Clara snabbare än Anders og Gjerdalen. Anders tid stod sig långt också på 4 sträckan, där bara Marcus, Petter och Angerer åkte snabbare fristil. Jag tycker Anders Södergren gjorde ett bra lopp med tanke på det.

Inlagd: 2011-03-04, 18:24
Skriven av: Anna

Jag håller fast vi min laguppställning från igår: Södergren/Jönsson-Olsson-Rickardsson-Hellner.

Om Jönsson eller Södergren åkt första hade nog inte spelat någon roll. Olsson hade inte kommit ifrån Rønning. Rickardsson hade kanske lyckats rycka ifrån Gjerdalen, men troligen inte.

Min slutsat blir därför att det enda vi kunde gjort annorlunda är att ha en helig regel i Sverige att vi aldrig drar Northug runt när det är andra lag som ska jagas. Ingen hade varit sur på Hellner för en fjärdeplats om Finalnd vunnit och Norge kommit trea. Jag påpekade detta igår och tycker det är konstigt att de inte resonerade om detta tidigare. Sedan hade kanske Angerer dragit också, men Hellner borde i alla fall inte gjort det.

Om vi borde gjort något annurlunda idag så är det att hjälp Ryssland med vallningen kanske. Då hade SVerige kanske fått guld. Detta är dock inget seriöst förslag.

Jag tycker inte vi ska klanka ned på Södergren. Han har inte haft superformen på slutet. Dock tycker jag inte att han ska dömmas ut. Jag gillar inte när åkare blir utdömda på detta forum för att de haft en dålig säsong.

Rickardsson är dagens man. Han gjorde en Wassberg på första sträckan och kommer i mitt minne att leva kvar som den bästa klassiska skdåkaren tillsammans med Heikinene och Jahujärvi under detta VM.

Inlagd: 2011-03-04, 18:26
Skriven av: Alexander

26:05.7JOHNSRUD SUNDBY Martin
25:44.7 ROENNING Eldar
25:43.5 RICKARDSSON Daniel
26:06.3 OLSSON Johan

Sundby och Södergren åkte lika och Rønning och Rickardsson höll samma fart ungefär.

Inlagd: 2011-03-04, 18:31
Skriven av: Anna

Anna: Inte riktigt jämförbart med Södergren och Sundby de kör ju olika stilar.

Inlagd: 2011-03-04, 18:34
Skriven av: Joel Burman

Nej skrev fel jag menar ju Olsson:)

Inlagd: 2011-03-04, 18:35
Skriven av: Anna

Anna ja alltså det behöver man ju inte kolla sträcktider för att förstå de växlade ju samtidigt över till tredje sträckan. Gjerdalen slog verkligen rekord i hängåkning idag. Tragiskt att norska taktiken handlar om att dra med en klunga på slutetappen så att ingen ska orka gå loss.

Inlagd: 2011-03-04, 18:38
Skriven av: Joel Burman

Det är lite sorgligt att vuxet folk skämmer ut en hel NATION så här och då pratar jag om Jantelandet sverige.

Det är VI svenskar som SKÄMMER ut oss som inte kan se GULDTHUGS storhet han är en profet han är före sin tid när det gäller skidåkningen. Det petter gör är att förgylla skidåkningens signum.

Snyltare NEJ det är han inte HELLVETES fjant hellner drog inte en meter på 30 kilometer i os ingen klagade DUBBELMORALENS/JANTELAGENS MODERSLAND är det lilla sverige.

Petter Guldthug gjorde ett konstverk av stafetten och som alla stora konstnärer så signerade den största konstnären sitt vackra ståtliga verk.

VI SALUTERAR OCH HYLLAR PROFETEN KUNGEN GUDEN PETTER ”GULDTHUG” NORTHUG

HURRA HURRA HURRA HURRA

Inlagd: 2011-03-04, 18:43
Skriven av: Svenskjäveln

Svenskjävel: Å jag brukar bli anklagad för att vara raljant. Hahah

Inlagd: 2011-03-04, 18:47
Skriven av: Joel Burman

Ett guld är ett guld men nu blev det inte så. Ett silver är inte dåligt det heller. Grattis Norge. Inget vackert men ni vann rättmätigt.

Inlagd: 2011-03-04, 18:54
Skriven av: mindotterblirnästaKalla

Svenskjäveln: är det du Sverker?

Inlagd: 2011-03-04, 18:58
Skriven av: Skidjan

Alexander: risken med din uppställning är att vi varit efter från start å aldrig fått chansen.. tror inte Olsson är i den form att han kunnat hänga med Rønning å om han ännu fått gå ut efter Rønning hade de blivt svårt..jag tror inte att Södergren /Jönsson klarat av att gå med norge å ryssland på första.

Inlagd: 2011-03-04, 19:04
Skriven av: jossa

Nån som, liksom jag, undrar om Södergren hade fått någon order ”maska och tvinga fram Gjerdalen att jobba så att förföljarna inte kommer ikapp”?

I så fall var det ju helt misslyckat.

Inlagd: 2011-03-04, 19:37
Skriven av: Skidjan

Det enda som gäller på en tredjesträcka måste väl vara att åka så fort det går. Han hade inte mer att ge tyvärr.

Inlagd: 2011-03-04, 19:42
Skriven av: nisse

nisse: så är det nog, om inte Södergren bevisar motsatsen imorrn :(

Inlagd: 2011-03-04, 19:50
Skriven av: Skidjan

Skidjan: Skulle inte alls förvåna mig om våra icketaktiker till förbundskaptener gett en sådan stallorder. Både han och Olsson åkte väldigt passivt. Smärtade lite i hjärtat faktiskt. Däremot skulle man haft en sådan taktik för Hellner på slutsträckan!

Inlagd: 2011-03-04, 19:51
Skriven av: Joel Burman

Det var nok håpløst å tvinge frem Gjerdalen, siden han hadde ordre om bare å følge Södergren og ikke bry seg om lagene som jaget bakfra.

Inlagd: 2011-03-04, 19:53
Skriven av: Jeremiah

Burman: har du sett stafetten? tycker du Olsson åkte passivt han drog ju i 4.5 km bara inse att han inte är i bättre form än så här..men klart de ligger nog mer i din natur att gnälla än att berömma :) Vi ska vara nöjda med ett VM silver,, man ska satsa på Guld så klart man finns inte kapaciteten för dagen så är silver jävligt bra..

Inlagd: 2011-03-04, 20:02
Skriven av: jossa

Silver är mycket, mycket bra med tanke på att vi bara hade 2 av 4 i form.
Hade AS fått 40 sek, hade han tappat det också

Inlagd: 2011-03-04, 20:11
Skriven av: gnällspik

Hellner sa at dersom det bare hadde vært han og Northug, så ville han ha gått hardt for å grille. Kan noen forklare meg hvorfor dette skulle være annerledes bare fordi det var tre andre lag med? Hellner har jo alt for stor respekt for Petter.

Jeg skjønner ikke dette. Sitter med en følelse at svenskene rett og slett ikke turte å gå for seier.

Inlagd: 2011-03-04, 20:26
Skriven av: Gif

Jossa: Rönning tog in 22,5 sekunder på dom 4,5 km. För mig är inte det aktiv körning. Desamma gällde ju när Olsson släppte upp ryssen när han precis höll på att haka av honom. Inte direkt aktiv körning om du frågar mig.
Sen på slutet kroknade ju ryssen var ju knappast så att Rönning och Olsson tokkörde ifrån honom.

Inlagd: 2011-03-04, 20:27
Skriven av: Joel Burman

GIF är beredd att hålla med dig i ditt resonemang när det gäller Olsson och Södergren. De alibi körde idag!

Hellner var antagligen för rädd om silvret eftersom det var stafett. Hade det varit en individuell distans hade han nog provat ett Hellner ryck i sin egen backe. Sen om det hade hållit är en annan sak, hade nog kunnat bli en fjärdeplats om han kroknar.

Inlagd: 2011-03-04, 20:30
Skriven av: Joel Burman

Alltså jag gillar Hellner tokmycket men varför drar han och de även de andra i tätgruppen en meter när northug är med?
Det har ju bevisligen inte funkat innan så vad var chansen att det skulle göra det idag? Ok ifall det varit någon som varit riktigt nöjd med en topp fem placering men det kan väl iget av lagen i tätkvintetten varit? och dessvärre så kommer det ju att se likadant ut på söndag…

Inlagd: 2011-03-04, 20:32
Skriven av: skidan

Burman: fattar inte vad du pratar om tror du på allavar inte Olsson försökte från start? finns inte form för mera..Olsson brukar aldrig fega å de gjorde han inte idag heller..han gjorde de han kunde för att hålla undan självklart..sedan när han insåg att de inte skulle gå sikta han in sig på att vara med Rönning in till växlingen,,

Inlagd: 2011-03-04, 20:36
Skriven av: jossa

Jossa: Självklart fattar jag att det är en formfråga också men eftersom de säger sig köra för guld tycker jag nog han skulle ha satsat/chansat lite. Nu hade det varit kört med bromsklossen Södergren på tredje sträckan men jag saknade hjärtat idag!

Inlagd: 2011-03-04, 20:42
Skriven av: Joel Burman

Burman: jag tror Olsson gick på så gott han kunde..tror han var trött å seg uppe på Hellnerbacken då insåg han att de är bäst å säkra upp för att vara med norge in..tittar med sedan på stäcktider mot andra så tycker jag han gör en bra stäcka inte allstopp men klart bra.. tappar väl 20 sek på Richarsson på stäckan å alla här inne tycker Richarsson gjort en superstäcka..jämt med Cologna Bauer Axel T..

Inlagd: 2011-03-04, 20:47
Skriven av: jossa

Burman: alibi kjøring. Helt korrekt. Marcus burde gått Max fra start. Han er en jernmann, og selv om han ikke hadde lykkes så hadde han uansett ikke tatt en Brink. Han ville uansett sikret en medalje. Det samme gjelder Olsson. Sødergren er nok ikke bedre.

Inlagd: 2011-03-04, 20:48
Skriven av: Gif

GIF: Håller inte med dig om Hellner. Han skulle gått minimum från start och sagt åt Angerer att göra likadant så hade Northug fått jaga ikapp själv med en svensk och tysk ryggsäck i bakhasorna.

Inlagd: 2011-03-04, 21:03
Skriven av: Joel Burman

Väldigt passivt av Hellner. Han fick ju Petters spurt att framstå som bättre än den var också. Hellner borde satsat allt i en långspurt som han gjorde i sprinten. Det vore ju mera hedersamt oavsett utgången.
Hellner kan matcha Petter i maxfart.
Men han var nog inte pigg och jag tror han var psykiskt lite påverkad.

Inlagd: 2011-03-04, 21:10
Skriven av: nisse

Är det någon mer än jag som tyckte Hellner verkade trött och sliten hela sträckan? Åkstilen, kropphållningen, positionerna han valde. Jag tror inte Hellner hade en bra dag. Tvivlar starkt på att han hade klarat av en grillning av Northug om de två hade varit loss från start på sista sträckan. Har jag helt fel?

Inlagd: 2011-03-04, 21:11
Skriven av: Martin

Du kan mycket väl har rätt Martin.

Det som gör mig lite ledsen med dagen är att det finns svenska som tycker att man ska fira ett silver i herrstafetten. Ni som var för unga för att se på skidor på 80-talet kan jag förstå, men alla andra borde vara sura/revanschsugna och tänka på nästa VM-stafett. Missförstå mig ej. Det är roligt när en åkare tar medlaj i ett individuellt lopp, men att förlora stafetten är inget som skall firas.

Inlagd: 2011-03-04, 21:19
Skriven av: Alexander

Nisse: jag är beredd att hålla med. Men jag tror rädslan att tappa en stafettmedalj var för stor. Som jag skrev tidigare tror jag han hade kört en patenterad Hellner spurt i ett individuellt lopp med samma förutsättningar med risken att missa pallen. Det var ju den inställningen han hade i dubbeljakten som säkert kunnat bli ett brons med smartare körning.

Inlagd: 2011-03-04, 21:21
Skriven av: Joel Burman

Alexander: TACK!!!! Äntligen nån mer som känner likadant.

Jag har varit bedrövad hela dagen efter det här och det känns konstigt med tanke på att det blev ett silver vilket jag hade tagit under vilket mästerskap som helst på 90-talet.

Som jag också skrivit tidgare hade jag nog hellre sett någon av Olsson, Södergren verkligen försöka gå loss eller Hellner försöka köra ett ryck i sin backe oavsett slutresultat nu känns det bara platt med ett silver i en masstarts stafett.

Sen vet jag att det inte är helt logiskt att tänka såhär men jag är den förste att erkänna att jag är lite Norgeskadad efter alla mörka år på 90-talet!!!!

Inlagd: 2011-03-04, 21:26
Skriven av: Joel Burman

Nej du, Alexander, inte fan är man helt nöjd med Silver. Visst är det godkänt, men en medalj med det här laget (och Hellner på sista) känns så given på förhand att det krävs ett guld för att man ska känna glädjeyra.

Dessutom, vare sig man (läs; jag) vill eller inte så går värdet på silvret ned en aning när Norge vinner.

Inlagd: 2011-03-04, 21:29
Skriven av: Benke Benbrott

Martin>> Håller helt med. Hellner ’hade inte dagen’ – det syntes rätt tidigt tyckte jag. Bara att hoppas på en mer upprätt o pigg Markus på söndag!!!

Men Alexander – självklart ska vi fira!! Hur många riktiga toppåkare har vi?? Med ett par återbud hade vi varit slagpåsar idag. Om du kollar återväxten på tex JVM ska vi nog fira så länge vi kan….

Inlagd: 2011-03-04, 21:29
Skriven av: Elbo

Benke: Exakt hellre ett brons där vi spurtar ner Northug än ett guld där han inte kör för Norge eller dom vallar bort sig…

Inlagd: 2011-03-04, 21:31
Skriven av: Joel Burman

Elbo: ”Med ett par återbud hade vi varit slagpåsar idag”. Skärpning, säg n nation som INTE hade varit det med två återbud?

Inlagd: 2011-03-04, 21:32
Skriven av: Benke Benbrott

Elbo: Det har du tyvärr skrämmande rätt i! Vi kommer få heja på damerna i många år framöver och hoppas på fler late bloomers på herrsidan!

Inlagd: 2011-03-04, 21:32
Skriven av: Joel Burman

Alexander: Jag har sett varenda stafett sedan 1982..vi lever inte på 1980 talet nu..Klart man ska fira ett Silver tittar man på stafetterna dom 19 senaste åren är Silver bra man måste leva i nuet å inse att Silvar idag var bra fast Guld är mkt bättre så klart :)

Martin: håller med dig om Hellner..

Inlagd: 2011-03-04, 21:34
Skriven av: jossa

Elbo
Hur bra var richardsson och hellner som juniorer?
Hur det går om tio år vet ingen, så njut idag(eller sörj)men ta inte ut allt elände i förväg. Snart börjar ungarna i trondelag att spela innebandy också och då jäklar!

Inlagd: 2011-03-04, 21:36
Skriven av: skidan

ELBO. Vi har Jönsson och jag tror att Modin kan bli en stabil starman redan nästa år med en bra sommar. Dock är jag precis som dig oroad för återväxten. Det är därför jag är så kritisk varje gång vi inte gör allt för att vinna ett stafettguld.

Martin: Nu såg jag intervjuen med Hellner och du hade rätt. Hoppas det är dagsformen som var dålig och han inte tappat den fina from han hade i början av VM.

Inlagd: 2011-03-04, 21:40
Skriven av: Alexander

Skidan: Bra ide! Vi kan donera sjukt mycket hockeyutrustningar till Tröndelag och Foppa kan bli huvudlärare på deras hockeygymnasium. Vem snackar vi med för att realisera detta? Lena Adelsohn Liljeroth???

Inlagd: 2011-03-04, 21:41
Skriven av: Joel Burman

Alexander: Det vore tyvärr inte konstigt om den försvann efter den trassliga dubbeljakten och att ha kämpat sig igenom 15 km loppet på Larrys usla skidor. Jag hoppas på Hellner trots allt på söndag även om jag inte kolla loppet så tror jag det kommer gå i lusfart och då är han en medaljkandidat. Han hittar alltid rätt positioner och jag tror han kan knipa ett brons!

Inlagd: 2011-03-04, 21:42
Skriven av: Joel Burman

Tycker silver var ok när två av fyra i laget inte var på topp. Tycker också att Hellner gjorde rätt som försökte något annat än att rycka där Northug förväntade det. Northug hade bättre glid och sedan hamnade Hellner efter när han rundade Angerer. Northug var helt enkelt för bra idag.

Inlagd: 2011-03-04, 21:45
Skriven av: Per

Alexander: vem gjorde inte allt för att vinna nu då? försökt komma till värkligheten å innse att silvar är bra å stirra dig inte blind i glada 80 talet..

Inlagd: 2011-03-04, 21:45
Skriven av: jossa

Jossa: Tänker inte starta upp vår diskussion igen men du vet var jag står i frågan hahah =)

Inlagd: 2011-03-04, 21:49
Skriven av: Joel Burman

sant. det är inte hur bra som helst med ett silver, men det är ju rätt bra för ett sverige med två åkare som underpresterar på de kanske viktigaste sträckorna

Inlagd: 2011-03-04, 21:53
Skriven av: Emil

Emil: Fast det är ju tack vare masstarts karaktären på loppet då har vi och Norge stor fördel av att Northug och Hellner är bra på att positionera sig och avsluta sådana lopp bra.

Inlagd: 2011-03-04, 21:59
Skriven av: Joel Burman

Oskar du som ska vara skidkunnig – man kan inte förlora ett guld i skidor för man har aldrig guldet förän man vunnit det. Sluta tramsa. VI vann ett silver idag, hade den totala laginsatsen varit lite bättre hade de räckt till ett guld. Men visst jag håller med om att det känns pissigt.

Inlagd: 2011-03-04, 22:10
Skriven av: Andreas

Förövrigt är Tramseryd Sundby värre än Northug. Maken till kaxigare nolla får man leta efter.

Inlagd: 2011-03-04, 22:10
Skriven av: Andreas

överlägset vanligaste frågan efter loppet idag var angående Northugs målgång. Var den ett hån eller inte..? Jag bryr mig faktiskt inte längre. Efter hans uttalande om att genomsnälla Jesper Modin förstört guldchanserna för Norge i sprintstafetten så tappade jag den sista lilla respekt jag hade kvar för den mannen!

Johan Olssons ord

Inlagd: 2011-03-04, 22:11
Skriven av: jossa

Anderas: Instämmer helt där har vi en tom tunna som skramlar sjukt högt! Northug leverar ju emellanåt faktiskt.

Inlagd: 2011-03-04, 22:13
Skriven av: Joel Burman

Hoppas Johan Olsson ger honom en örfil och nyper honom i näsan. Eller kanske gör kalsong-greppet. Det skulle vara skoj att se Petter försöka åka 5-milen efter ett redigt kalsong-grepp. Det skulle nog se lite stelt ut.

Inlagd: 2011-03-04, 22:15
Skriven av: Gabriel

Tror ingen kände säg nöjd när loppet var slut, det var som ett knivhug i hjärtat att än en gång se Northug sticka iväg och diva sig på upploppet. Jag var ruskigt förbannad och besviken hur fjärde sträckan kördes, även om jag tycker Hellner gör det bra som kör in ett silver. Men jag skulle helle vilja se han prova nånting och misslyckas än att säkra ett silver och förlora guldet till Petter på det sättet. Nu lät man Northug få loppet exakt dit han ville och han fick glänsa på exakt det sättet han vill och han tilläts vara bäst.
Tyvärr tror jag att dagens Petter hade klarat att hänga på dagens Hellner om Marcus hade provat ett långryck. Petters ”luftrörs” problem måste ha gjort honom riktigt gott så pigg som hans action var.

Inlagd: 2011-03-04, 22:25
Skriven av: Adrian

sorry för alla stavmissar, har precis plågat mig en mil i skogen och känner mig lite väck :)

Inlagd: 2011-03-04, 22:27
Skriven av: Adrian

Adrian:
I dag hadde det ikke spilt noen rolle hva de hadde funnet på, ikke en kjeft hadde blitt kvitt verdens beste langrennsløper i dag, det var lett å se at Petter var i superform. Og den som skal vinne 5 mila på søndag skal gå så fort han aldri før har gjort om han skal kvitte seg med Petter.

Inlagd: 2011-03-04, 22:33
Skriven av: Neithiri

Äh, man förstod precis hur det skulle gå när de gick ut på sista sträckan. Jag orkade inte ens hoppas.

Bra av Hellner att bärga silvret. Åt Northug finns inget att göra, han är fortsatt totalt överlägsen i dessa situationer.

Jag lider med Legkov idag. Sicken katastrof.

Inlagd: 2011-03-04, 22:34
Skriven av: Gabriel

Neithiri: Petter är inte världens bästa det är Cologna. Petter är bra i några tävlingar och ni säger genast att han är bäst i världen.
Har ni glömt alla dåliga tävlingar tidigare i vinter?

Inlagd: 2011-03-04, 22:40
Skriven av: nisse

nisse:
Det største man som langrennsløper kan vinne er OL og VM titler, du kan jo bare søke og se hvem som har flest. Petter Northug er verdens beste langrennsløper, den saken er klinkende klar.

Inlagd: 2011-03-04, 22:43
Skriven av: Neithiri

För att vara bäst så skall man vinna mest under en säsong. Tyvärr. Bäst är Cologna och Kowa det är bara att konstatera.
Era bästa åkare har haft chans att bli bäst men inte tagit den.

Inlagd: 2011-03-04, 22:47
Skriven av: nisse

Nisse, man kan ju dock inte blunda till att Northug har tagit medalj i allt han har ställt upp i hittils på VM i längdskidor, han lyckas verkligen få till det i mästerskap.
Men jag är inte säker på att det hade blivit vinst om Hellner och Richardsson hade fått bra klassiska skidor på Skiathlon.
Han har ju dock haft flyt med hur både skiatlon och stafetten såg ut.
Han misslyckades dock i sprinten och teamsprint då han blev störd i dessa lopp och det är så man slår honom, man måste undvika att servera honom lopp där han får trivas och göra som han vill.

Inlagd: 2011-03-04, 22:48
Skriven av: Adrian

Nej nu får du ursäkta mig Nisse, ingen kan ta påstå att Björgen inte är bäst i världen, det finns det absolut inga tvivel om iaf…det är bara dumt att påstå.

Inlagd: 2011-03-04, 22:50
Skriven av: Adrian

nisse:
Cologna og Kowa har ikke vunnet mest i år engang, grunnen til at de leder VC er at det deles ut idiotisk mange VC-poeng for totalseieren i TdS. Det er rett og slett latterlig. Hva har Cologna egentlig prestert i VM? 0,nada, niks, nothing er svaret, til og med Hellner er mye bedre enn ham.

Inlagd: 2011-03-04, 22:56
Skriven av: Neithiri

Självklart är Northug världens bästa skidåkare med dagens utformning av VC- och mästerskapsprogram.

Inlagd: 2011-03-04, 22:59
Skriven av: Benke Benbrott

Ni måste skilja på bäst och mest framgångsrik. WC poängen säger vem som vunnit mest under säsongen. Sedan kan man tycka vad man vill om detta. Men då Ulvang har värderat TdS till höga poäng så kan det ju inte vara fel. Sedan vet vi ju alla att Björgen slår Kowa 9gånger av tio.
Men det kanske beror på att hon inte åker TdS.

Inlagd: 2011-03-04, 23:09
Skriven av: nisse

Neithiri: Cologna og Kowa har ikke vunnet mest i år engang, grunnen til at de leder VC er at det deles ut idiotisk mange VC-poeng for totalseieren i TdS. Det er rett og slett latterlig. Hva har Cologna egentlig prestert i VM? 0,nada, niks, nothing er svaret, til og med Hellner er mye bedre enn ham.

Till och med Hellner? Du är rolig du.

Inlagd: 2011-03-04, 23:14
Skriven av: Joel Burman

[…] Skidpepp […]

Inlagd: 2011-03-04, 23:45
Skriven av: Mange och Oskars Sport » Blog Archive » Allt är Norges fel

Cologna er faktisk enda mer komplett enn Northug, men Northug har større ekstremferdigheter. Cologna har vært best i V-cupen i år, og vinner den fortjent.

Inlagd: 2011-03-05, 00:28
Skriven av: drazyc

Håller med om att cologna är bäst allround. Northug är bäst hängåkare och överlägset bäst spurtare vilket ger stort utslag med så
mkt masstarter. Inte konstigt att northug tagit medalj i alla vm starter han ställt upp i när alla utom en (och den ställde han inte upp i) är av masstartskaraktär. Som upplägget ser ut nu är han ju dock kung!

Inlagd: 2011-03-05, 01:27
Skriven av: Sam

Sverige hade kanske kunnat köra med:
Olsson på första.
Rickardsson på andra.
Hellner på tredje.
Jönsson på fjärde.

Hellner hade hängt av Gerdalen och Jönsson hade faktiskt orkat förvalta. Eller?

Inlagd: 2011-03-05, 06:44
Skriven av: Fred

Jönsson e ganska svag på distanslopp i fristil. Skulle han tagit en sträcka borde det varit en klassisk, men byt Olsson och Jönsson så kanske

Inlagd: 2011-03-05, 08:45
Skriven av: Sam

Kowalczyk har slagit Björgen endast två gånger i år; Jaktstarten i Kuusamo och sprinten i Otepää. Ändå har hon redan vunnit världscupen.

Inlagd: 2011-03-05, 08:59
Skriven av: JonasE

Man kan väl inte slå nån som inte ställer upp. En av orsakerna till Björgens framgång på VM är ju att hon i princip valt bort VC.

Inlagd: 2011-03-05, 09:14
Skriven av: Frans

Noen som vet hva som skjedde med Legkov?
Hva skjedde med Frankrike?

Se opp for Harvey på 5 milen

Inlagd: 2011-03-05, 09:29
Skriven av: gif

blir detinget vasalopstip ?

Inlagd: 2011-03-05, 09:42
Skriven av: Markus

gif: frankrike hade dåliga skidor på förstastäckan därför tappa men där..

Inlagd: 2011-03-05, 09:44
Skriven av: jossa

Tycker också att svenska lagetuppställningen var defensiv och det gick ju precis som väntat: Ingen chans på guld men ett säkert silver. Kanske vågade Jocke inte chansa men jag tycker det var urtrist. Det hade garanterat blivit mycket mer spännande om vi kört Emil på första och Heller på 3:e. Tror det hade varit bättre reklam för landslaget att satsa offensivt.

Inlagd: 2011-03-05, 10:42
Skriven av: Allan Vallan

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values