Grattis Marit! otur för svenskorna

Det såg så himla bra ut efter kvartarna. Alla svenskor var vidare och såg ut att vara riktigt starka. Sedan hände något. Vad vet jag inte, men det var väl en blandning mellan orutin och lite för lite krut i benen.

I ett mästerskap räknas bara medaljerna, men vi får inte glömma att det slutgiltiga resultatet för Sverige på damsidan blev rätt så bra:

8. Charlotte Kalla
10. Hanna Brodin
11. Hanna Falk
12. Ida Ingemarsdotter

Visst är det kul för Norge att Marit Bjørgen tar hem det idag. Alla är nog toklyckliga där borta nu, men personligen känns det lite sådär. Det är inte så att jag unnar henne guld, utan att jag tänkte att sprinten skulle åtminstone bli det loppet då hon inte vinner. För som det känns nu kommer hon vinna allt hon ställer upp i, och det är väl alla lopp?

Med den formen som hon har just nu kan hon nog vara med på Skidskytte-VM och vinna trots alla straffrundor hela tiden. Eller? Hur som helst: makalös kvinna!

Dock får vi inte glömma att hon var inte överlägsen i mål. Det var en annan som var. Och han var svensk.

Etiketter: