20 februari 2011, av Martin

Några bloggare om gårdagen

blondinbella1.jpg
Vi väntar fortfarande på Blondinbellas kommentar tills vidare får ni nöja er med dessa:

Som ni vet har de flesta av våra blågula toppåkare numer egna bloggar där de skriver om sina liv i spåren. Tänkte att det kunde vara intressant att se vad några av dem hade att säga om gårdagen.

Ida Ingemarsdotter:

”Känslan i koppen var bra kändes lugnt och stabilt försökte helt och hållet göra mitt eget lopp och åka lugnt och sansat, och stödet ute i skogen kan jag heller inte klaga på vilken publik det finns här i Norge folk överallt och alla skricker och hejar på ett eller annat sätt =) Detta gillas starkt! Men jag tror det finns mer att plockar ur ;) var inte alls lika död efter målgång som för 2 veckor sedan i Sundsvall och det är positivt.”

Anna Haag:
Redan när jag testade skidorna i morse kände jag att kroppen inte kändes som igår, men jag har varit med om tidigare att när väl nummerlappen kommer på bli känslan och farten en annan, så jag hade inte givit upp innan start. Stack iväg med känslan av gårdagens fartdrag. Ganska snart insåg jag att den känslan skulle jag få leta långt efter idag. Det var att slita från första stavtaget till det sista. Känslan att känna sig stark när stavarna körs i backen, känslan av att man bara flyger fram av tekniken var långt, långt borta. Men igår kände jag den.

Markus Hellner:
Daniel krossade verkligen allt motstånd under dagens lopp. Riktigt imponerande! Härligt att han visar form trots rejäl träning på höjd. Det var nog länge sedan det var en så stor segermarginal. Blev ju själv riktigt sugen att åka när jag såg tävlingen. Kände mig som en hungrig varg som också vill ut å jaga..

Jag behöver ju ändå inte vänta så länge tills det blir dags för jakt, för imorgon är det dags för sprint. Har inga speciella förhoppningar inför imorgon, utan jag vill ha en bra känsla i skidåkningen både tekniskt och taktiskt. Allt fokus ligger just nu på VM så det här loppet får bli en bra och viktigt genomkörare. Ser hursomhelst fram emot att tävla!

Maria Rydqvist:
Min känsla idag var ok. Jag tappar även idag en del på slutet och borde kunna göra det något bättre där. Annars var tekniken bra och flytet ungefär som förväntat. En 27.e plats med lite för långt till täten men inte upp till 16.e plats. Täta sekunder placeringarna omkring mig både uppåt och neråt. Jag åkte inte lika bra som på SM men det går fortfarande bättre än i början av säsongen vilket jag finner KLART positivt. Jag åker alltsomoftast lite bättre på klättringsbanor och lite sämre på ”fina skidåkningsbanor” som denna. Normales

[…] Det blev att traska upp till målet igen istället för att resa hem. Inbjuden till juryn för att kolla på video från dagens lopp. Juryn menar att jag tagit skateskär i en utförskurva utan spår utmed banan. Inte mycket menar de, men tillräckligt för att bli diskad helt enkelt.

Baaa.

Jag hade ärligt inte mycket att säga om saken mer än att det var ett väldigt svårt ställe att veta hur man ska åka på med denna kurva utan spår. Jag har absolut inte medvetet tagit felskär (skjutit ifrån bakåt mer än att göra riktningsförändring) och även fast det var aningen hårt för att vara så marginellt, får jag ändå säga att det är bra att juryn är hård.
.”

Anna Olsson (om Johan):
Dagens lopp över 15 km klassisk åkning blev inte vad Johan hoppades på innan han åkte till Drammen. Benen var trötta och det rätta klippet i benen fanns inte där. Mycket strul har det varit denna säsong men nu är det bara att göra allt de sista dagarna fram till VM för att kunna klättra i resultatlistan. Hem och hämta ny kraft och energi.

Charlotte Kalla:
Dagens lopp var stabilt och jag är nöjd med min insats. Min plan var att öppna offensivt och så blev det också då jag låg bra med de första kilometerna. Jag hade en svacka under mitten av loppet som jag lyckades vända under de sista kilometerna. Det riktiga trycket har inte riktigt hittat hit till mina ben och jag upplever idag att skallen önskade att ha ett bredare register i fartväxlingar över krönen än vad kroppen kunde utföra. Men farten finns defentivt i kroppen, det känns lovande!

46 kommentarer till ”Några bloggare om gårdagen”

En fråga; vem är blondinbella?

Inlagd: 2011-02-20, 10:35
Skriven av: Experten

Experten: Sveriges största bloggerska…..

Inlagd: 2011-02-20, 10:44
Skriven av: Martin

Shit oxå – när jag såg bimbobilden såg jag framför mig att SVT skulle göra ”Mitt liv som Kalla” med Blondinbella. Men icke – vilken besvikelse :(

Inlagd: 2011-02-20, 11:10
Skriven av: Allan Vallan

Ojdå

Inlagd: 2011-02-20, 11:40
Skriven av: Experten

Så här sa Kalla:

Dagens lopp var stabilt och jag är nöjd med min insats. Min plan var att öppna offensivt och så blev det också då jag låg bra med de första kilometerna. Jag hade en svacka under mitten av loppet som jag lyckades vända under de sista kilometerna. Det riktiga trycket har inte riktigt hittat hit till mina ben och jag upplever idag att skallen önskade att ha ett bredare register i fartväxlingar över krönen än vad kroppen kunde utföra. Men farten finns defentivt i kroppen, det känns lovande!

http://nyheter24.se/sport/vinterkanalen/charlotte-kalla/?p=61

Inlagd: 2011-02-20, 12:49
Skriven av: Lennart G

Tack Lennart,lägger in det.

Inlagd: 2011-02-20, 15:37
Skriven av: Martin

Här är Blondin Bella kopplingen:
http://magdalenapajala.blogspot.com/2011/02/harlig-energi.html

Inlagd: 2011-02-20, 19:27
Skriven av: Joel Burman

Kom her forleden over bloggen til den finske smøresjefen Stefan Storvall. For de av dere som ikke allerede leser den kan den virkelig anbefales. Ikke bare forklarer Storvall hvorfor ting gikk galt(hvis det gikk galt da), og svarer på spørmål fra leserne, han kommer også med en masse inside information om de finske løperne.

http://bloggen.fi/vallnaf/

Det hadde vært morsomt om de norske og svenske smørerne blogget de også.

Inlagd: 2011-02-20, 22:17
Skriven av: Hanne

Mycket intressant blogg, speciellt med tanke på att det annars är svårt att ta till sig finska skidnyheter då de av naturliga skäl ofta är på finska.

Inlagd: 2011-02-20, 22:28
Skriven av: toriv

Nyhetstorka på aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8597539.ab

Inlagd: 2011-02-21, 00:18
Skriven av: Joel Burman

Hanne: Håller med dig där. Har följt Storvall hela säsongen. Oftast intressanta skriverier om detaljer kring vallningen på VC tävlingarna och inside info om finska landslaget..

Inlagd: 2011-02-21, 07:43
Skriven av: Frans

Han var fin på att tippa också, Storvall, i alla fall på 15 km klassiskt där han tippade såhär: ”På herrsidan är hemmaåkarna nästan lika tuffa men ett inside stalltips säger att det är svensken Daniel Rickardsson som vinner!” Eller om det nu kanske var något han hört från svensklägret.

Inlagd: 2011-02-21, 10:43
Skriven av: Freppe

Ta bort ”Blondinbella” och sätt in en riktig tråd, där vi kan diskutera VM.

Inlagd: 2011-02-21, 16:53
Skriven av: Sten

Sten, det kommer!

Inlagd: 2011-02-21, 16:56
Skriven av: Oskar

Sedan undrar jag vem den negativa besservissern, Kjell Erik Kristiansen, är för en gök. Verkar vara en Norrman. Synd att ha en sådan som ansvarig för Längd.se.
Tyvärr så får man ju ganska mycket info den vägen. Annars så skulle man kunna stänga ner den sajten.

Inlagd: 2011-02-21, 16:59
Skriven av: Sten

På Langrenn.no, där är det inget snack om vilka som är bäst. Norska åkarna kan genomföra en usel tävling, men dom ser ändå possitiva saker.

Inlagd: 2011-02-21, 17:02
Skriven av: Sten

Vad tror ni blir VM:s bästa minne?

1. När Jönsson spöar fem norrmänn i sprintfinalen.

2. När Hellner spurtar ner Northug på herrstafetten.

3. När Rickardsson tar guldet med en sekunds marginal före Rönning på 15km?

4. När Södergren hänger av Northug på 5 milen

5 När Johan Olsson kopierar OS taktiken på 30km masstart och håller hela vägen in i mål?

6 När Modin spöar Hattestad på målfotot under spintstafetten.

Inlagd: 2011-02-21, 17:09
Skriven av: Alexander

Sten, Kjell Erik är även speaker på de flesta tävlingarna. Han är väl någon slags hybrid mellan svensk, norsk, tysk osv. Han kan åtminstone tusen språk känns det som.

Inlagd: 2011-02-21, 17:22
Skriven av: Oskar

Jeg rangerer heller hva jeg ville sett på som værst, mye lettere.

1. När Hellner spurtar ner Northug på herrstafetten.

Hvis dette skjer vil jeg umiddelbart gå innen laaang sportsdepresjon, jeg vil heller at Norge skal komme helt sist enn at Hellner skal ta Norge i Spurten.

2. När Jönsson spöar fem norrmänn i sprintfinalen.

Dette hadde vært ganske bittert, men Jönsson har vel nesten fortjent det etter så mye motgang, hadde det derimot vært Hellner hadde det vært værre.

3. När Modin spöar Hattestad på målfotot under spintstafetten

Surt, men ikke mer enn det. Mislykkes Emil i den individuelle sprinten kommer jeg nesten til å håpe på svenskt gull her, så kan vi få den ekte stafetten.

4. När Rickardsson tar guldet med en sekunds marginal före Rönning på 15km?

Etter de siste sesongene vil alle individuelle medaljer til de norske distanseherrene(-Northug) være en enorm opptur. Å miste gullet med et sekund er surt, særlig til en svenske, men jeg blir bare glad om denne spådommen blir sann, forutsatt at ikke to andre snyter Rønning for medaljene med noen tideler. Hadde det vært Northug som tapte med et sekund hadde det vært anderledes, særlig fordi man jo vet at han da helt sikkert hadde tatt gullet om han hadde sluppet sykdommen i begynnelsen av sesongen.

4. När Johan Olsson kopierar OS taktiken på 30km masstart och håller hela vägen in i mål?

Det synes jeg Olsson fortjener etter så mye motgang i år, håper bare seieren ikke nok en gang skyldes et Northug uhell.

6. När Södergren hänger av Northug på 5 milen

Dette er kanskje det jeg håper mest på i hele vm, nest etter norsk seier på stafetten. Heia Södergren.

Inlagd: 2011-02-21, 17:34
Skriven av: Hanne

Steira vinner 3-milen efter soloutbrytning vore ett fint ”utländskt” skidminne för mig iaf :)

Inlagd: 2011-02-21, 19:03
Skriven av: Skidjan

Hoppas också på Steira. Unnar henne ett guld på tremilen femtioelva gånger mer än nån annan.

Inlagd: 2011-02-21, 19:52
Skriven av: Frans

1. Hellner spurtar ner northug i stafetten, viktigt att northug inte ska kunna skylla på nån extern faktor.
2. Södergren går loss på femmilen!
3. Steira dito på 3 milen
4. Anna Haag långspurtar ner björgen på dubbeljakten!
5. Hanna Falk krossar alla i sprinten.

Inlagd: 2011-02-21, 20:00
Skriven av: Joel burman

Jag tror inte Marit låter henne vinna. Mycket vill ha mer. Idrott är rättvis på ett grymt sätt.

Inlagd: 2011-02-21, 20:03
Skriven av: nisse

Nisse: svårt att tolka ovanstående listor mm. som vad folk tror kommer hända, snarare är det väl utopiska drömscenarier…

Inlagd: 2011-02-21, 20:07
Skriven av: toriv

Mardrömsscenarion

1. Vi vallar bort oss på stafetten
2. Daniel Rickardsson krockar med en italiensk valla langare på 15 km när han leder med 30 sekunder slutar med att han precis missar pallen.
3. Jönsson blir instängd i semifinalen och får inte ens spurta om en final plats
4. Vi tar enbart 1-2 bronsmedaljer via pajas stafetterna.

Inlagd: 2011-02-21, 20:14
Skriven av: Joel Burman

Skulle vara ett fantastiskt fint minne om Anna Haag vinner dubbeljakten. Men det skall nog rätt mycket till. Gäller nog att dom blir rätt få där framme och att Björgen hamnar bakom någon annan i spurten in mot mål och inte kan ta sig förbi.Anna Haag slår ju inte Björgen i en spurt.Dom flesta andra som kan tänkas vara med där framme är nog lite lättare att tas med. Sedan så vet vi ju inte ens om nån av dom två ens är med där framme när det skall avgöras. Allt kan ju hända. Det är ju ändå VM och det blir ju alltid överraskningar.
Södergren kan mycket väl ta medalj på 5 milen. Många är trötta där på slutet och alla kommer inte ens till start. Men då får nog formen komma.

Inlagd: 2011-02-21, 20:16
Skriven av: Sten

Det du beskriver Joel har väl varit ett ganska vanligt utfall. Tom bättre än vissa VM.

Inlagd: 2011-02-21, 20:17
Skriven av: nisse

Nisse: Tyvärr ja. Det var liksom meningen att väga upp hur det brukar kunna se ut. Mot alla dom andra överdrivna dröm scenariorna.

Om inte Richardsson vinner 15km så kan jag ta om Bauer får vinna den tyvärr ser det ju inte riktigt så ut i nuläget.

Inlagd: 2011-02-21, 20:21
Skriven av: Joel Burman

Det jag tror är viktigt det är att det börjar bra. Medaljer på sprinten är viktigt. Så Jönsson får så gärna ta revanch för tidigare försök.

Inlagd: 2011-02-21, 20:25
Skriven av: nisse

Hmmm! De fem bästa:
1. Upploppet till sprinten ändras i sista sekunden genom ett ingripande av Harald V och blir långt och brett så att sprinten avgörs utan incidenter av den starkaste löparen (och det får ju gärna vara Emil som en bonus).

2. Den nya metoden att detektera autolog bloddoping som det forskas på i Umeå lanseras och blir en succé och ryska laget stängs av och man behöver aldrig mer tvivla på att skidåkarna är rena. Kan sätta en halv månadslön på att Petuchov inte är ren…

3. Såklart att hellner spurtar ner Northug i stafetten.Då kan man dö lycklig sen :)

4. Södergren vinner femmilen.

5. Några norska hemmasegrar behövs ju också för festen men gärna nån annan än björgen och northug för de har vunnit så mycket ändå. MJS på 15 km klassiskt kanske? Eller Johaug på 30 km?

Inlagd: 2011-02-21, 20:38
Skriven av: Lasse

Det allra värsta vore en brink av hellner i stafetten… Jag tyckte det var så jävla hemskt när brink brinkade ur totalt… Hu!

Inlagd: 2011-02-21, 20:39
Skriven av: Lasse

Vilken härlig naivitet:) Underbart. jag håller fast vid sju svenska medaljer.
Att Södergren skulle vinna är otippat men ingen omöjlighet. Loppet är tufft och det går att rycka ifrån med en viss norrman längre bak i ledet i en av uppförslöporna.
varför skulle inte våra svenska stjärnor kunna göra ett ryck o hjälpas åt med lokkörningen.
Ni kan väcka mig ur min bubbla efter VM…;)

Inlagd: 2011-02-21, 20:53
Skriven av: mindotterblirnästaKalla

Lasse håller med om upploppet. Hade vart skönt om det hade sett annorlunda ut.

Johaug kommer aldrig vinna wm guld så länge Björgen, Kowalchuk och Kalla är aktiva (undantaget är om de kör ett VM lopp uppför Alpe Cermis vilket säkert Ulvang ser till att det blir förr eller senare).

Inlagd: 2011-02-21, 21:13
Skriven av: Joel Burman

OT men en väldigt bra artikel: http://www.langd.se/foto-moa-16-aakte-alpe-cermis.4871054-86106.html

Inlagd: 2011-02-21, 21:17
Skriven av: Joel Burman

Det är många norska skdlöpare man unnar en framgång. För mig skulle nog en seger för Stiera vara den bästa. Hon har väl otroligt många andra och fjärde platser från OS och VM. Hon och Södergren har ju helt klart varit moraliska ”riktigta” segrare många gånger.

Med riktiga menar jag den som troligen vunnit om vi hålt oss till längdskidåkning och inte använt oss av masstart.

Inlagd: 2011-02-22, 14:02
Skriven av: Alexander

Joel…..” Johaug kommer aldrig vinna VM guld” En liten praktisk informasjon. Therese Johaug er bare 21 år gammel, så sjansen for vinne et VM- gull individuelt, er vel fortsatt tilstede……….!

Inlagd: 2011-02-22, 14:39
Skriven av: tolsrav

Tolsrav… Hon fyller 23 i år, men visst har hon framtiden för sig.

Inlagd: 2011-02-22, 14:56
Skriven av: Manne

Manne…Jeg beklager, gikk lit fort i svingen! (f.1988)

Inlagd: 2011-02-22, 15:03
Skriven av: tolsrav

Anna Haag och Emil Jönsson har börjat blogga för Aftonbladet under VM och skapat en ny gemensam portal http://www.annaoemil.se. Tyvärr har Anna stängt av kommenteringsfunktionen på sin egen blogg.

Inlagd: 2011-02-22, 16:58
Skriven av: swestam

swestam: tror det är rätt bra val, hon ska inte tänka på press ifrån utsidan (och vem vet vad för kommentarer man kan få om det både går bra och dåligt). Emil har gjort samma sak, och jag förstår dem!

Inlagd: 2011-02-22, 17:11
Skriven av: Skidjan

Mysko detta med Anna och Emils bloggande i AB. Först sätter AB dit dom för felparkering, sen börjar dom att blogga i samma blaska. Ser ut som en planerad reklamkupp.

Inlagd: 2011-02-22, 17:16
Skriven av: Experten

Karlsson utspel som norsk supporter är rena nyset.Han har visst fått hatmejl men det är onödigt . Han gör ju bara bort sig

Inlagd: 2011-02-22, 17:24
Skriven av: Experten

Tycker Karlssons blogginlägg var lite kul att läsa. Klart han överdriver, men det hör till.

Mycket klokt att stänga av kommenteringsfunktionen under VM. Alternativet vore ju att inte besöka/uppdatera sin egen blogg överhuvudtaget, något jag tycker är sämre.

Inlagd: 2011-02-22, 18:04
Skriven av: toriv

Ska inte bli negativ, men jag tycker det finns bättre sätt att ladda upp för Emil Jönsson än att blogga för en av kvällstidningarna.

Han och Anna gjorde för övrigt en liknande satsning med en kamera tillverkare under OS i vancouver.

Inlagd: 2011-02-22, 18:17
Skriven av: Joel Burman

Gick ju bra för Anna i alla fall…

Inlagd: 2011-02-22, 18:24
Skriven av: toriv

Det är inte henne jag är orolig för i min kommentar.

Inlagd: 2011-02-22, 18:41
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values