Rickardsson och Ingemarsdotter visar form!

Dagens lopp i skogarna i Drammen bjöd på både sköna och mindre sköna besked inför VM som strax drar igång. Om vi börjar med damloppet var det stora utropstecknet så klart Ida Ingemardotter. Vilket lopp hon bjöd på, femma i ett lopp där alla vassa var med! Det var tammetusan inte långt från medaljläge, vad hade hänt om hon haft en bra rygg som exempelvis Johaug?

Känns som Ida liksom Johan Olsson är experter på att tajma formen mot mästerskap. I och med dagens fina åkning lutar väl dessutom mycket åt att hon snodde förstasträckan i stafetten. Känns också skönt att Sara Lindborg gjorde ett riktigt bra lopp vilket förmodligen innebär att hon är förstareserv inför damernas stafett. Brittas form pekar tyvärr fortfarande nedåt och frågan är om hon får åka någoting i VM om ingen blir sjuk. ”Dagsländan” såg för första gången den här säsongen lite lam ut i åkningen, förhoppningsvis var disciplinen förklaringen och ingen vikande formkurva.

Rätt sjukt förresten att vi dividerar så mycket om stafettplatserna på damsidan. För några år sedan hade man förmodligen varit överlycklig över Lindborgs prestation samtidigt som Brittas resultat hade givit henne en given plats i ett staffetlag. Bredden har blivit så mycket bättre!

Och Daniel Rickardsson, vilken kille! Herrarnas intervallopp över 15 kilometer brukar vara sjukt jämna men idag var Daniel överlägsen från start till mål. Dessutom drog han fram Petter till en pallplats inför den norska publiken vilket han senare tackade Richie för. Det var rätt kul att se på när de bägge hade gått i mål. Daniel verkade totalt oberörd och redo för en femmil medan Petter såg helt färdig ut. Känns som att Rickardsson blir en av de största favoriterna till medalj när detta lopp ska avgöras i Oslo.

För övrigt var herrarnas lopp inte mycket att hurra över. Södergrens resultat den här vintern, särskilt i individuella lopp, är inte mycket att hänga i granen, 43:a idag. Förhoppningsvis kommer det se bättre ut när det handlar om masstart. Olsson är förhoppningsvis på gång och Eriksson tokövertygade inte heller direkt genom att bli 41:a.

Stafettsträckorna hos herrarna blir en taktiskt nöt att knäcka. Ska Rickardsson köra första, andra eller tredje? Skönt att det finns mycket att välja på vare fall.

Läs mer: Aftonbladet Expressen DN