Har Mathias motorn kvar?

scan0001.jpg
Läste idag Mathias Fredrikssons bloggTeam Exspirits hemsida. Tydligen har han idag fått ett brev på posten från någon som tycker att han ska lägga skidorna på hyllan. Det är naturligtvis i sitt sammanhang ett rätt humoristiskt sätt brevet är skrivet på om man ser till handstilen och det faktum att brevskrivaren hänger upp sig på en tävling som avgjordes för mer än tio år sedan. Samtidigt är det naturligtvis ett oförskämt beteende av den anonyme avsändaren. Men framförallt visar det på stor självdistans och en portion humor från en av Sveriges bästa skidåkare någonsin.

Har funderat lite kring det där att sluta när man ligger på topp. Visst finns det någonting vackert över att se idrottsmän som tar avsked från sin sport när de är i sin absoluta ”prime” som exempelvis Björn Borg och vår egen Anna Olsson. Samtidigt tycker jag det nästan är ännu finare med idrottsmän som älskar sin sport så mycket att de väljer att fortsätta trots att de själva förmodligen inser att de har haft sina bästa år bakom sig.

Mathias Fredriksson kommer kanske aldrig nå några stora internationella framgångar igen men för mig får han gärna fortsätta så länge han tycker det är kul. Vad tycker ni?