22 januari 2011, av Oskar

Rickardsson och Hellner!!

hellner_trott.png

Innan dagens lopp pratade man mycket om flaggstången Teichmann och hans raketavslutningar. Idag fick vi se en sådan, dock inte av raketen själv utan av Eldar Rønning som måste eldat på ordentligt i slutskedet idag. På fyra kilometer åkte han ifrån Daniel Rickardsson (som även han gjorde en grym avslutning) med 11 sekunder. Eller spana in grafen nedan från Worldofxc.com

graf_otepaa.png

Här ser man även Sundbys genomklappning. Han satsade friskt men de branta backarna satte P för den monsterstarten. Lite som för Rickardsson mfl på höjden i Schweiz tidigare.

Men jäklar vad kul det var att Rickardsson kom tvåa och Marcus Hellner nästan hamnade på pallen också!! Jag trodde faktiskt att Hellner öppnat alldeles för hårt när han kom flygades där vid första mellantiden på 2,5 km. Och vid 6,1 km såg han ju helt blå ut i ansiktet vilket brukar tyda på väggning inom kort, men han höll igen det!

I intervjun innan loppet lät han inte så värst hoppfull men ändå leverar han!!

Rickardsson visar ännu en gång att grabben är medaljandidat på VM, så sjukt mäktigt! Och då kommer han nyligen från en förkylning. YES!!!

Jens Eriksson som varit ganska blek under säsongen fick äntligen till det. 18:e plats är ju grymt! Anders Södergren har en bit kvar till den gamla goa formen tyvärr. Han måste bli bra till VM!!! Alla norskar älskar ju honom och han älskar kollen. 21:a blev han idag efter att fått åka snålskjuts efter Filbrich stora delar av banan. Utan tysken hade det kanske inte ens blivit världscuppoäng idag. Mathias Fredriksson kan nog börja sikta in sig mot Vasaloppet istället för VM tror jag. Med dagens 23:eplats tror jag inte han lyckades charma lagledningen…

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN

20 kommentarer till ”Rickardsson och Hellner!!”

Fina grafer!
Jag undrar va f*n som hände med Poltaranin jag trodde han skulle vara sjukt bra med idag efter att inte ha kört touren.

Otroligt glädjande med både Hellner och Rickardsson de verkar båda ha en grym grundfysik som bådar gott inför Kollen. Är mycket mer hoppfull nu än efter tour de ski.

Däremot är jag klart orolig för stafetten. Känns grymt skakigt med både södergrens och Johan Olssons form.

I nuläget rankar jag nog Norge och Ryssland som klart före Sverige sen är det vi och ett gäng nationer som hugger bakifrån.
Vi behöver verkligen kvitton både ifrån Södergren och Olsson.

Inlagd: 2011-01-22, 18:53
Skriven av: Joel Burman

Oskar: Bra grafer och jättebra gjort av Rickardsson och Hellner idag tycker jag!

Dock ska vi kanske akta oss för att hissa dem till medaljkandidater på denna sträcka i VM. T.ex Cologna och Bauer var inte med idag och Northug verkade sliten efter Touren.

Bättre ha lite lägre förväntningar och om sen någon av di svenske tar VM-medalj på 15 km klassiskt är det fantastiskt!

Södergren tror jag lyckas formtoppa till VM. Däremot är jag betydligt mer oroad vad gäller Olsson.

Inlagd: 2011-01-22, 19:08
Skriven av: Jörgen

Har inte tänkt på det men det är faktiskt styrkebesked av både Hellner och Rickardsson trots allt. De körde ju touren de gjorde varken Eldar eller Vylle eller Sundby (Eftersom Neithiri aner att han hamnade top 2 om man räknar bort fallet).

Inlagd: 2011-01-22, 19:12
Skriven av: Joel Burman

Ja Poltaraning var ju minst sagt blek, blev ju slagen av Fredrik Jonsson. Både jag och Södergren tippade ju honom på pallen

Inlagd: 2011-01-22, 21:15
Skriven av: Emil

Ni som snackade om Sundbys fall… Vart har ni fått det ifrån?

Såhär sa han efter lopper enligt langrenn.com:

Oslo-løperen kalte en spade for en spade.
– Jeg trodde at jeg hadde kontroll, men jeg ble nok litt for kjepphøy. Jeg ble stokk stiv og sprakk. Jeg ble nesten overrasket over hvor stiv jeg ble. Eldar gikk styggfort mot slutten, mens jeg hadde lite å krige med, sa Sundby.

Inlagd: 2011-01-22, 22:27
Skriven av: manne

Marcus Hellner gjorde en Johan Olsson under OS och körde fel väg vid första varvningen igår.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8452229.ab

Inlagd: 2011-01-23, 09:08
Skriven av: JonasE

Jörgen: Northug sliten efter Touren? Var inte både Rickardsson o Hellner med ända upp för backen. Så det är ingen ursäkt för Petters resultat. Däremot så håller jag med om att det saknades en hel del toppåkare i loppet.

Inlagd: 2011-01-23, 17:37
Skriven av: Sten

Eldar Rønning knust all på slutten av løpet.

Inlagd: 2011-01-23, 17:56
Skriven av: Helmer

knust? Han åkte fortare men knust det vet jag inte;)

Inlagd: 2011-01-23, 18:00
Skriven av: kurt

den avslutninga var vertfall suveren!

Inlagd: 2011-01-23, 18:01
Skriven av: Helmer

Han ”knuste” ju inte alla på slutet för snabbast var ju Jaks.

Inlagd: 2011-01-23, 18:03
Skriven av: JonasE

Ja,hans avslutning var god

Inlagd: 2011-01-23, 18:22
Skriven av: Helmer

Johan Olsson måste hitta topp from om de ska gå bra i stafetten stäcka två kommer vara den tuffaste i hela stafetten tror jag med Bauer Cologna Poltaranin å några andra vassa klassika åkare.. stäcka tre tror jag kommer vara den svagaste stäckan i stafetten..så där är jag inte så orolig om man nu har tänkt åka Södergren på den stäckan..

Inlagd: 2011-01-23, 19:51
Skriven av: jossa

Hellner är också aktuell i TV-serien ”Mitt liv som Hellner”

http://blogg.svt.se/mittlivsomhellner/

Inlagd: 2011-01-23, 20:14
Skriven av: Kurt

Jossa,

Om Olsson inte är i sin allra bäst form så är det ju bara att byta Olsson och Richardsson. Alltså att Olsson går första och Richardsson andra. Alternativt att Jönsson går första om Olsson är helt ur form.

Inlagd: 2011-01-23, 20:42
Skriven av: Gabriel

Jossa håller helt med.

I nuläget är det Olsson/Annan åkare på första och sedan Rickardsson, Södergren (skulle va skönt om han kunde visa bra form tre lopp i rad utan att utrustningen krånglar) och Hellner. Hade Olsson varit i bra slag då hade det vart häftigt att köra Södergren på första sträckan och sen ha Olsson och Rickardsson på andra och tredje, då skulle vi va svårslagna.

Inlagd: 2011-01-23, 21:39
Skriven av: Joel Burman

Södergren kan helt klart vara ett namn för startstäckan åxå.. han har ju visat att han är bra på att hänga å har åkt startstäckan tidigare..men länge kvar mkt kan hända men känns skönt att vi har en hel del intressanta varianter just nu…men jag tror att nycken till guld är stäcka två precis som i OS…

Inlagd: 2011-01-23, 21:47
Skriven av: jossa

Det kan ju också vara en idé att växla ordningen på Olsson och Rickardsson på de två första sträckorna. Kan nog vara bra att sätta Rickardsson mot de stora kanonerna som läget ser ut just nu.

Inlagd: 2011-01-23, 21:54
Skriven av: Per

Det är inte säkert att andrasträckan i stafetten är nyckeln till vinst.
Om norge inte fixar smörrebom så lär de vara med i topp efter 2 sträckor – MJS och Rönning verkar ju mkt starka. Om Norge sedan är med i topp efter 3:e och Petter är i god form vet vi hur det går. Så chansen för alla andra lag är måhända att satsa sin bästa åkare på 3:e sträckan och åka ifrån pilotbrillemannen (eller någon avskidskyttarna) ordentligt. Så kanske lite gambling och köra Hellner på 3:e?

Inlagd: 2011-01-23, 23:51
Skriven av: Allan Vallan

jag har inte räknat ut simen än!!!

Inlagd: 2011-01-24, 00:26
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values