Kalla missade bonussekunder

Kowalczyk höll undan men tappade en hel del sekunder mot Charlotte Kalla & Co som jagade bakifrån. Kalla och sina följeslagare Longa och Follis åkte snabbt ikapp Majdic som försökte hänga med ett tag men var chanslös och hamnade på efterkälken. Sista varvet drog Kalla upp tempot förmodligen med planen att skaka av sig italienskorna, men de höll sig kvar lik en viss norrman och efter att ha dragit 5 km var det inte mycket att göra när italienskorna gled förbi och spurtade om Kalla och snodde åt sig de viktiga bonussekunder som väntade i mål.

Anna Haag fick också ett plåster efter sig i form av finskan Lähtenmäki som inte pallade att hjälpa till med farthållningen så Haag fick slita själv. Som tur var fick hon en lucka in mot upploppet och knäckte finskan i mål. Bra för självförtroendet. Haag ligger nu sexa!

bild.JPG
Britta efter dagens tävling. Foto: Niklas Wrane

Både Britta Norgren Johansson och Maria Rydqvist åkte starkt idag! Britta plockade fem placeringar till fjortonde och Rydqvist plockade två.

Totalställningen när två etapper återstår
1. Justyna Kowalczyk
2. Arianna Follis
3. Marianna Longa
4. Charlotte Kalla
5. Petra Majdic
6. Anna Haag
7. Krista Lähtenmäki
8. Astrid Jacobsen
9. Therese Johaug
10. Alena Prochazkova

14. Britta Johansson Norgren
22. Maria Rydqvist

Imorgon vilodag. Skönt för nerverna!

Haag om sitt lopp
Kalla om sitt lopp
Kowalczyk om sitt lopp

Läs mer: Aftonbladet