18 november 2010, av Oskar

SVT har lyssnat!

Många är vi som önskat att SVT skulle göra fler djupare reportage om längdstjärnor som inte bara är svenskar. Nu verkar det som om vi har fått den önskan uppfylld! Jacob Hård berättar i vinterstudio-bloggen att de under försäsongen träffat inte mindre än Piller Cottrer, Majdic, Bjørndalen och Teichmann! Bra karaktärer de valt ut också.

Sjukt kul! Bra jobbat SVT!

15 kommentarer till ”SVT har lyssnat!”

Det var ju bra det måste man säga Petter Northug och Marit Björgen har man ju sett några gånger redan men inte dom här.

Inlagd: 2010-11-18, 22:53
Skriven av: Andreas P

Håller helt med känns jättespännande!

Oskar: Blir det nån skidpepp på twitter? Börjar vara rätt många åkare som twittrar faktiskt.

Inlagd: 2010-11-18, 23:16
Skriven av: Joel Burman

Joel, jag förstår inte vilket sambandet skulle var mellan att många åkare twittrar och att du tycker att Skidpepp skall börja twittra.

Inlagd: 2010-11-19, 07:55
Skriven av: swestam

Skulle va najs om ni samanställde en lista över skidåkares twitter konton i alla fall, Joel kan ju börja att fylla på :)

Sånna här försäsongs reportage har svt stor erfarenhet av, de gjorde dem inför os i beijing, inför fridrots vm nått år och säkerligen fler som jag inte kommer på just nu.

Inlagd: 2010-11-19, 08:03
Skriven av: Andreas

Swestam: Oskar brukar ju lägga upp citat ifrån intervjuer och nätsidor i sammanfattningar eller inför lopp. Här är ju twitter oslagbart, direkta citat ifrån åkarna själva.

Andreas: Jag gjorde en lista på diverse skidrelaterat folk, utgick ifrån Anna Haag som har väldigt många aktiva twittrare som följer henne.

http://twitter.com/home#/list/joelburman/skidor

Inlagd: 2010-11-19, 10:15
Skriven av: Joel Burman

Annars finns det ju åkarnas hemsidor jag personligen läser nästan aldrig inlägg från Twitter….

Inlagd: 2010-11-19, 11:16
Skriven av: Andreas P

Andreas P: Under säsongen har man väldigt lite nytta av skidbloggarna. Twitter är betydligt direktare, tror det kommer att vara till större nytta faktiskt.

Speciellt om Emil Jönsson och Anna Haag får ut mycket av sina konton kommer säkert fler landslagsåkare att följa efter.

Inlagd: 2010-11-19, 12:12
Skriven av: Joel Burman

Fiaskot får inte upprepas.
Hela den norska nationen kräver att Petter Northug & Co tar revansch för missen i Vancouver genom att ta guld i vinterns VM-stafett.
Mardrömmen är att Sverige vinner igen.
– Då slutar jag, säger den norske herrkaptenen Morten Aa Djupvik till SPORT-Expressen.

Undra om det är nån sanning i denna artikel???

Inlagd: 2010-11-19, 15:35
Skriven av: Andreas P

Joel: OK då förstår jag hur du menar, ett sätt att hålla koll de skidåkare som twittrar, inte att Skidpepp själva skall börja twittra.

För övrigt kan man konstatera att svenska idrottare är väldigt dåligt på att använda twitter. Det är väldigt få som twittrar, och de som gör det använder det uteslutande som en envägskanal, dvs följer inga eller väldigt få tillbaka och svarar aldrig eller kommunicerar inte. Anna Haag är ett tydligt exempel på detta. Men då har man helt och håller missförstått vad twitter handlar om och hur man skall använda det.

Amikanska twittrare är betydligt bättre på twitter. Dela är det riktigt många som använder twitter, de följer många tillbaka och de deltar i koversationer på twitter. Här har faktiskt svenska idrottare och skidåkare en hel del att lära.

Inlagd: 2010-11-19, 18:23
Skriven av: swestam

swestam: Dom måste ju få avgöra själv hur mycket dom Twittrar el uppdaterar sina hemsidor, Kalla tex la ju utav med det för hon säger att hon inte har riktigt tid…

Inlagd: 2010-11-19, 18:30
Skriven av: Andreas P

Andreas P: visst, men då kanske man inte skall använda twitter utan något annat medium/kanal som mer är avsedd för enkelriktad kommunikation.

Inlagd: 2010-11-19, 18:34
Skriven av: swestam

Swestam: Jag har full förståelse att idrottare främst använder det som en kanal för sig själva utåt för pressmeddelanden eller uttalanden.

Det sätt att kommunicera som du beskriver där man ska hålla koll på flöden och frågor kanske inte riktigt funkar för alla idrottare.

Jag tror att fler kommer att haka på och bli bättre på att använda det åt båda hållen.

Inlagd: 2010-11-19, 19:52
Skriven av: Joel Burman

Bra och kul med reportage av SVT. Tycker dock att det vore intressantare med kanske lite hetare kandidater som Cologna, Legkov, Vittoz, Manificat, Bauer etc.

Inlagd: 2010-11-20, 09:42
Skriven av: Pelle

Kjempefin reportasje, registrer av han ikke fikk noen spørsmål om hva han synes om svenskene. Bra, det hadde garantert norsk tv gjort.

Inlagd: 2010-11-20, 10:41
Skriven av: Hanne

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values