16 november 2010, av Oskar

Vinterstudion värmer upp inför uppvärmningen

Ni har väl inte missat att Pops och Karlsson håller låda varje dag fram till Vinterstudionpremiären på lördag genom små uppvärmningsprogram. Första (inbakad ovan) handlar om Charlotte Kalla på OS och andra om Anja Pärson. Och på lördag blir det även uppvärmning (samma koncept som under OS) en kvart innan sändningsstart. Missa inte! Brukar vara både roligt och bra.

28 kommentarer till ”Vinterstudion värmer upp inför uppvärmningen”

Fast denna första episod var nästan lite parodisk. Antingen har de haft för långt uppehåll eller så är de premiärnerver för de beter sig som om de aldrig suttit framför kamera :) snabb tittar mot den och sen tittar på varandra och fnissar… :)

Inlagd: 2010-11-17, 08:28
Skriven av: Andreas

Men fy vad man längtar till vinterstudion när man ser detta. André Pops är ju helt underbar.

Inlagd: 2010-11-17, 11:02
Skriven av: Gurra G

Nu finns det tre upplagda. =)
Sköna minnen från OS, tur att man kan se programmen i efterhand, tänkte passa på att se WC live i helgen, på lördag i alla fall.

Inlagd: 2010-11-17, 11:32
Skriven av: JE

Uppvärmningen verkar ha varit rolig, har bara sett några episoder i efterhand. Däremot känns det som man börjar bli lite väl nöjda över skojigheter som Ejeborgs imitationer. De är ganska roliga men det känns lite TV4 att blåsa upp det hela så otroligt mycket. Det brukar annars vara det som gör SVT överlägset, att de faktiskt gör bra TV och inte bara pratar om att de gör bra TV.

Inlagd: 2010-11-17, 14:43
Skriven av: Jon

Det går att ställa frågor till Håård på SVT sporten i dag. Passa på att fråga om vintersportsändningarna.

Inlagd: 2010-11-18, 10:24
Skriven av: nisse

Det är väl inte så noga med korta snuttar på nått som kallas uppvärmning det v ar ju inte ens meningen att ha nått som kallas uppvärmning.

Blir nog bra ska ni se när dom börjar på lördag…

Inlagd: 2010-11-18, 12:16
Skriven av: Andreas P

Vad hemliga de blev när de började prata om deras bilder från bubbelpoolen, finns det någon som kan få tag i dessa? Vore kul tycker jag :)

Inlagd: 2010-11-18, 15:13
Skriven av: Samot

Nu säger Norges landslag att det kan bli flera som står över, kan förstå att dom som har varit sjuk funderar på ett stå över i Gällivare men inte annars.

Har aldrig sett en Ryss/Ryska stå över nått lopp pga kyla.

Inlagd: 2010-11-18, 17:51
Skriven av: Andreas P

Ju mer man läser om olika åkare desto mer börjar man undra: finns det någon åkare som inte har problem med luftrören? Helt klart en längdåkningsepedimi just nu.

Inlagd: 2010-11-18, 18:06
Skriven av: swestam

Nå för mig gör det ingenting jag kollar på dom som ställer upp och inte på dom som inte ställer upp.

Vet då att Hellner och Kalla åker om dom inte är sjuka. Kan det vara så att skidåkarna har blivit känsligare med åren??? :P

Fast visst är det ju lite problem för Northug som har varit sjuk sen är det kanske bäst för honom o inte åka då han åkte dåligt i premiären i Norge.

Anna Olsson blir expert i Eurosport hörde jag idag.

Inlagd: 2010-11-18, 18:27
Skriven av: Andreas P

Northug avstår då tävlingarna i Gällivare men det var ju väntat han känner sig tung i benen och det såg man då i helg.

Inlagd: 2010-11-18, 20:23
Skriven av: Andreas P

Kan det vara en överträning för Northug?
Jag har trott att han fejkade men nu börjar jag bli osäker. Han bröt i Aure också efter usla resultat. I såfall har Norrbaggarna lyckats igen. Hattestad blev ju sig aldrig lik igen. Gjerdalen är ju ett till exempel. Björgen var ju på god väg hon också.
Så hoppas att våra åkare är mer försiktiga speciellt efter Elofsson, det går inte att tokträna för mycket.

Inlagd: 2010-11-18, 22:14
Skriven av: nisse

Det ska finnas en sida där man tar ut sina favoriter i världscupen. Som ett ”dream-team” typ. Jag har dessvärre tappat bort adressen och undrar om det är nån vänlig själ som vet vilken sida jag menar?

Inlagd: 2010-11-18, 22:21
Skriven av: Stigge

Jag är inne på din linje Nisse, överträning. Northug hade ju tränat hårt tätt inpå Beito. Jag trodde också han mörkade först. Man vet aldrig var man har norrmannen :-)

Åh kul att Anna ska köra i Eurosport, grymt ju!!

Inlagd: 2010-11-18, 22:30
Skriven av: Henrik Edström

@nisse

Det var det första jag tänkte efter bilderna från Beito.. Men vi får hoppas på det bästa att Northug är tillbaka snart och att det bara är en liten förskylning..

Ska bli kul å se Bauer i helgen, en som inte bangar för lite kyla.

Inlagd: 2010-11-18, 22:42
Skriven av: Assar

Anna som kommentator är en dagslända precis som Öhrstig och Billan. Garanterat!

Inlagd: 2010-11-18, 22:43
Skriven av: Sixten

Stigge – Det är nog denna du menar: http://skitrax.com/contests/skitrax-20102011-fis . Skoj tävling för alla som gillar att tippa men svårt så klart

Inlagd: 2010-11-18, 22:51
Skriven av: Jon

Stigge: Kolla på statisticalskier.com. Vet att Joran skrev en artikel om den tävlingen.

Inlagd: 2010-11-18, 22:53
Skriven av: Martin V

Sixten: det tror jag inte alls att hon blir. Dessutom tycker jag Emelie har gjort bra ifrån sig både i Eurosport och hos SVT där hon även skall kommentera en del denna säsong.

Inlagd: 2010-11-18, 22:58
Skriven av: swestam

Sett till kunnande har Öhrstig en del att tillföra men hon har en röst och ett tonfall som skulle dra ner stämningen på en begravning. Anna Olsson låter som ett gulligt litet barn och jag tror inte det funkar. Men, jag ska inte döma henne för hårt innan hon ens fått chansen. Jag tvivlar dock starkt.

Det kan iaf inte bli tråkigare än när Eva-Lena Karlsson kommenterade…

Inlagd: 2010-11-18, 23:28
Skriven av: Sixten

Öhrstig: Var det ju inget fel på och Anna borde kunna lite mer än gemene man iaf. Nästa helg från Finland undrar jag vem dom tar in o kommentera? Kanske Peter L igen? Den sänds i TV4 sport :(

Inlagd: 2010-11-18, 23:30
Skriven av: Andreas P

Man blir väldigt lätt så himla präglad på vilka kommentatorer man vuxit upp med. För mig är Jakob och Blomman de kommentatorer som får mig i rätt stämning bara genom att hälsa välkomna. Det spelar ingen roll att de missar i stort sett alla tendenser i ett intervallstartslopp eller missar att någon bryter staven i masstartslopp, jag förlåter dem bara för att det är rätt röster och så länge Blomman skriker ”härligt” vid varje bra mellantid så är jag nöjd! Öhrstig är fantastiskt duktig på att förklara hur en skidåkare känner sig och hur de ser ut att gå rent tekniskt men hon har inte alls samma förmåga att måla upp en stämning.

Inlagd: 2010-11-19, 12:40
Skriven av: Anders

De vill väl framför allt ha Anna för att hon har så bra kontakter med nuvarande längdtruppen.

Jag hoppas verkligen att det finns en springande/skidåkande expert längs med spåret som det var under Falun WM -93 så j*vla bra i jämfrelse med alla Talking heads som trängdes i loft studion i Whistler.

Inlagd: 2010-11-19, 13:37
Skriven av: Joel Burman

På tal om dålig kommentator. Var det någon mer än jag som såg New York City Marathon på Eurosport. Den svenske kommentatorn verkade inte ha koll på någonting. Hade säkert ingen startlista och var troligtvis synskadad efetrsom att han inte ens kunde läsa på nummerlapparna. Sedan så får man säga vad man vill om fel som begås i Vinterstudion. Men alla där är faktiskt riktigt bra.Det nämndes ju i fjol att dom kollade ”Skidpepp” så vi är väll rätt säkra på att dom tagit åt sig av kritiken.
Nu är det inte långt kvar. Mindre än ett dygn.
Vi får hoppas att Northug inte bränt sin kropp utan att han snart är tillbaka. Vill ju se att andra åkare, tex Hellner, lyckas slå honom. Åtminstone då och då. WC blir ju lite avslagen utan Petter. Skulle kännas lika tråkigt om Hellner eller Bauer plötsligt försvann. Tror oxå att åkarna, oavsett nation, vill ha Petter med på startlinjen. När Petter förlorar fler gånger än han vinner, är det ju ett annat läge.

Inlagd: 2010-11-19, 13:55
Skriven av: Sten

Vacchi/Blomquist vore något.

Joel Burman:

Fanns några godbitar från Falun 1993, ja!

En självgod Ulfbåge med rullad sverigemössa och Ö Blomquist med en halv radiostation på ryggen var en otrolig tillgång som extrareportrar. När sedan löparna passerat tog Örjan helt sonika på sig turskidorna och genade ner till en ny passering! Självklart fortfarande kontaktbar under färden…

Inlagd: 2010-11-19, 14:10
Skriven av: Sixten

Jag tycker det är för mycket fokus på ”kunnigheten” hos kommentatorna. Visst ska dom ha bra koll på sporten och åkarna, men det viktigaste är att dom kan förmedla hur jävla kul det är att se på skidtävlingar. Hellre en entusiastisk typ som har järnkoll på vad som händer i loppet men är sämre på egna analyser… än en halvtrött expert som gör knivskapa analyser av åkarnas teknik och ge korrekta svar på läsarfrågor, men som är helt ointresserad av mellantider. Den där experten kan man gärna vänta med till studion efteråt.

Inlagd: 2010-11-19, 15:01
Skriven av: Manne

Jag tycker Vacchi är en jäkla bra skidkommentator. Kunnig, engagerad, och skicklig. Dessutom har järnkoll på allt som händer i ett lopp, vilket knappast SVT:s kommentatorer har.

Inlagd: 2010-11-19, 18:31
Skriven av: swestam

Manne: Håller helt med det var därför Gunde och Blomman som sidekick/spårreporter var så j*vla bra under falun VM de turades om att sitta som expert och att vara ute i spåren.
Dels kunde de ge direkta analyser som inte gick genom tv-rutan hur fräscha åkarna var men även peppa dem när de åkte förbi. Otroligt bra. Förstår inte alls varför man övergett den typen av journalistik till att trängas i studiosofforna eller hänga i mixed zone vid målgång. Per Elofson och Magda Forsberg skulle vara perfekta i den här rollen.

Inlagd: 2010-11-19, 19:59
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values