Hellner verkar vara i bra form

Läste lite här och där att Marcus Hellner var ynka sekunden från att slå Per Elofssons gamla rekord i något jobbig uppförsbacke i Pichl. Expressen förklarar:

PICHL-TESTET – SÅ GÅR DET TILL
Den lilla byn Pichl har fått ge namn till det klassiska testloppet som startar i dalen nedanför Ramsau. På en smal och kurvig väg, kantad av kohagar, pressar sig åkarna till max under de dryga sex kilometernas rullskidåkning. Det är konstant uppförsbacke. Hösten 2000 åkte Per Elofsson på tiden 20 minuter och 20 sekunder. Övriga svenskar, med Anders Södergren och Mathias Fredriksson, i spetsen var totalt chanslösa. Under de tio år som gått har ingen åkare varit i närheten av Per Elofssons notering som blivit ett ständigt återkommande samtalsämne bland världens bästa åkare.

Verkar som att Hellner har skött försäsongsträningen ypperligt! Kan bli underbart i Gävle om lite mindre än två månader. Man kanske måste åka dit och kolla igen! Sist jag var där tog han ju hem det, så varför inte.