20 september 2010, av Oskar

Vinterstudion verkar ha lyssnat på tittarna!

Idag berättar Jacob Hård i vinterstudiobloggen att man tagit till sig av folkets synpunkter inför kommande säsong. Bland annat ska de satsa mer än någonsin på reportage:

”Reporter-Lotta och Krönikör-Jonas är i full färd med att förbereda spännande möten bakom kulisserna med de största vinterprofilerna.”

och:

”Vinterstudion ska vara på plats vid tävlingarna mer än tidigare. När vi inte flyttar ut hela studion ska vi vara där med reporter och fotograf som ska kunna rapportera och intervjua direkt eller i reportageform.”

Det låter faktiskt riktigt grymt!! Precis det man saknat tidigare år.

Är det något mer ni undrar kan ni chatta med André ikväll c:a 22:15 på svt.se

9 kommentarer till ”Vinterstudion verkar ha lyssnat på tittarna!”

Låter bra detta, ser fram emot vintersäsongen i skidor och skytte.

Inlagd: 2010-09-20, 17:47
Skriven av: Sandra

Det är reportagen som ger mervärde. Att hålla på och bara rapa upp resultat, som de som är intresserade ändå skaffar sig live är ju inte så meningsfullt. SVT har dessutom både tradition och tid för reportagen.

Inlagd: 2010-09-21, 12:47
Skriven av: Kurt

Läste att Krönikören var Polen för tillfället. Kan nog bli ett reportage om Kowaltzyk vad det lider. Hon är klart en som man vill veta mer om. Kul!

Inlagd: 2010-09-21, 15:55
Skriven av: nisse

Det man skulle vilja se mer av är träningen, gärna ännu mer än det var i den där filmen förra året (hette den Gröt och klistervalla?)

Några tunga intervaller med skidor eller stavgång vore mumma.

Inlagd: 2010-09-21, 18:05
Skriven av: skidjan

skidjan/Du såg väl Kalla i Sportspegeln? Svettig backe!

Inlagd: 2010-09-21, 18:55
Skriven av: nisse

Håller med om att det är kul med mer reportage, speciellt om dom är bra förstås.

Sen tycker jag dock att det är superviktigt att rapa resultat. Eller det beror ju på vad man menar… Upprapandet av gamla resultat, historiskt, är det fullt tillräckligt av. Men upprapandet av mellantider tyckte jag stundom var riktigt svagt på flera av dom intervallstartsloppen ifjol. Det borde vara regel att vid varje tidskontroll (även dom som ej visas i bild) åtminstone läsa upp de 6 främsta åkarna plus alla svenskar. Dessutom borde man hålla extra god koll på erkänt duktiga avslutare ala Teichman. Detta inte minst eftersom sändningarna från intervallstartsloppen blir allt svårare att hänga med i.

Jag ser gärna färre analyser under loppets gång och större fokus på själva loppet. Analyser kan sparas till efteråt för det kan förstöra tittarupplevelsen. Det samma gäller tittarfrågorna.

Men i stort gör förstås vinterstudion ett alldeles lysande jobb.

Inlagd: 2010-09-22, 08:09
Skriven av: Manne

En annan sak som inte hör hit.

Hur ska Norrbaggarna göra när banan är 19,3km lång och ska köras 3 varv. Där av 59 km? Herrarnas VM bana (5 milen) har dom svårt o förstå matematik el?

Är det 5 mil så är det går ju inte hitta på andra distanser.

Inlagd: 2010-09-23, 22:02
Skriven av: Andreas

nisse: ja, det var härliga grejer, mer sånt! Hellner i myren (på Gällivare WCs hemsida) var också trevligt :)

Hoppas det blir lite fina skidåkningsreportage också – på snö, ute i skogen/uppe på fjället.. det rätta elementet för plankhasare alltså ;)

Inlagd: 2010-09-24, 04:13
Skriven av: skidjan

”Hur ska Norrbaggarna göra när banan är 19,3km lång och ska köras 3 varv. Där av 59 km? Herrarnas VM bana (5 milen) har dom svårt o förstå matematik el?”

haha men norrmännen är ju lite egna!!!
Men jo det låter mysko!

Inlagd: 2010-09-25, 11:05
Skriven av: Sandra

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values