10 september 2010, av Oskar

Hellner sprang sin första världscupseger

Eller ja, rubriken kanske inte var helt optimal, men i onsdags sprang Marcus Hellner wc-banan där han vann sin första seger, alltså dundret-spåren i Gällivare. Det var en löpartävling, ”worldcup challenge”, där 53 personer kom till start och även denna gång vann Marcus. Arrangören var samma organisation som håller världscuppremiären på samma plats i vinter.

På sin hemsida skriver han ”Fick faktiskt lite vibbar från för två år sen då jag lyckades vinna min första världscup på just den här banan. Alltid kul när man blir påmind om det!”

Själv har jag inget emot att vi får se en repris på det i vinter.

2 kommentarer till ”Hellner sprang sin första världscupseger”

Blir kul att följa Hellner mot Northug i vinter. Jag tror att han har utvecklats mer än Northug denna säsong.
Sedan hoppas jag på taktikkörning fullt ut i vinter på masstarter. Dvs dom åkare som inte har chans på seger får offra sig och sabba för Petter allt dom orkar. Inte så sportsligt men det är enda chansen att bli av med masstarter.

Inlagd: 2010-09-11, 20:22
Skriven av: nisse

Jag tror tyvärr inte vi får se nån lag/taktikkörning på masstarterna förutom i VM. Det krävs att det finns VM-medaljer som lockar för att tillräckligt många ska våga chansa på t.ex. utbrytningar. I VC kör man hellre tryggt in på en fin femte plats än att riskera allt för att stå på pallen.

Inlagd: 2010-09-12, 08:41
Skriven av: Manne

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values