71 kommentarer till ”Livesändning från SM!”

Synd att det är så usel kvalitet på dessa sändningar!

Inlagd: 2010-03-26, 17:30
Skriven av: nisse

Äsch kombinerar men detta med radioreferatet så är det ju bättre inget iaf.

Inlagd: 2010-03-26, 17:35
Skriven av: Joel Burman

Vilken tid körs herrloppet?

Inlagd: 2010-03-26, 17:35
Skriven av: Joel Burman

Kvaliten på tävlingen är väl inte heller någon höjdare.

Inlagd: 2010-03-26, 17:39
Skriven av: lkh

Ustremen funkade dåligt!

Inlagd: 2010-03-27, 00:00
Skriven av: Sten

Kajsa Snihs fortsätter att imponera.
4;a och bara 8,6 sek efter Maria Nordström på D 19-20 prologen.

Utan nämnvärd skidträning!

Inlagd: 2010-03-27, 10:18
Skriven av: Kjell

Madeleine Thorn helt överlägsen i D 17-18, 37,9 före tvåan.
Hon hade dessutom 32 sek bättre än Maria Nordström i D 19-20.

Åkte de samma slinga?

Inlagd: 2010-03-27, 11:01
Skriven av: Kjell

jo de gjorde dom helt säkert.. Klassen på tjejerna i 19-20 är väl inte så bra bortsett från Larsen å Brodin ..

Inlagd: 2010-03-27, 11:30
Skriven av: jossa

Täten just i mål på NM 50 km klassiskt med masstart.
Det har regnat, ibland snöblandat.

1.Simen Østensen
2.Anders Aukland +11
3. Petter Eliassen + 41

Hälsningar från en blöt Elin i Tolga.

Inlagd: 2010-03-27, 11:33
Skriven av: Elin

Det måste väl va vasst av Eirik Brandsdal att bli fyra. Känns som han är nästa riktiga sprintstjärna, men vad vet man…

Och Petter Eliassen borde väl gå in sig i norska landslaget nu? Inte just efter detta lopp, men sett till hela säsongen.

Inlagd: 2010-03-27, 12:03
Skriven av: Manne

Jag imponerades av Kajsa Snihs i Åsarna, inte minst hur tekniskt driven hon var när hon tog en första och en andraplats.

Hon gjorde ett avbrott i cykelträningen och åkte i Zinkgruvan.

Nu ytterligare ett avbrott med att bli tvåa i avslutningen av juniorcupen slagen med bara 2,8 sek.

Vad vill hon?

Inlagd: 2010-03-27, 15:15
Skriven av: Kjell

NM 30 km för damer i Tolga blev en spännande uppgörelse mellan två ”ickespurtare”, Kristin Størmer Steira och Therese Johaug.

Kristin var ca 7 meter före.

Tyvärr hade Sandra Hansson inte hämta sig efter hög feber och startade inte.

Inlagd: 2010-03-27, 15:21
Skriven av: Elin

Elin: Körde Björgen 30 km loppet och startade P Northug och Alsgaard i herrloppet?

Inlagd: 2010-03-27, 17:18
Skriven av: Joel Burman

Åter hemma efter en av de blötaste tävlingar jag sett, 5 timmar ute i regn och snöblandat.

Ser med glädje att Kajsa Snihs blev tvåa i sista juniorcupen.

Ni kanske kommer ihåg att jag argumenterade för att förbundet borde tagit med henne till junior-VM och inte låtit henne stanna hemma som första reserv.

Åter visar hon på en verklig potential även på skidor.

Inlagd: 2010-03-27, 17:23
Skriven av: Elin

Madeleine Thorn tävlande i D17-18 var totalt 20 sekunder snabbare än vinnande Johanna Meyer i D19-20 och 24 sekunder snabbare än tvåan Kajsa Snihs. Thorn var 1 minut och 52sekunder snabbare än tvåan i sin egen klass. Man kan inte annat än imponeras av Thorn.

Inlagd: 2010-03-27, 17:31
Skriven av: swestam

Joel Burman;

Bjørgen startade inte, förkyld, inte heller Northug.
Alsgaard inte anmäld.

Inlagd: 2010-03-27, 17:31
Skriven av: Elin

Dom yngre herrjuniorerna verkar bättre än dom äldre också. Fyra yngre som hade nästan samma tid som segraren i äldre det är bra gjort.

Inlagd: 2010-03-27, 18:39
Skriven av: nisse

Nisse: 92:orna och 93:orna visade både på herr- och damsidan att de ligger bra till jämfört med åkarna i samma åldersgrupp från Norge och Finland i den nordiska juniorkampen. Kanske det borde satsas lite extra på dessa åkare med tanke på Sveriges bedrövliga resultat på herrsidan i junior-vm de senaste åren (med vissa undantag som Modin och Halfvarsson). Carl Quicklund, Jack Impola och Håkan Emilsson är några åkare som jag tycker har övertygat den här säsongen.

Inlagd: 2010-03-27, 18:58
Skriven av: Josef

Elin: än en gång vem skulle Kajsa Snihs petat i JVM laget…
Madeleine Thorn bra men vi har haft många bättre mer lovande i den åldren som senare fallit ifrån hoppas hon kan utvecklas åt rätt håll dom närmanste åren…

Inlagd: 2010-03-27, 20:44
Skriven av: jossa

Jag är orolig att många tjejer i 19-20 håller för dålig klass förutom Larsen Brodin.. ta som exempel Fanny Pekkari igår förlora hon på 5 km 1.20 mot Lina A idag är hon två på prologen i 19-20…

Inlagd: 2010-03-27, 20:52
Skriven av: jossa

Det är nog fortfarande lite tidigt att säga vilka som blir riktigt bra vid 20års ålder. Men det är dags att det börjar bli resultat närmaste 2-3 åren.
Det är ett stort steg att gå från bra junior till senior.

Inlagd: 2010-03-27, 21:43
Skriven av: nisse

nisse: håller med att tid finns helt säkert men jag har svårt att se någon av dom som idag åkte i 19-20 bli riktigt bra distansåkare..

Inlagd: 2010-03-27, 21:46
Skriven av: jossa

Har alldeles för lite insikt i sånt här. Men hetsen kring juniorer kan vara rätt stor. Finns väl flertalet exempel på svenska åkare som utvecklats senare än normalt som Marcus Hellner, Johan Olsson och jag skulle väl nästan räkna Magdalena Pajala dit också hon har väl knappt åkt JVM? nu är hon ju fortfarande ung iof. Men jag kan bara tycka att det nästan blir åldersfascism härinne ibland. Alla är inte som Charlotte Kalla och Petter Northug.

Inlagd: 2010-03-27, 22:52
Skriven av: joel burman

Helt sant Joel Burman. Skidor är verkligen en sport där kan man komma otroligt långt även om man inte stack ut som junior. Det finns extremt många exempel på det. Snarare är det mer ovanligt med folk som Kalla som slog igenom så tidigt och inte slet så mycket med steget över som senior. Folk utvecklas i väldigt olika takt så det är dumt att dra för stora växlar av resultat i den här åldern, men lite kan man spekulera (om det är någon ny supertalang på gång et.c.)

Inlagd: 2010-03-27, 23:02
Skriven av: Josef

Allt som oftast har de som lyckas ta steget upp till att åka bra i världscupen varit med i junior-vm, men det finns verkligen undantag där också, Magdalena Pajala är ett av dem.

Inlagd: 2010-03-27, 23:12
Skriven av: Josef

jossa;

Jag menade inte att Kajsa Snihs skulle ha slagit ut någon annan i JVM-laget. Hon skulle ha ingått i laget på plats, alltså inte varit reserv på hemmaplan.
Landslagsledningen var av samma uppfattning men ekonomin satte P.

Att Kajsa har stor talang även för skidor visade hon åter idag som tvåa utan nämnvärd skidträning.
Inte mycket snö på Mallorca där hon varit på träningsläger.

Nu tror jag att denna diskussion är meningslös då hon enligt vissa experter har ännu större talang för mtb men även för landsvägscykel.

Inlagd: 2010-03-27, 23:39
Skriven av: Elin

Josef: Visst kan man spekulera om superstjärnor men det blir ju en gissningslek när det inte finns några resultat (JVM Guld)att spekulera kring. Dvs. det blir lätt att alla diskussioner handlar om dem som presterat bra på juniornivå.

Sen kan man kanske fråga sig varför våra herrar tar längre tid på sig att utvecklas i nuläget för det känns ju som ett genomgående drag men å sandra sidan håller kanke herrarnas karriärer längre. Sen får man ju se hur länge Haag, Kalla & co håller på men ex Lina Andersson och Britta Norgren känns ju inte som de kommer hålla på superlänge till (Ingen av dem har ju fyllt 30 ens)om de inte händer nått radikalt ex. Anna Olsson är naturligtvis det lysande undantaget.

Elin: Har aldrig riktigt fattat systemet med reserver på hemmaplan beroende på resavstånd blir det ju knappt användbart. Känns mer som att man vill hålla en dörr öppen och framför allt ge åkaren någon slags mental morot. Tragiskt att pengar för sånt här ska vara ett problem.

Inlagd: 2010-03-28, 01:07
Skriven av: joel burman

joel Burman:
Hm jag tycker inte det är ett bra tecken att Sverige har så dåliga resultat på herrsidan på junior-vm de senaste åren. Det är inget tecken på att ”herrarna tar längre tid på sig att utvecklas” det är bara ett allmänt dåligt tecken för svensk herrskidåkning i framtiden att återväxten saknas. Det är ju bra om det görs rejäla satsningar på det området. Man ska ju inte överdriva det här att Hellner och Johan Olsson var doldisar som slog igenom sent. De gjorde helt ok resultat på junior-vm och var bland de mest lovande i sina åldersgrupper senare som seniorer. Sedan att de tog steget från bra till världsklass är en annan sak. Resultat på juniornivå är en viktig indikator på hur länderna kommer stå sig mot varandra i framtiden, sedan vill jag bara lägga in brasklappen att man inte bör räkna bort åkare bara för att de inte är så framstående som juniorer.

Inlagd: 2010-03-28, 03:07
Skriven av: josef D

Hej på er är det inte Charlotte Kallas 9e individuella SM guld hon är på väg mot nu och inte 8e som kommentatorn säger?

Inlagd: 2010-03-28, 09:14
Skriven av: Andreas P

Nä räknade fel det är 8e

Inlagd: 2010-03-28, 09:15
Skriven av: Andreas P

Hör hur man kommenterar antalet SM utan historiskt perspektiv.

Toini Gustavsson/Rönnlund vann 11 individuella SM av 14 möjliga under 7 år, 1962 -1968.

Det fanns på den tiden bara 5 och 10 km.
Nu är det så många att man knappt hinner räkna.

Inlagd: 2010-03-28, 09:58
Skriven av: Kjell

Kjell,
Nu är det så att Sonja Edström vann 12 idividuella SM också under 7 år.

Det fanns inte flera, bara 10 km hennes två första år sedan 5 och 10.

Inlagd: 2010-03-28, 10:12
Skriven av: Eric

Övertygande lopp av Kalla. Inga svackor och en bra avslutning. Allt detta behöver hon på VM.

Inlagd: 2010-03-28, 10:16
Skriven av: nisse

Wikén och Brodin gjorde verkligen bra insatser i skuggan av Kalla. På tremilen. Kanonavslutning av Wikén. Nu var Larsen inte med. Men nog tror jag att någon av dom här tre skall kunna lyckas nå toppen. Så småningom. Nu får vi se vad som händer på herrarnas femmil. kul om någon av dom yngre tar för sig och överraskar.

Inlagd: 2010-03-28, 10:21
Skriven av: Sten

Toini hade 2 chanser/år och tog 11 guld. Kalla har 4 chanser/år så når hon 22 är det jämförbart. 14 kvar med andra ord inte alls omöjligt.

Inlagd: 2010-03-28, 10:28
Skriven av: Christer

Petter Northug vann Flyktingloppet ca 55 sek. före Oskar Svärd.

Inlagd: 2010-03-28, 11:04
Skriven av: Elin

Larvigt att jämföra Kalla med Toini. Det är helt andra tider nu med helt andra förutsättningar och en helt annan konkurrens och prioriteringar.

Alla nostalgiker och bakåtsträvare, inse att det är nya tider nu.

Inlagd: 2010-03-28, 11:13
Skriven av: swestam

Ja jag är helt övertygad om att det är tuffare numera. Det krävs att vara bra i fritt och klassisk. Masstart och individuell och ha en bra sprint och spurt. Jag tror inte att någon av dom gamla skidhjältarna skulle klara sig i dag.

Inlagd: 2010-03-28, 11:20
Skriven av: nisse

Damernas tremil visade än en gång vad vi visste sedan tidigare, att vi har bara två konkurrenskraftiga distansåkare och bakom dem är det ett jättegap. Hoppas att åtminstone någon/några av de yngre fortsätter att utvecklas på sådant sätt att de åtminstone kommer i närheten av Kalla och Haag men det är ett stort steg att ta. Men naturligtvis en mycket bra uppmuntran för Wikén och Brodin med SM-medalj och Wikén tycker jag för närv. utvecklas bäst av de yngre.

Inlagd: 2010-03-28, 11:27
Skriven av: Torbjörn H

Näst intill meningslöst att jämföra prestationer med helt olika förutsättningar då allt utvecklas över tid och bygger på tidigare erfarenheter. Vem var intelligentast, Newton eller Einstein? Men jag tror att Toini med dagens skidor och träning klart hade slagit både Kalla och Haag på 10 km klassiskt, men det blir aldrig annat än rena spekulationer.

Inlagd: 2010-03-28, 11:36
Skriven av: Torbjörn H

Lite oroande att det är så stort avstånd till silverplatsen på ett SM. Håller med Thorbjörn att helt klart är det Emma Wikén som har bäst utveckling av våra yngre tjejer på längre distanser! Jätte roligt att hon kom 2:a. Hoppas att hon fortsätter utvecklas och jag hoppas även att hon får chansen i toppgruppen till nästa säsong. I sprint har vi hur många kanoner som helst ser, betydligt tunnare ut på dom längre distanserna.

Inlagd: 2010-03-28, 11:44
Skriven av: Göran

Torbjörn H,
År inte detta i linje med vad förbundet vill?
Nästan inga lopp på 30 km i Sverige förutom långlopp som ratas av eliten.

Inlagd: 2010-03-28, 11:52
Skriven av: Elin

En fundering är om inte Kalla och Haag som är så överlägsna borde tävla mot herrarna. Åminstone juniorherrarna borde vara ett lämpligt motstånd, detta för att få mera träning i att ligga grupp på masstarter mm. Som det är i dag är det ingen utmaning och därför ingen utveckling. Några tävlingar per säsong hade kunnat vara lärorikt.

Inlagd: 2010-03-28, 11:58
Skriven av: nisse

Otroligt stora tidsdifferenser på tremilen mellan Kalla och de övriga. De unga behöver lite tid på sig att minska glappet och bli riktigt grymma distansåkare. Unga åkare klarar sig väl i allmänhet bättre på kortare distanser (Johaug verkar vara ett undantag). Det krävs väl ofta rätt mycket rutin och års träning för att lyckas riktigt bra på en tremil/femmil. Förhoppningsvis kan de unga närma sig toppen på 5 km så stafettlaget kan bli konkurrenskraftigt.

Inlagd: 2010-03-28, 12:18
Skriven av: Josef

Efter Södergrens seger. vad skall vi nu prata om till november?

Inlagd: 2010-03-28, 13:55
Skriven av: Sten

Sten: Det börjar snart en sommarträningssäsong med en spännande tävling i Aure som säger en del om hur det ser ut inför nästa vinter. Som exempel så såg jag på löpartiderna att dom som förbättrade sig mest jämfört med året före var Kalla, Haag och Björgen. Och det visade sig att det var en riktig iaktagelse inför vintern.

Inlagd: 2010-03-28, 14:49
Skriven av: nisse

Nu skall vi komma ihåg att Kalla är absolut världsklass på denna typ av lopp (individuell tremil i fristil) och troligtvis hade ingen annan i världseliten slagit henne idag. Hade någon annan kört jämnt med henne idag så hade de varit i absoluta världstoppen, varför det är naturligt med vissa avstånd. Vi kan bara hoppas att Britta Norgren kan komma tillbaka i gammal god form, att Brodin och Wikén som är de två yngre åkare som visat bäst distanskapacitet fortsätter att utvecklas, samt att Lisa Larsen nästa år (äntligen får) tar några rejäla steg framåt så har att vi har ett slagkraftigt distanslag som kan utmana de norska damerna.

Inlagd: 2010-03-28, 17:04
Skriven av: swestam

Om Andreas Svanebo satsar på bara skidor en säsong. Så kan han kanske vara ett namn för VM-femmilen. Synd att varken Johan Olsson, Hellner eller Brink var med idag.
Anna Haag saknades väldigt mycket i damloppet. Men det kan ju vara bättre ibland att avstå.
Skidåkare som löpare har jag själv mött när jag tävlade i löpning och alla skidåkare har inte anlag för att springa. Men vi får väl hålla ögonen öppna under sommarhalvåret och se vad som händer. Kommer ”Skidpepp” att vara igång hela året. Eller kommer bloggen igång ordentligt till vintern igen?

Inlagd: 2010-03-28, 17:09
Skriven av: Sten

Northug vant forresten flykningerennet og banket Oskar Svärd:

”- Jeg skjønner ikke hvorfor de prøver seg på sprintene. Jeg bare flirer, forklarer en som vanlig selvsikker Northug.”

http://www.nettavisen.no/sport/vinter/article2870923.ece

Hehehehehe…

Inlagd: 2010-03-28, 18:07
Skriven av: Neithiri

Vi får hoppas på att Ingesson tar sig ann dom unga åkarna och kan träna dom på samma sätt som han tränat Haag och Kalla. Vi har ändå ett antal som Pajala,Brodin,Wiken, Larssen, Thorn mfl och det vore väl konstigt om inte någon eller några tar ett rejält kliv. Sedan är ju Ida en som stadigt blir bättre på distans.

Inlagd: 2010-03-28, 18:13
Skriven av: nisse

Neithiri: Banke Oscar Svärd är det många som klarar. Men varje spurt tar lite grann på Northug och snart har han inga spurtar kvar.:) Det är ju så att man föds med ett visst antal spurter, titta på Hattestad och Lind en dag så finns det inga fler.

Inlagd: 2010-03-28, 18:20
Skriven av: nisse

För att ge lite perspektiv till snacket om stora avstånd i damklassen…

Fyra och en halv minut efter Charlotte Kalla har inneburit världscuppoäng (plac. nånstans 23-30) på de två senaste fristilstremilarna i Holmenkollen. I år var t.ex. smigun just fyra och en halv minut efter Charlotte i Kollen…

Inlagd: 2010-03-28, 18:56
Skriven av: Manne

Manne: Kalla är klasser bättre i intervallstarter än vad hon var i Kollen. Om man ser på passertider så hade hon 11:e bästa tid vid 23.7km jämfört med herrarna på 50km. 3.20minuter upp till Svanebo. 5.50 upp till Södergren. Jag tror att hon är ännu bättre på 3mil än på 10km sett till världseliten. Attan att det bara är masstarter i mästerskap på 30km.
Så Wikens 4.37 är bättre än vad man tror.

Inlagd: 2010-03-28, 19:33
Skriven av: nisse

Nisse… Det var ju just det jag menade, att det inte är fy skam att va 4,5 minuter efter Kalla. I kollen brukar det som sagt räcka till nånstans mellan plats 20 och 30 och det är inte illa för förstaårsseniorer.

(Av dom kollentremilarna jag jämförde med gick en i masstart och en med intervallstart…)

Inlagd: 2010-03-28, 20:33
Skriven av: Manne

Det går ju överhuvudtaget inte att jämföra resultat mellan masstart- och intervallslopp på det här sättet. Eftersom svagare åkare har en fördel vid masstarter hade det sett väldigt annorlunda bakom Kalla tror jag (ingen hade kunnat hänga med henne särskilt länge idag).
Tycker än en gång att det inte var vidare smart att köra intervallstart.

Nån som har koll på om det var någon som fick fördel att åka med Kalla eller släppte alla hon kom ikapp direkt? Rickard Andreasson körde ju tillsammans med södergren men där låg södergren mest bakom honom verkar det som.

Anders har verkligen ändrat åktaktik vilket lovar gott inför kommande säsongen.

Inlagd: 2010-03-29, 00:12
Skriven av: Joel Burman

Håller för övrigt med den som påpkeade att Kalla kanske skulle köra en del tävlingslopp mot herrar eller herrjuniorer.
Tycker det vore en väldigt bra ide att prova, bara det inte går ut över den övriga gemensamma träningen med damerna eftersom det är otroligt inspirerande för dem att möta henne.

Inlagd: 2010-03-29, 00:13
Skriven av: Joel Burman

Att jämföra tidsdifferanser mellan olika lopp är vanskligt. Jag tror knappast att Kalla tar ut sig lika mycket i ett lopp där hon redan leder med 2-3 minuter jämfört med hur hon ger järnet i ett WC-lopp. Hur som helst bra åkt av de unga.

Inlagd: 2010-03-29, 07:14
Skriven av: Torbjörn H

Joel: Trevligt att du delar min uppfattning att Kalla och Haag borde få några tävlingar mot herrjuniorer. Det bör vara masstarter för att ge maximal träning i att ligga i grupp och stångas. Jag tror att dom skulle klara sig bra och ge ett väldigt självförtroende sedan när dom möter Björgen och Kowaltzcyk. Och samtidigt ge våra herrjuniorer en tankeställare, för Kalla är på deras tider i dag.

Inlagd: 2010-03-29, 07:40
Skriven av: nisse

Självklart är det vanskligt att jämföra tidsdifferenser mellan olika lopp. Men när man hävdar att 4,5 minuter är för långt avstånd till Kalla på en tremil har man ju också gjort en jämförelse. Man hävdar att de andra åkarna borde varit närmare… Och det var då jag påpekade att 4,5 minuter efter Kalla har gett en ganska bra placeringar på dom andra tremilarna hon gjort, både i masstart och intervallstart.

Inlagd: 2010-03-29, 08:24
Skriven av: Manne

tittar man på NM å FN så är avstånden stora på 3 milen

1 Aino-Kaisa Saarinen 1.24.52,9
2. Virpi Kuitunen + 1.00,8
3. Pirjo Muranen + 3.31,0
4. Niskanen’s + 4.05,0
5. Riikka Sarasoja + 5.32,4
6. Krista Lähteenmäki + 5.56,8

1.Steira
2.Johaug + 0.9
3.Elden + 3.04
4.Toftdahl + 4.17
5. Vikhagen Gjeitnes 5.11
6. Brun-Lie +5.41

Inlagd: 2010-03-29, 09:45
Skriven av: jossa

Hmm.. Hur och varför har langrenn.com översatt Kerttu Niskanen till Niskanen’s Warbler i resultatlistan?

Jarmo Riski avslutade förövrigt sin tränarkarriär i samband med att Vipi slutade.

Inlagd: 2010-03-29, 12:18
Skriven av: Frans

Tyder på att Emma Wikén/Hanna Brodin hade hade varit med och slagits om en topp 5 placering både i Finland och Norge, rätt skönt att veta faktiskt.

Inlagd: 2010-03-29, 13:02
Skriven av: Göran

Hm Niskanen´s Warbler = Niskanens lilla bruna insektsätande fågel.

Inlagd: 2010-03-29, 14:05
Skriven av: josef D

Frans: Innebär detta att Riski slutar som tränare för Saarinen?

Inlagd: 2010-03-29, 14:24
Skriven av: nisse

Ja.

Inlagd: 2010-03-30, 07:53
Skriven av: Frans

Ur CykelNytt:

”Nu är min skidsäsong över för denna gång och det blir fullt fokus på mtb-cyklingen. Naturligtvis kommer jag att ta mig en funderare över en eventuell fortsättning i skidspåret. Men nu blir till mtb till 100%”, säger Kajsa Snihs som i mål hade Johanna Meyer 2,8 sekunder före sig.

Inlagd: 2010-03-30, 12:56
Skriven av: Elin

Skidskytte SM

1 ACO 20.57 0-0
2 Jonsson 21.38 0-1
3 Nilssson 23.13 1-2
4 Domej 23.23 1-2
5 Strömstedt 23.31 2-0

Inlagd: 2010-03-30, 14:06
Skriven av: jossa

Väldigt bra skytte av Strömstedt!!
Intressant att missarna kommer i liggande som borde vara lättare att få till. Hon är inte ens 20 sekunder efter bronset…

Inlagd: 2010-03-30, 14:15
Skriven av: Joel Burman

Obs att AKS slog två landslagsåkare, Bettan och Jenny samt alla strax utanför.

Inlagd: 2010-03-30, 14:16
Skriven av: Elin

Jag befinner mig i Lima på skidskytte-SM som chaufför.
Länge sedan jag såg Anna Karin Strömstedt utstråla sådan glädje som idag.
Landslaget nästa?

Inlagd: 2010-03-30, 14:20
Skriven av: Kjell

Läs om AKS:

http://www.dt.se/sport/article617344.ece

Inlagd: 2010-03-31, 11:16
Skriven av: Kjell

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values