21 mars 2010, av Oskar

Rafflande in i det sista

Till skillnad mot damloppet så var herrarnas jaktstartlopp oerhört spännande trots att Northug lyckades hålla ifrån i täten och utklassa resten. Det jag pratar om är så klart Hellners chans till att avancera i totala världscupen. Tyvärr satte dåligt glid stopp för det idag. Marcus körde starkt i alla uppförspartier men tappade enormt i utförskörningarna varje varv.

Första gången man var nere och varvade på stadion tänkte jag att ”shit Northug är grym på att få med sig farten hela vägen ner”, men när samma sak hände på andra varvet och Hellner ändå inte såg ut att ha tröttnat började jag ana oråd. Och visst, när Manificat gick ikapp Hellner och sen gled ifrån ned mot stadion, ja då var det ett faktum, Hellners andraplacering i totalen förstördes av en klassisk smørebom!

Tråkigt men så är det ibland, synd att det skulle ske just idag bara.

Det är ju sällan det är så spännande och se vilka som ligger på platserna ner mot tionde i vanliga fall, men idag var det åtminstone i svenska och tjeckiska ögon riktigt spännande att följa klungan med Bauer i. Allt gick Sveriges sånär på den extremstarka fransmannen – var kom han ifrån?! Han fanns ju inte med i beräkningarna…

Ander Södergren gör ännu ett bra lopp men blir som vanligt nedspurtad i slutet, men det gör inget. Han är nog rätt så glad över att säsongen nu nästan är över och att han kan börja blicka fram mot nästa år och VM i Kollen.

Tredje svensk blir Mats Larsson som inte helt oväntat rasade ner från tredjeplatsen och blir till slut 19:e. Han är mycket bättre i klassisk stil och har inte alls lika många träningstimmar i ryggsäcken som resten av fältet (skulle vara Södergren då).

Daniel Rickardsson 27:a och Emil Jönsson 30:e. Jens Eriksson som gick ut före dessa svenskar tappade och bled till slut 33:a. Han är vad jag vet bättre i klassisk stil så vi ska inte gnälla. Bra kört!!

falun.jpg

På damsidan var det härligt att se Charlotte Kalla spurta ner Steira. Norskan är iofs inte känd som någon grym spurtare men det är ändå bra att ta hem lite spurtar, inte minst för självförtroendet. Kalla åkte bra idag och det var ingen som ärligt trodde att hon och Steira skulle kunna gå ikapp slitvargen Kowalczyk. Inte i det här vädret i alla fall. Men hur som helst var Kalla snabbast av alla i spåret idag sett till åktid!

Anna Olsson tappade lite idag och fick tillslut placeringen åtta i sitt sista världscuplopp i livet. Tydligen hade hon problem med ögonen sista biten… Åh det är nästan så att man får tårar i ögonen (nej det var inte menat som ett skämt) när man tänker på att hon snart försvinner. Men först är det SM-tremil. Jag hoppas sportspegeln ikväll har gjort ett reportage om henne nu när hon slutat. Det vore pricken över i:t.

Anna Haag tappade ett par placeringar och slutar på femtonde plats idag. Vad gäller åktider så slog faktiskt Lisa Larsen Britta Norgren idag. Det säger nog mer om Brittas form än Lisas.

Till sist, det var fint av Northug att åka och hälsa på alla fansen utmed upploppet. Grymt!

Åktider

Jaktstartresultat

Läs mer: DN, Aftonbladet 1, 2, Expressen

8 kommentarer till ”Rafflande in i det sista”

Kommer förresten ihåg att Anna hade problem med sina ögon ibland när hon var yngre. Tråkigt avslut, men bra kört ändå.

Inlagd: 2010-03-21, 16:24
Skriven av: JE

Kul för Northug! Roligt att se honom gå på 100% här och inte göra en fegis. Det gör honom så värd världscupsegern, Grattis!

Hellner du är bäst!!! fan va dryg media är med sitt 2a platsprat. De får det att låta som 3e plats i touren och världscupen inte är bra nog!
Södergren är ju helskön idag med, härligt!

Grattis till Björgen och Kalla! :)

Inlagd: 2010-03-21, 16:34
Skriven av: Sanna

Jeg tror ikke Hellner hadde veldig dårlig glid, men heller at Manificat hadde fantastisk god glid. Dette har vi sett tidligere i sesongen også. Franskmennene har noe på gang på smøresiden. Manificat er i tillegg blitt en utrolig god fristilsløper og kan bli skummel til neste år!

Inlagd: 2010-03-21, 16:46
Skriven av: drazyc

Instämmer med tidigare talare! Frankrike har grymma vallare, Manificat gjorde ett kanonlopp idag likaså Markus och det hade säkerligen räckt till en andra plats om han haft bättre skidor.

Otroligt kul målgång med Petter (kan knappt föreställa mig kvällstidningarnas rubriker) gillade att han verkligen drog det till sin spets och väntade in i det längsta med att gå i mål.
Säga vad man vill om norrmannen men han är en showman!
För övrigt tror jag inte han kommer vara mätt till nästa säsong som han sa i intervjun både tour de ski och wm på hemmaplan är två gigantiska mål för honom. Däremot säsongen efter kan det kanske vara svårare med motivationen.
Det mest skrämmande är ju att vi ska vara glada så länge de inte anlitar en riktig grym expert på fristilsteknik att träna honom. Då skulle han nog kunna utklassa tidigare i loppen än som nu på upploppen.

Grattis till en underbar säsong Petter!

Inlagd: 2010-03-21, 16:56
Skriven av: Joel Burman

Angående Petter så tror jeg nok han fremdeles blir sulten på seire. Han er tross alt en person som ifølge broren feirer en monopol-seier i tre timer. Han er nok heller ikke 100% fornøyd med OL.

Men det kan bli vanskelig å gjenta en så bra sesongoppladning. Dessuten må vel noen snart sette seg ned og studere taktikken hans i fellesstart, han er i sin egen klasse der.

Inlagd: 2010-03-21, 17:09
Skriven av: Jeremiah

Det var också Magnificats väder idag. Han är väldigt lätt och har ett lätt men effektivt tryck i steget på tvåans växel.

Inlagd: 2010-03-21, 17:17
Skriven av: Frans

Jeremiah: ”Angående Petter så tror jeg nok han fremdeles blir sulten på seire. Han er tross alt en person som ifølge broren feirer en monopol-seier i tre timer.” – Haha!

Jag skulle byta all världens Zlatan för att Thug skulle vara från mitt land.

Inlagd: 2010-03-21, 18:02
Skriven av: J P S

Ja Zlatan er ikke mye svensk i mine øyne, ei heller gidder han å spille på det svenske laget..

Inlagd: 2010-03-23, 00:52
Skriven av: Janek Ermel

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values