Kalla sexa, Olsson nia!

När de filmade åkarna strax innan start kunde man se att Charlotte Kalla log och såg rätt så lugn ut inför vad som komma skulle. Redan då kändes det som om det inte skulle bli något bottennapp likt förra årets tremil i Liberec (som gick i hennes favoritstil fritt) då hon blev 18:e och var rejält besviken. Idag var det helt andra bullar. Däremot syns det att hon har en hel del kvar vad gäller taktiken under loppet. Hade hon fördelat krafterna lite smartare, likt Anna Olsson, kunde det blivit bättre, och framför allt om hon hade bytt skidor när det var en mil kvar, då hade det kunna bli riktigt roligt!

Men det var ändå ganska roligt i Svenska ögon, trots att svenska storfavoriten Anna Haag inte kom till start. Kalla åkte bra och det gjorde även Anna Olsson, som trots sjukdomar och skador är i sitt livs form! Hon åker så rätt och så fint och fasiken, jag säger som Blomqvist, kan du inte fortsätta köra åtminstone en säsong till, Anna? Nästa år på VM då är inte Anna Haag sjuk, då vinner ni stafetten. Nästa år är (kanske) inte Majdic kvar i cirkusen, då får du minst brons! Barnen får vänta ett år till – HÄNG I NU ANNA!!

Hur som helst lät det inte helt omöjligt när hon intervjuades av SVT efter målgång:

”Jag åker ju riktigt starkt. Jag åker ju mitt bästa mästerskapslopp på traditionellt. […] Nej det är klart, kroppen den presterar väldigt bra fortfarande men ja, jag får kanske ta mig en funderare efter våruppehållet så kanske jag har fått tillbaka motivationen. Man vet aldrig med mig.”

Men till DN säger hon:

”Till 90 procent så lägger jag skidorna på hyllan. Men efter sommaren kanske man känner att det spritter i kroppen igen.”

Vem startar Facebookgruppen ”Fortsätt satsa, Anna Olsson!” ?

I tätstriden, som svenskorna inte riktigt var med och krigade om, lyckades Kowalczyk dra längsta strået bara några meter från målet då hon spurtade ner Bjørgen med ynka metern tillgodo. Det var en konstig teknik polskan visade upp, en slags hybrid mellan vanlig stakning och stakning med frånskjut, men det höll!

En som jag verkligen hade unnat en medalj idag var Steira idag, men tyvärr blev det endast en åttondeplats idag. Hon låg länge trea men blev ikappåkt i slutet när hennes ork och skidor inte längre pallade trycket. Synd! Tredjeplatsen gick istället till Saarinen som fick raketfart efter sitt sista skidbyte. Åh tänk om Kalla också bytt…

Resultat

Läs mer: DN 1 2, Aftonbladet

Etiketter: