18 februari 2010, av Oskar

Dagen efter

Nu har jag sovit på saken. Igår vad jag bara förbannad och besviken, tyckte Jönsson var en klant och de andra för orutinerade.

Nu med lite distans till det hela (och en dröm i natt där jag träffade Northug på en fest, ganska sympatisk var han faktiskt) börjar jag mer och mer tycka otroligt synd om de svenska sprintåkarna. Vissa hade enorm otur och andra.. ja vissa andra var nog bara inte tillräckligt starka. Det var OS och det var de bästa som var på plats.

Charmen men också problemet med sprint är just all slump och chansartade händelser. När jag tittar på snowboardcross eller vad det heter, som liknar sprint väldigt mycket, tycker jag bara det ser löjligt ut. Folk ramlar, det är trångt och jag kan inte känna någonting alls för sporten. Sen så inser jag att det inte är så stor skillnad mot skidsprinten… Men det är ju faktiskt sjukt kul när svenskarna vinner, det går inte att komma ifrån.

Äh jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska säga mer än att Jönsson hade en enormt dålig dag på jobbet. Om det var mentalt eller en fysisk svacka kan bara han tala om. Ska bli väldigt intressant att läsa vad han själv säger nu efter några dagar. Ida Ingemarsdotter borde gått vidare. Det låter som en dålig ursäkt med stavproblemet, men jag tror på henne.

Men en sak kan vi trösta oss med, det flesta i landlaget är jävligt unga och kommer kunna glänsa många gånger till framöver. Som Blomqvist skulle sagt: Härligt!

Och just det, jag höll på att glömma: NOG MED FJÄRDEPLATSER!!!! I sprint- och vanliga stafetterna tar vi medaljer.

97 kommentarer till ”Dagen efter”

Känns som om du hade för höga förväntningar. På damsidan tycker jag inte man kunde begära mer, eller ja möjligtvis att ingmarsdotter gick till final men hon hade inte haft en suck i den. Pajen blir 10a, tycker jag är en bra insats av henne. Ung och omeriterad. Bra att hon fått känna på os, om 4 år är hon nog farlig.

Emil Jönsson, ja vad ska man säga om honom? Tyckte han hade mycket att bevisa trots segern i cannmore, och det gjorde han inte.

Inlagd: 2010-02-18, 11:16
Skriven av: Andreas

Angående snowboardcross och skicross så tycker jag du är helt ute och cyklar. Betydligt mer spännande än traditionellt alpint. Det är fart å action, de händer grejer. Det är lixom inte synd om kanadensaren som kom tvåa i herrarnas boardercross för att han landa lite fel i sista hoppet å tappa farten så att yenkaren vann med några centimeter. Visst de kan ses som ett lotteri med både snowboardcross och skidsprint men jag tror ändå i slutändan att man kommer längst med rutin å erfarenhet.

Inlagd: 2010-02-18, 11:17
Skriven av: Andreas

Hellner och Jönsson kommer att bli än mer brutala i lagsprinten efter dessa snöpliga premiärer. så det kommer något gott ur detta det är jag säker på.
Det är nog inte bra att sitta i två veckor och vänta på detta lopp. Alla Svenskar utom Teodor, Anna, Pajala och Ida underpresterade, en del premiärnerver?
Ett lopp innan som Northug hann med att floppa på är nog inte helt fel.

Inlagd: 2010-02-18, 11:18
Skriven av: nisse

Falken blev skadad på nytt så det är inte så mycket man kan säga om hennes skada hon borde ta det lungt och kurera kroppen ett tag och komma igen senare ännu starkare.

Hon sträckte sig i bukmuskulaturen.

Emil Jönsson ja jag vet inte om det var mentalt eller fysiskt tror mera på det senare.

Inlagd: 2010-02-18, 11:20
Skriven av: Andreas P

Ni som tycker att Hanna Falk underpresterade. Hur är ni funtade?

Kolla på intervjun med henne igen http://svtplay.se/v/1893887/langdskidor/hanna_falk_efter_misslyckandet_i_kvartsfinalen , notera att hon är född 1989. Redan söndertränad. Hur kan ni va så fruktansvärda mot henne?!

Inlagd: 2010-02-18, 11:36
Skriven av: Andreas

Det finska damlaget underpresterade gigantiskt igår. I perioden mellan Turin och Vancouver har antingen Saarinen, Kuitunen eller Muranen varit på pallen i princip alla VC eller VM lopp i klassisk sprint. Ingen av dem nådde final igår. Saarinen som åkte jämnt med Björgen i kvalet blev utsalgen av Katerina Smutna!

Sen en fåga. Varför gick Brun-Lie vidare från kvarten och inte Kirsi Perälä fast de hade exakt samma LL tid?

Inlagd: 2010-02-18, 11:36
Skriven av: Frans

Visst hade man lite högre förväntningar det måste erkännas. Anna O skall givetvis ha MVG för sin insats. Pajala och Teodor gjorde nästan mer än vad vi kunde hoppas, grymt bra kvartsfinaler av båda! Ida godkänd insats tråkigt när det strular. Falk har haft sämsta tänkbara förberedelser. Men Lind, Emil och Modin hade jag hoppats mycket mera på.

Inlagd: 2010-02-18, 11:42
Skriven av: Göran

Frans:
Brun-Lie gikk videre på bedre prologtid ifølge de norske kommentatorene.

Inlagd: 2010-02-18, 11:43
Skriven av: Jeremiah

Vart var Mats Larsson när vi behövde honom?

Inlagd: 2010-02-18, 11:44
Skriven av: Göran

Du har rätt. Vi är nog många som är besvikna efter igår. Men nu gäller det att verkligen tänka framåt. Om ett par dagar har Jönsson chansen att visa villken sprinter han är i staffeten. Jag tvivlar inte på att han är i superform. Tyvärr kom han i fel semifinal igår. Hade han varit i den andra är jag övertygad om att han hade klått en av ryssarna. Tillsamans med Hellner i sprintstaffeten så kan det gå riktigt bra. Nu har ryssarna och norrmännen pressen på sig.
Dock är jag otroligt glad att Northug inte vann. Hoppas ahn blir guldlös i detta mästerskapet.

Inlagd: 2010-02-18, 11:48
Skriven av: Abbe

Jeg fryktet Lind på oppløpet, men de enorme stakeferdighetene er jo borte. Det var jo Linds spesialitet.

Inlagd: 2010-02-18, 11:48
Skriven av: Tor

Frans: Saarinen och Kuitonen har utgånget bäst före. Finland har ju duktiga juniorer som verkligen behövs, Undrar om Saarinen fortsätter ett år till?
Ett land till som underpresterar är ju Italien. Var Follis överhuvudtaget med?

Inlagd: 2010-02-18, 11:53
Skriven av: nisse

Läs Emils egna tankar på sin blogg.

Inlagd: 2010-02-18, 12:05
Skriven av: Oskar

Det är ju stor skilnad på sprintbanorna. Düsseldorf och Slottssprinten i Stockholm har ju korta trånga banor med korta upplopp. Passar ju en del. Medans OS banan här, visserligen är tung, men framför allt lång och dessutom ett lånt flackt sista parti som avslutas med ett långt upplopp. För Falken var det framför allt för långt, men hon var ju inte hel i kroppen. Går ju inte att tävla då. Men är man där vill man ju prova. Jönsson såg ju ut att ha koll på läget, men hamnade fel och kunde inte ta upp kampen med norrmännen. Tror att hans ytterkurva i sista nerförsbacken gjorde att, även om han hade högre fart än Norskarna, så tog han sig ju inte om utan fick som stanna upp och sedan så var det ju kört.
Ryssarna hade ju tur att det blev sådant tumullt bakom dom. Annars så hade dom nog inte vunnit.

Inlagd: 2010-02-18, 12:06
Skriven av: Sten

Men nu i efterhand jag är rätt förvånad över Norge, hur kan det komma sig att vinna över Emil är mer viktigt än guld och silver medaljerna som det verkar. Vi har en bra sprinter (plus några orutinerade ännu tex Modin å Teo) Norge har iaf minst 2. På något sätt blir det hela pinsamt… hur kan Emil vara så jvla farlig?! :) Dessutom hamnar Norge nästan alltid med 2 sprinters i finalen å blir överlyckliga för att de slagit Sverige/en svensk. Skrattar lite när jag tänker på detta… Emil måste alltid föra väldigt stor respekt med sig eller vad är problemet?

Inlagd: 2010-02-18, 12:14
Skriven av: Sanna

Så här dagen efter undrar jag om inte besvikelsen är ännu större i Norge. Sprintgutta som brukar fylla alla prispallar kommer hem med en sketen bronsmedalj, dessutom tagen av Petter.
Det måste väl vara en skuffelse?

Inlagd: 2010-02-18, 12:16
Skriven av: nisse

Sanna. De så nok på Emil som den klart største trusselen mot norsk gull. Dersom de sa at det var viktigere å slå ham enn å vinne, så synes jeg det var veldig dumt sagt. Jeg tror heller ikke de mente det.

Videre viste jo historien at det kostet for mye å slå Emil, sammenlignet med russerne som hadde en lettere semifinale samt lenger restitusjonstid.

Jeg vil påstå at selv om Emil ble slått ut i semien, så var det han som knekte nordmennene, ikke russerne.

Inlagd: 2010-02-18, 12:19
Skriven av: Tor

Det som hände Maidic skall inte få hända. Men vilken tävling hon gör efter fallet och med flera brutna revben. Både heroiskt och dummdristiskt. Kunde kostat henne livet. Men att lägga banan så att risken finns att någon skall dräpa sig i en ravin är försvarslöst. Många brister i årets OS-arrangemang. Damernas störtlopps bana. Rodelbanan och ser även att bobbåkarna har stora problem i sin bana med många vurpor och sjukhusbesök. OS skall ju vara svårt, men inte livsfarligt. Hoppas att Maidic kommer tillbaka i spåren igen.

Inlagd: 2010-02-18, 12:19
Skriven av: Sten

Tor: Det ligger något i vad du säger. Helt klart.

Inlagd: 2010-02-18, 12:24
Skriven av: Sten

Videre synes jeg at Petter får litt vel mye dårlig PR i svenske media. Vel har han sagt en del dumme ting, men lite i år.

De som kjenner ham sier han er en beskjeden og veldig trivelig kar. Smørerne sier han ikke er typen som banker i bordet og er sint når de gjør en tabbe, han kommer heller stille og rolig inn og spør hva som skjer.

At han kommer med noen one-liners som da han sa han tok det rolig på en spurt i TdS, og at svenskene nå kunne legge av snakket om hvem som er raskest i spurt får man tåle i idrett. Det er sagt med et glimt i øyet, og jeg synes personlig idretten ville vært kjedelig dersom alle konkurrentene hadde vært som en stor familie og vært kjempeglade uansett hvem som vant.

Northug er en bra kar!

Inlagd: 2010-02-18, 12:33
Skriven av: Tor

Tror ni Hattestad hade tagit guld och Kriukov bommat pallen om de hade bytt kvalplacering. Det är en löjligt stor fördel att gå semi 1 gentemot semi 2. Även Björgen får en perfekt resa kvart och semi, men den var hon värd efter kvalet.

Inlagd: 2010-02-18, 12:43
Skriven av: Jonas

Dette med at Petter sa at han tok det rolig på spurten i TdS er blåst ut av alle proporsjoner. Han var veldig nære på å slippe både Hellner og Cologna før spurten på det løpet. Da han kom inn ble han spurt av en reporter som sa ca. ”det så ut som om du vant lett”. Han svarte da at ”jeg tok det rolig, så du ikke det”. Petter har humor.

Inlagd: 2010-02-18, 12:44
Skriven av: Jeremiah

håller med, media ska förstora allt varje sig det är bra eller inte. Tyvärr ökar de på ”kriget” istället. Jag har inte orkar läsa hälften av vad som skrivs om och inför detta OS!!!

Dessutom ska de babbla en massa om guldchanser hit och dit istället för att bara låta idrottarna utföra sina lopp först. Jobbigt att de ska analysera allt innan de överhuvudtaget har något att analysera!

Jag är inget Northugfan, men jag försöker respektera killen. Hoppas han kan coola ner lite. Kul att han fick en medalj efter den sega starten.

Inlagd: 2010-02-18, 12:46
Skriven av: Sanna

Tor: Petter kommer med dumma uttalanden om sina motståndare med jämna mellanrum. Så gör inte en bra karl. Man kan vara frispråkig som Ferry utan att förnedra andra. Eller en stor idrottsman som Björndalen som kan gnabbas med Ferry utan att det det blir förnedrande och otrevligt.

Inlagd: 2010-02-18, 12:47
Skriven av: nisse

Det fanns en som tippade Nikita Kriukov som segrare redan under kvalet.
Det var Robin Bryntesson i Eurosport.

Hoppas att ni hörde Vacchi och Robin. Kunnigt referat och kommentarer med en stor portion humor.

Inlagd: 2010-02-18, 13:07
Skriven av: Elin

Uansett hva Emil selv sier, så tror jeg nok at han har noen mentale arr etter å ha mislyktes i to mesterskap på rad etter å ha vært blant de store favorittene.

Dette vil sannsynligvis prege ham også i neste mesterskap, og det er i slike tilfeller man trenger idrettspsykologer…

Inlagd: 2010-02-18, 13:24
Skriven av: Tor

Jeg hater det ryska sprintlaget. Hvorfor forsvant de alle i Canmore? De er dopa på cera og anabole + bloddoping hele gjengen garantert.

Nei, heller dobbelt svensk enn de jækla russerne..

Inlagd: 2010-02-18, 13:49
Skriven av: Janek Ermel

nisse;
Jag har vid två tillfällen stått nära Petter under en intervju vid målet.

Visst är det tur att vi har svenska tidningar som tolkar vad han sa så att jag med min halvnorska bakgrund också fick veta vad han sa.

Inlagd: 2010-02-18, 14:09
Skriven av: Elin

Björndalen pratar en norska som man förstår. Men många andra norskar snackar på dialekter som man inte begriper.

Inlagd: 2010-02-18, 14:15
Skriven av: Sten

”Brun-Lie gikk videre på bedre prologtid ifølge de norske kommentatorene.
Skriven av: Jeremiah”
Märkligt att prologtid skall vara med och avgöra i kvartsfinalerna.

Sen tyckte jag det kändes som om luften gick ur norrmännen när Jönsson var utslagen. Ryssarna fick det väldigt lätt i finalen. Kändes som om norrmännen hade alltför stor fokus på att slå Jönnsson.

Inlagd: 2010-02-18, 14:16
Skriven av: Frans

Njae, vi kan väl unna oss att vara försiktiga med drastiska dopinguttalanden? Ryssarna åkte inte så fort i finalen, men norrmännen orkade inte efter semin. Vi har sett det i andra finaler i sprint, inget ovanligt.

Inlagd: 2010-02-18, 14:43
Skriven av: Anders

Russerne kan takke seg selv for at de fleste mistenker de.. Et dopet lag med både utøvere som har blitt tatt før og som forhåpentligvis blir avslørt igjen før eller siden og avstengt.

Inlagd: 2010-02-18, 15:26
Skriven av: Janek Ermel

Frans;
Så är reglerna, bättre än att lotta när flera har samma tid eller……?

Inlagd: 2010-02-18, 15:31
Skriven av: Kjell

Är väl bara helt rätt att prolog tiden avgör vid samma tid….

Inlagd: 2010-02-18, 15:34
Skriven av: jossa

Det ska bli spännande med dubbeljakten. Jag tror att Johan Olsson kan skrälla lite där. Nu har vi ju inte sett honom åka så mycket klassiskt i år men hans skateing fungerar ju klockrent och han verkar vara i toppslag. Och vi vet hur bra han är i klassiskt.. Vi har två riktigt härliga medaljchanser imorgon som jag ser det på herrsidan.

Och på damsidan ser det ju knappast sämre ut med medaljsugen Haag och en Kalla som inte har några prestationskrav på sig och kan åka avslappnat.

Det kan bli grymt kul imorgon och det skulle vara välförtjänt efter gårdagens skitdag.

Inlagd: 2010-02-18, 16:02
Skriven av: Gabriel

Janek Ermel>> var var ni i Canmore???

Inlagd: 2010-02-18, 16:22
Skriven av: Jonas

Nu har jag tröttnat på Petter Northug. Mer osympatisk idrottare får man leta efter. Sedan spelar det ingen roll vad alla norrmän eller halvnorskor här inne säger. En stor idrottsman blir man inte bara av sina prestationer på idrottsbanan utan även hur man uppträder efter man kommit i mål eller vid sidan av idrottsbanan. Och där Petter mycket att lära sig.

Tacka vet jag Marit Björgen. Måste bara få gratulera henne till guldet. Hon är en stor idrottskvinna, uppträder alltid trevligt och ödmjukt och visar stor respekt mot sina medtävlare.

Inlagd: 2010-02-18, 16:24
Skriven av: swestam

Kan rekommendera att läsa John Northugs (Petter Northug jrs. far) blogg här: http://johnnorthug.tv2blogg.no/

Väldigt sansad vad det verkar. Varnar för att skrika ”fiasko” när det går tungt för sin son, samt vägrar späda på dopinghysterin mot Ryssland.

Innerst inne hoppas jag Petter är lika ”snäll” som sin far, men det är ju svårt att tro det när han uppför sig som värst. Men jag hoppas det är bara missriktad adrenalin.

Inlagd: 2010-02-18, 16:40
Skriven av: Skidjan

Hej!
Rätt skidintresserad och måste därför passa på att fråga på detta vettiga forum. Borde inte Ingmarsdotter kunnat stänka Kuitunen i till sista kurvan. Tidigt på bortre långsidan är hon ju en skida före = Byt till innerspår?. Någon som förstår varför hon inte gjorde det förutom att tröttheten såklart påverkar aggerandet?

Inlagd: 2010-02-18, 16:49
Skriven av: One96

Man blir rätt förbannad på Northug när han återigen slänger ur sig en nedtryckande kommentar till en redan slagen och besviken konkurrent. Det är precis detta som gör att jag ogillar honom. Att vara frispråkig är en sak, men det Northug håller på med är att nedvärdera och psyka medtävlare. Han är en väldigt osportslig vinnare. Att få norrmän verkar störa sig på Northugs stil beror förhoppningsvis på att de är förblindade av hans framgångar. Det andra alternativet är inte lika smickrande.

Själv hade jag skämts om Kalla i måndags sagt att ’Nu kan Björgen sluta snacka’.

Det var för övrigt riktigt kul att Björgen vann igår, det var hon värd. Om inte svenskorna vinner så ser jag gärna att det går bra för henne, Steira och övriga norskor. Det föreligger inte riktigt på samma sätt med Northug om jag uttrycker mig blygsamt.

Inlagd: 2010-02-18, 17:09
Skriven av: Digit

Digit: Kvinnor är klokare än män och män är klokare än pojkar och Petter är en pojk. Alltså inget att bry sig om egentligen.
Han kommer aldrig att uppleva det som Stenmark tyckte var det största (större än OS guld) att hans motståndare tyckte att han var en värdig vinnare.

Inlagd: 2010-02-18, 17:20
Skriven av: nisse

One96:Ingmarsdotter hade slagit
Kuitunen om hon inte fått problem med remen i staven lossna eller gick av på upploppet

Inlagd: 2010-02-18, 17:56
Skriven av: jossa

Jeg tror mye av grunnen til at mange svensker ikke ser ut til å like Northug, er rett og slett fordi dere ikke kjenner ham like godt som oss nordmenn.

Northug har blitt et drømmeobjekt for media. De elsker ham på alle tenkelige måter og spiller vanvittig på ryktet Northug har for å være ”kaxig” etter konkurranser. Det er ikke den samme Northug under eller rett etter konkurranser enn den Northug som ellers opptrer i media.

Igår skrek VG (norsk tabloidavis) til Petter rett etter semifinalen ”Der var svensken borte, Petter?”. Hva skulle han svare? Han vet at media ønsker seg et ”kaxig” svar, og da fleiper han tilbake at ”Nå kan han bare legge opp”.

Dere må forstå at Northug egentlig er en ganske annen person enn det dere har inntrykk av. Han takler presset ved å spille på humor og medias egne inntrykk av ham. Det er da ingen som virkelig tror at Northug mener Jönsson bør gi seg?

Så skal det også legges til at jeg særlig synes Expressen vrir og vrenger på alt Northug (og Hegle Svendsen i skidskytte) sier for å få det til å høres ekstremt ille ut. Ting sies som regel i en humorisitisk sammenheng i en bestemt kontekst.

Inlagd: 2010-02-18, 18:08
Skriven av: drazyc

swestam;
Jag menade att tidningarna förvanskar så mycket av vad som sägs, inte bara av Petter utan också av många andra i olika sammanhang.
I rubrikerna är det än värre, senast Expressens om Bjørgens fuling mot Anna O.

Jag har sett drygt 10 tävlingar live den här säsongen.

När jag jämför speakerintervjuerna med vad som skrivits i vissa tidningar dagen efter tvivlar jag att jag varit på plats.

Jag har träffat flera journalister i vinter vars enda erfarenhet av skidåkning är någon alpresa i ungdomen.
Då är det inte lätt att referera längdåkning.
Lättare att försöka hitta något rykte eller någon skandal.

Nu ska jag inte dra alla över en kam, i många lokaltidningar kan du hitta mycket bra reportage,reportage om loppet inte om kringaktiviteter.

Lyckliga ni som tror på vad som skrivs i tidningarna.

Inlagd: 2010-02-18, 18:11
Skriven av: Elin

Trodde Northug lär sig att behandla folk med respekt efter turerna runt Teichmann men tydligen inte. Fattar inte att man övertaget hånar någon som inte lyckas lika bra under samma tävling. Det är himla lågt!

Inlagd: 2010-02-18, 18:13
Skriven av: Sanna

Jossa:

Absolut, men borde varit fördel att komma in före på upploppet då hon trots stavremmsproblemen verkade åka jämnt med Kuitunen över upploppet.

Inlagd: 2010-02-18, 18:28
Skriven av: One96

För övrigt kanske herr Petter hånade pressen och kommentaren om svensken? Han sa ju tex om sig själv efter 41a platsen på 15 km fritt, jag bör ta första planet hem för detta är för dåligt!

Inlagd: 2010-02-18, 18:32
Skriven av: One96

Förresten undrar om inte Emil är lite för taktisk, typ som Gunde att alla detaljer är så viktiga så man ”glömmer” det spontana som kan hända i sprint?

Inlagd: 2010-02-18, 18:35
Skriven av: Sanna

Jag undrar om inte Emil brände lite för mycket form på sin urladdning i Canmore. Det känns som att det var där han hade sin formtopp. Men det visar sig på måndag om detta bara var ett olycksfall i arbetet eller om formen verkligen är på väg ned.

Vad gäller Northug så förstår jag inte att man som han väljer att sätta sig i en situation där massor av människor gottar sig åt honom när han gör ett dåligt lopp. Alla bara väntar på att få skratta åt honom när det går dåligt.

Är det någon som känner så med Anders Södergren t ex?

Inlagd: 2010-02-18, 18:52
Skriven av: Gabriel

http://www.expressen.se/sport/os2010/langdskidor/1.1886758/norges-psykning-av-jonsson-lagg-av

Ordkriget fortsätter, vad är den norska sprinttränaren för figur egentligen?

Inlagd: 2010-02-18, 20:33
Skriven av: Martin V

Det var jammen et uventet gull av Tora Berger. Den evige firer som hun er blitt kalt.

Nå tror jeg hennes bror Lars inspireres til å gå en fantastisk 4. etappe for Norge i langrennsstafetten, og sender ut Petter i gullposisjon.

Inlagd: 2010-02-18, 20:37
Skriven av: Tor

Tyvärr så lider många norska åkare av lillebrorskomplex ; att slå svensken är viktigare än nåt annat…

Inlagd: 2010-02-18, 20:44
Skriven av: Gunnar K

Tor: Det er 4 etapper i stafetten.. Herlig av Tora! Go Lesja, Go Norge!

Inlagd: 2010-02-18, 20:45
Skriven av: drazyc

Kul för Norge och Tora.
Måste bara säga hur besviken jag är på både svenskar och norrmän som är så fantastiskt käpphöga och dryga när det går bra för dem och sparkar på dem som ligger. Sen i nästa minut sågar de sina egna.

Uppför sig som gamar på sina egna och brölapor inför andras. Ni vet ingenting om idrott eller sportsanda.

// Besviken efter att ha läst både svenska och norska kommentarer på expressen och så vidare..

Inlagd: 2010-02-18, 20:49
Skriven av: Skidjan

Här förfasar vi oss över att Norskarna, både löpare och ledare, är onödigt negativa i sin bedömning av Emil J. Men rubriken i föregående inlägg är ju oxå ett konstaterande av vad ägarna av bloggen hastigt ansåg. Sedan så ser jag ju i kommentarerna att alla bloggare här tror på Jönsson som bäst i världen, men inte i går.

Inlagd: 2010-02-18, 20:50
Skriven av: Sten

Han sprinttränaren Aune är/var väl ihop med en svenska och bor/bodde i Bromma.

Märkligt lågt av honom, antagligen en del av psykkriget, kanske gör han vad som helst för att få vinna? Tidigare beundrade jag honom som den bästa tränaren i i skidnorge, men jag kanske måste omvärdera.. tråkigt.

Inlagd: 2010-02-18, 20:52
Skriven av: Skidjan

Jag vill att Christer Ulfbåge åker hem och går i pension. I alla sändningar han har kommenterat i vinter, så har det inte varit bra. Tycks inte ens se det som sker i TV-rutan än mindre hitta resultat i datorn. Eller tycker ni att han gör det bra?

Inlagd: 2010-02-18, 20:53
Skriven av: Sten

Ulfbåge är klart godkänt, det är väl bara Anders+Jacob eller Vacchi som skulle vara bättre. Tveksamt om A+J skulle vilja kommentera nåt sånt.

Herrarnas jaktstart var riktigt bra kommenterat, bästa på länge.

Inlagd: 2010-02-18, 20:58
Skriven av: Skidjan

Grattis Tora Berger!!! :)

Inlagd: 2010-02-18, 21:00
Skriven av: Sanna

Skidjan: Du måste vara en av dom få som tycker att Ulfbåges strapatser är klart godkända. Jag känner ingen som ger honom godkänt.
Sedan har jag en till som jag inte tycker är bra och det är Babben i sina fjantiga intervjuer. Lägg pengarna på något annat.

Inlagd: 2010-02-18, 21:15
Skriven av: Sten

Elin: om det nu är som du säger, varför förvanskas då aldrig Björgens uttalanden om svenskorna. Jämför vad Björgen sa om sina svenska konkurrenter efter att tagit brons i fristilsloppet med vad Petter sa om sina svenska konkurrenter efter ha tagit brons i sprinten. Eller när han struntade att prata med media när han åkt fristilsloppet medan alla svenska längdåkare som misslyckats talar med media.

Petters brist på ödmjukhet och brist på respekt för sina konkurrenter gör att han aldrig kommer bli en stor idrottsman i mina ögon.

Inlagd: 2010-02-18, 21:16
Skriven av: swestam

Tråkigt för Helena all form är som bortblåst. Där ser man vad som kan hända på ett OS. Kan vara en släng av detta som drabbat Jönsson, det går nog inte att förutse vem som drabbas.

Inlagd: 2010-02-18, 21:21
Skriven av: nisse

Grattis Tora? Ingen som fattat det stora idag? Grattis Darya Domracheva till bronset. Världens mest utskrattade skidskytt får lite revansch.
Fast jag är väl enda medlemmen i söta Dasha’s Fan Club

Inlagd: 2010-02-18, 21:27
Skriven av: gnällspik

hihi.
Läste just detta?
”Fyra revbensbrott för Petra Majdic – OS över” längd.se
– Det kan ha varit den sista tävlingen i min karriären, säger Majdic efter sprinten igår.

OJ!!! stämmer detta?

Inlagd: 2010-02-18, 21:33
Skriven av: Sanna

”hihi” skulle höra till till domdracheva.

Inlagd: 2010-02-18, 21:34
Skriven av: Sanna

Virpi Kuitunen åker inte DP sjuk?? Finskalaget
Saarinen
Roponen
Muranen
Sarasoja

Inlagd: 2010-02-18, 21:43
Skriven av: jossa

Skidjan;
Du och flera andra missade tydligen Eurosport.
Vacchi med Bryntesson.
Toppen!!!!
Frågan år om Robin är ännu bättre som kommentator än som åkare?

swestam;
Jag skrev vad jag upplevt på plats under årets tävlingar och vad jag dagen efter läst i vissa tidningar.

Har alltså inget med Northug eller Bjørgen att göra eftersom jag sett dom live bara i Beitostølen den här säsongen.

Jag brukar nästan varje vecka åka till biblioteket för att läsa diverse ortstidningar, papperstidningar alltså.

Igår läste jag några bra referat från bl.a. Karolinerloppet.

Inlagd: 2010-02-18, 21:49
Skriven av: Elin

Komentatorer är en smaksak jag har sett skidor i massor av år.. många här tycker Blomqvist är så jäkla bra men jag tycker han åxå missar rätt ofta…
men som sagt en smaksak

Inlagd: 2010-02-18, 21:54
Skriven av: jossa

En liten digresjon er at både Marit Bjørgen og Tora Berger, som begge har kommet sterkt tilbake etter tunge perioder i karrieren, har benyttet idrettspsykologer og Tora takket faktisk psykologen sin for å hjulpet henne med å få de riktige vinnertankene tilbake.

Inlagd: 2010-02-18, 21:58
Skriven av: Tor

Tråkigt med Majdic. Men vilken prestation att åka in på bronsplats med fyra spräkta revben.

Inlagd: 2010-02-18, 21:58
Skriven av: Sten

Efter Anja Perssons vurpa i störtloppet i går. Kunde man ju aldrig tro att hon skulle fixa ett brons i superkomben. Bara att buga och bocka för den prestationen.

Inlagd: 2010-02-18, 22:19
Skriven av: Sten

Snacka gärna om annat än längdsprinten igår i ”Allmänt OS-snack”-tråden, länk finns i högermenyn. Eller klicka här http://www.skidpepp.se/2010/02/15/allmant-os-snack/

Inlagd: 2010-02-18, 22:48
Skriven av: Jörgen

Jörgen,

Kanske dags att göra slag i saken och skapa ett riktigt forum? Det vore skitkul om så skedde, tycker i alla fall jag. Bloggen kan ni ha kvar ändå.

Inlagd: 2010-02-18, 23:37
Skriven av: Gabriel

Sten: ska bara fatta mig kort eftersom det borde avhandlas i en annan tråd.

Han är inte på nåt sätt bäst men försök hitta någon bättre utom kommentatorer upptagna på annat håll. Jag kommer inte på en käft.

Elin: Ja, Vacchi är bra. Kanske blir det framöver då :)

Inlagd: 2010-02-18, 23:41
Skriven av: Skidjan

Gabriel: det är Oskar som äger bloggen och bestämmer men vi är medvetna om det (och eniga). Det lär inte hända något nu under brinnande OS men kanske senare.

Inlagd: 2010-02-18, 23:55
Skriven av: Jörgen

Kalla,Haag,britta och ida gör dagens jakt

Inlagd: 2010-02-19, 03:17
Skriven av: markus

Sten: Ulfbåge har missat mycket i alla år.

Inlagd: 2010-02-19, 09:20
Skriven av: Alexander

Jag ser att en del norrmän som är inne i det här forumet tycker att man inte ska ta på allvar det som de norska gutterna säger. Må så vara att någon/några är omogna och inte riktigt förstår att de skapar dålig stämning men jag tycker att det saknas lite ledarskap hos de norska ledarna på den manliga sidan just nu. Lär av hur det fungerar på tjejsidan där det verkar vara hur fin stämning som helst.

Inlagd: 2010-02-19, 10:00
Skriven av: Torbjörn H

PS. Eller lär av hur det funkar för skidskyttarna. Rått men hjärtligt! Det är glimten i ögat som är helt avgörande, det känns direkt om den saknas. Någon jämför Northug med Ferry men om man likställer dessa då har man missat mycket.

Inlagd: 2010-02-19, 10:07
Skriven av: Torbjörn H

Björn Ferry är verkligen en galet skön kille. Kul att se hans märkliga konstverk igår. Ett typiskt utspel från Björn som jag hittade på Aftonbladet:

”– Jag har inte kunnat sova. Jag har legat och tittat i taket. Och lyssnat på Nisses andhämtning. Fast det hände en rätt rolig grej. När Nisse gick upp och pissade vid halv sex på morgonen hoppade jag över och lade mig i hans säng. När han kom tillbaka och skulle lägga sig låg jag där och skrämde honom. Han blev rädd – och lite förbannad.”

Det är humor det! Det som Petter Northug håller på med kanske man kan få till humor om man verkligen anstränger sig. Jag ser det dock mer som vuxenmobbning.

Inlagd: 2010-02-19, 10:41
Skriven av: Gabriel

Torbjörn H: Er helt enig i at glimtet i øyet er avgjørende for at slikt snakk kan aksepteres. For meg er det relativt tydelig at både Northug, Svendsen og Ferry har glimt i øyet når de snakker ”litt skit” om motstanderen. Sammenlign med Serena Williams i tennis når hun snakker ”skit” om motstanderen, så vil du skjønne forskjellen!

Northug har jo tidligere sagt at mediekonflikten mellom han og Hellner absolutt ikke er på alvor, og at både ham selv og Marcus er fullstendig klar over at dette bare er spøkefullt. Northugs måte å psyke seg selv opp er å kødde med motstanderens svakheter. Alle må skjønne at Northug ikke mener dette på fullt alvor.

Inlagd: 2010-02-19, 10:41
Skriven av: drazyc

Petter är nog en sådan åkare man antigen älskar eller inte alls kan med..

Inlagd: 2010-02-19, 11:01
Skriven av: Sanna

drazyc. Jag håller inte med dig. Det handlar inte om vad man egentligen menar, eller om Emil Jönsson själv fattar att det är ett skämt. Är man fyrfaldig värlsmästare och vet att det trycks upp t-shirtar med ens ”kaxigheter” på, måste man ta ett ansvar för vad man säger och hur det kan uppfattas.

Det finns nog en väldig massa skidentusiaster som inte ser sånt som ett skämt. Det kommer inget gott av det, bara hatisk stämning.

Om Marthe Kristoffersson skulle få till en dålig sträcka i årets OS-stafett så att Norge missar medalj igen… Vem skulle då tycka att det var ett lustigt skämt om Kalla och Ingesson sa till media med ”glimten i ögat” att hon inte har några mästerskapsnerver och lika gärna kan sluta? Eller om Wassberg hade skämtat på samma sätt mot Mieto efter att ha slagit honom med en hundradel. Det vore osmakligt, även om dom inte menade något dumt ”egentligen”.

Inlagd: 2010-02-19, 11:10
Skriven av: Manne

Håller med där på ett sätt om Mathe får problem igen vill man nog snarare ge henne en jättekram…

Inlagd: 2010-02-19, 11:18
Skriven av: Sanna

Manne: Nå er det ikke slik at Northug sa til norsk eller svensk TV etterpå at Jönsson kunne legge opp. En VG-reporter fremprovoserte en slik kommentar rett etter målgang, og det er jo nesten blitt slik at Northug fremstår som ”kjip” i norsk presse eller kjedelig dersom han ikke følger oppfordringen og kommer med en eller annen ”kaxig” kommentar.

En lignende kommentar har jo Saarinen kommet med om Kristoffersen (med glimt i øyet). Jeg kan ikke si jeg reagerte så mye på det. Slikt sies i adrenalinrus, og det må man akseptere, synes jeg.

Inlagd: 2010-02-19, 11:21
Skriven av: drazyc

Sedan en annan sak som många hävdar, inte minst norrmän, och det är att för att vara en riktig vinnarskalle så måste man vara lite halvarrogant. Värre skitsnack finns inte. Det finns massor av vinnarskallar som uppträder på det mest ödmjuka sätt och aldrig skulle komma på tanken att nedvärdera en motståndare. T.ex. norrmännen Daelhi och Björndalen. Eller en av de största vinnarskallarna, Ingemar Stenmark.

Inlagd: 2010-02-19, 12:19
Skriven av: Torbjörn H

När Wassberg slog Mieto med en hundradel så krävde Wassberg att de skulle dela på guldet. Men Mieto vägrade. Vilka sportsmen. Ibland längtar man tillbaka till de hårda, men sportsliga grabbarna.

Inlagd: 2010-02-19, 12:28
Skriven av: Gabriel

Den största vinnarskallen just nu har nog Anja Pärsson och hon har väl aldrig pratat nedlåtande om konkurrenter. Northug hånar ju tom lagkamrater som Hofstad.

Inlagd: 2010-02-19, 12:39
Skriven av: Alexander

äh ska vi sluta fokusera på Norge nu och prata om det svenska laget istället?
Vilka grabbar som kan lyckas på dubbeljakten till exempel?

Inlagd: 2010-02-19, 12:44
Skriven av: Sanna

Når det gjelder herrenes løp, tror jeg Johan Olsson kan bli veldig farlig. Han viser jo strålende skøyteform nå, og hans kapasitet i klassisk er det jo ingen tvil om. Jeg tror Olsson blir deres største medaljekandidat, men Hellner har også en mulighet dersom han henger med i klassiskdelen.

Vi må dessverre satse alt på ett kort, nemlig Northug. Sundby påstår at han har en medaljemulighet (!), noe jeg virkelig synes er å ta vann over hodet..

Inlagd: 2010-02-19, 13:10
Skriven av: drazyc

Ur svensk synpunkt så är det en hel del som talar för Johan Olsson. Däremot så undrar jag om Hellner hinner återfå krafterna efter måndagens urladdning, jag är väldigt tveksam. Jag börjar också bli pessimist när det gäller grabbarnas sprintstafett, Jönssons form tror jag inte är på topp och därtill en förmodligen sliten Hellner. Nej, då har jag betydligt större förhoppningar på tjejerna och där kan vad som helst hända. Kallas och Haags form har nog aldrig varit bättre.

Inlagd: 2010-02-19, 13:34
Skriven av: Torbjörn H

Rickardsson kan nog gå bra i dubbeljakten, han gör ju framsteg i parti och minut. Södergren ska inte räknas bort, bara formen är på uppåtgående!

Jag tycker vi har fyra topptio-kandidater på herrsidan. Hoppas en av dem kan drämma till riktigt ordentligt, alla är dessutom inte helt otänkbara medaljkandidater på en bra dag.Hellner och Olsson är väl, om man ser på 15k, två klara sådana.

Lika klara om inte mer är Anna Haag och Charlotte Kalla. Både Charlotte och Anna har ju en riktigt trevlig spurt dessutom om det skulle bli en grupp in på slutet. Klara medaljkandidater!

Inlagd: 2010-02-19, 14:18
Skriven av: Skidjan

Är det säkert att Hellner åker jaktstarten? Tidigare har det ju varit osäkert… Hörde en radiointervju innan 15 km då han inte bestämt sig, men sa att det just då lutade åt att han skulle starta i jaktstarten.

Angående sprintstafetten undrar jag om det inte vore klokt att vända på Jönsson och Hellner så att Hellner tar sista sträckan.

Inlagd: 2010-02-19, 14:25
Skriven av: Manne

Blir spännande att se hur Ida klarar 7,5 km stenhård klassisk körning idag. Ida eller Magdalena i längdstafetten, vem har bäst vilja/igelförmåga?
Bauer vinner. Skall aldrig glädjeruset efter Domrachevas brons lägga sig?

Inlagd: 2010-02-19, 15:06
Skriven av: gnällspik

Her er grunnen til den Norske sprinttrenerens oppførsel: http://www.dagbladet.no/2010/02/19/sport/ol_i_vancouver/ol_2010/langrenn/10482775/
De hadde tydligvis fått streng beskjed på lagledermøtet om at utøverene som ikke startet korrekt ville bli disket. Det var det han var irritert på og bakgrunnen til kommentarene. Men det er jo ikke kommet frem i svenske aviser.

Inlagd: 2010-02-19, 15:56
Skriven av: tkh

tkh. Det som Aune fått mest kritik för är ju att han både innan och efter sprinten gått ut i media med att Jönsson inte är någon mästerskapsåkare och har dåliga nerver. Det tycker jag personligen är ovärdigt en landslagstränare och det skapar en hatisk stämning som är helt onödigt. Vill han nödvändigtvis prata ner Jönsson som pepp för sina egna åkare, bör han göra det internt.

Om Jönsson och Falk skulle diskas måste ju vara något för en jurry att avgöra och ursäktar ju inte offentliga hån av enskilda åkare.

Inlagd: 2010-02-19, 16:46
Skriven av: Manne

Tror inte alls på Jönsson i längdstafetten. En suverän sprinter när det fungerar men han är orutinerad och har åtskilligt att bevisa både i längdstafett och speciellt i mästarskapssammanhang.

Låter hellre Södergren i 75% form åka än en Jönsson i 90% form.

Inlagd: 2010-02-19, 20:36
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values