10 februari 2010, av Oskar

Som väntat, inga längdåkare på invigningen

2010olympics.jpg

Jag måste säga att det är riktigt tråkigt att inga längdåkare kommer till invigningsceremonin av OS. Tydligen blir det endast ”några ledare och slip- och vallagubbar”. Visst, jag kan förstå den långa resan ner från Whistler, men samtidigt är invigningen en väldigt stor del av hela OS och som tv-tittare tycker jag nästan man kan kräva att alla aktiva ska vara på plats! Det höjer ju stämningen otroligt av att få se längdlaget där istället för ettt knippe hockeygubbar.

Om det nu är så att många andra länder har med sin längdtrupp i tåget blir jag riktigt besviken.

15 kommentarer till ”Som väntat, inga längdåkare på invigningen”

Håller med dig Oskar!

Ibland kan jag irritera mig på att aktiva tar sig själva på för stort allvar. Om det inte vore för publiken så kunde de inte ägna sig åt sin idrott. Och är det någon gång man ska ställa upp för tittarna så är det på en OS-invigning.

Sen är det ju inte så att de ska resa över halva jordklotet. Det är 2 timmars bilresa dit och 2 timmar hem. Vem har tappat formen för att man spenderat några timmar i en bil?

Om jag var där som aktiv skulle jag bli vansinnig om jag inte fick gå på invigningen. Det är ju bland det största man kan få vara med om som idrottare. Dessutom tror jag det kan hjälpa till att få en ordentlig tändning inför tävlingarna om man är med på invigningen.

Inlagd: 2010-02-10, 09:29
Skriven av: Gabriel

Word! Ska vi gå ihop och hyra en taxi till de längdåkarna som är sugna?

Inlagd: 2010-02-10, 10:24
Skriven av: Oskar

Herregud om skidskyttetjejerna hade skippat invigningen hade jag förstått eftersom de kör på lördagen men längdåkarna börjar inte förän på måndagen!

Inlagd: 2010-02-10, 10:44
Skriven av: Andreas

Oskar, du kan ju alltid starta en facebook-grupp…

Inlagd: 2010-02-10, 11:02
Skriven av: Gabriel

Kan inte bry mig mindre, bättre de tränar och vilar i stället.

Inlagd: 2010-02-10, 11:18
Skriven av: Fredde

Jag förstår definitivt att de inte åker ner på invigningen som är mer av en uppvisning. Det viktiga med OS är inte att visa upp sig. Det är tävlingarna som gäller.. Om man inte själv varit i den situationen som åkarna så kanske man inte kan kritisera åkarna för mycket. Det är deras val och/eller kanske ledningens och jag tycker man ska respektera deras beslut. Många kräver att dom ska vara i sin bästa form på OS och enligt media så ska flera medaljer redan vara givna. Trots att på OS kommer många åkare formtoppade som inte varit utvilade på VC-tävlingar.

Inlagd: 2010-02-10, 11:21
Skriven av: Jodå

Helt rätt att avstå invigningen finns ingen annleding att delta.. skulle dom vara med skulle de bli en sen kväll kunna dra på sig sjukdom är restid.. månag av dom aktiva avstår helt frivillig dom vill inte riskera något.

Inlagd: 2010-02-10, 11:47
Skriven av: jossa

Det är OS. Det är otroligt få förunnat att få vara med i det största idrottsevenemanget som finns. Det är klart man ska vara med på invigningen.

Det är idrott och det är folkfest. Det är inte liv och död.

Inlagd: 2010-02-10, 12:08
Skriven av: Gabriel

Jag tycker det är bra att de inte kommer. Jag gillar att det är 100% fokus på tävlingarna. Hoppas även att de skärmare, framförallt unga, åkare från media. Jag läste att Falk hade tyckt att det blivit för mycket med media och sliten av det.

Till nästa OS hoppas jag att en skidåkare bär flaggan baserat på guldmedaljerna från detta OS.

Inlagd: 2010-02-10, 12:23
Skriven av: Alexander

Instämmer med åkarna, invigningen är bland det tråkigaste under spelen. Sporten är det viktigaste…

Inlagd: 2010-02-10, 12:25
Skriven av: Gunnark

Jeg leste at de norske sprintguttene skulle ned til Calgary på åpningsseremonien. Flott, har vi i alle fall noe å skylde på når Emil slår dem.

…for det tror jeg han gjør.

Inlagd: 2010-02-11, 08:33
Skriven av: Tor

Tor: Hattestad lät verkligt oroad i Langrenn.no.

Inlagd: 2010-02-11, 08:37
Skriven av: nisse

Ja jeg tror Hattestad er på defensiven. Han har jo ikke vist noe i år. Det skulle ikke forundre meg om Bjørn Lind blir Jønssons sterkeste utfordrer til OL-gullet.

Spennende blir det i alle fall, men jeg tror de fleste holder Jønsson som favoritt basert på prestasjoner hittil i sesongen. Mannen er jo sinnsykt rask!

Inlagd: 2010-02-11, 09:11
Skriven av: Tor

Håller med Gabriel att längdåkarna , är ibland mer än lovligt pretantiösa. värst är Johan Olsson i mitt tycke

Inlagd: 2010-02-11, 09:37
Skriven av: Erik

Helt riktigt att skidåkarna står över invigningen. Visst den kan vara sevärd. Men jag som längdfantast bryr jag mig inte ett dugg om längdåkarna visar upp sig på invigningen. Det tror jag de flesta skidintresserade håller med om.

Resan från Whistler till Vancouver tar ca 2+2 timmar tur och retur och att vara på invigningen ca 4 timmar blir en hel arbetsdag totalt. Nej, helt rätt att skippa.
Det är inte liv och död som någon skrev, nej visst. Men ett os är vart fjärde år och dom kanske bara kan vara med i 1 eller 2 os. En åkare kanske har sin topperiod på 3-4 år då han eller hon har sin största chans att prestera bra. Då gäller det att optimera allt runt omkring.

Inlagd: 2010-02-11, 12:08
Skriven av: Skiåkare

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values