10 februari 2010, av Oskar

Blågula rastafaris?

ratt-large.jpg
rastaemil.jpg
Foto: urspår.se

Jaha, så det här, den nya OS-kollektionen. Det är två saker jag stör mig på vad gäller mössorna.

• Ett, varför envisas att använda en så jävla matt blå? Sveriges färger är inte himmelsblå utan djupblå!
• Två, rökte kläddesignern gräs när han/hon designade mössan? Byter man bara ut färgerna mot de jamaicanska så blir det en perfekt mössa att gömma rastaflätorna i…

Oh well, som tur är behöver vi nog bara se dessa mössor en gång och det är under invigningarna. Resten av tiden hoppas jag skidåkarna har tävlingsmössorna på!

PS. jag har inget emot jamaikaner eller reggae osv (faktum är att jag var jävligt inne på dancehall och ragga någon gång på 90-talet) men jag slipper gärna stilen under vinter-OS.

6 kommentarer till ”Blågula rastafaris?”

haha jag tycker mössan är rätt skön, men håller med mörkare blå å skippa gärna de röda också.

Inlagd: 2010-02-10, 23:07
Skriven av: Sanna

Ja, den där blåfärgen (ukrainsk kan man kalla den) har jag retat mig på länge nu. Ofta i internationella sammanhang får Sverige reprsenteras av den där blå nyansen till och med i svenska flaggan. Även vid officiella tillfällen på hemmaplan. Jag tror inte många andra länder skulle acceptera en flagga i fel färger utan att protestera. Antagligen är det någon/några flaggtillverkare i Asien som till en billig penning offererar en ”ukrainsk” flagga till oss godtrogna svenskar. Undrar vad norrmännen skulle säga om det dök upp en norsk flagga med den där blå nyansen, skulle bli ett jäkla liv förmodligen.

Inlagd: 2010-02-11, 07:56
Skriven av: Torbjörn H

Jag tycker hela kollektionen är väldigt 70-tal. men det kanske är inne igen vad vet jag.

Inlagd: 2010-02-11, 08:19
Skriven av: nisse

Tycker kollektionen är läcker! Skulle gärna haft en sån mössa.

Inlagd: 2010-02-11, 09:55
Skriven av: Andreas

Tycker mig ha sett en annan mössa också, men jag kan ha fel. Annars retar jag mig på den lite för bleka blå färgen på delar av kollektionen. Förhoppningsvis åker väl skidåkarna i de traditionella vita kläderna?

Inlagd: 2010-02-11, 14:00
Skriven av: Fredde

Tydligen har dessa mössor nu blivit mycket populära:

”Efter att vinterspelen i Vancouver i Kanada drog igång har ett tiotal personer per dag hört av sig och frågat efter Eskimo-garn i de rätta färgerna blått, gult, svart och vitt.”

http://www.nwt.se/karlstad/article662756.ece

Inlagd: 2010-02-19, 12:43
Skriven av: Kurt

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values